Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

Cadeautip Feestdagen | Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

Ook hier in huis is Pokémon nog steeds heel erg poplair, zowel de kaartjes als de computer spelletjes. Het nieuwe spel Pokémon Shining Pearl stond dan ook al snel op de verlanglijstjes voor de Sinterklaaslijstjes. Dit spel, samen met Pokémon Brilliant Diamond kwam dan ook mooi op tijd uit voor de feestdagen! Vandaag een review van dit nieuwe spel.

Pokémon op de Nintendo Switch

Pokémon was eerst alleen een kaartspel, maar de laatse jaren is Pokémon ook geen onbekende op de Nintendo Switch. Maar het was de Pokémon Go waar mijn meiden als eerste verlingert aanraakte. We hoefde maar een stap buiten te zetten of mijn telefoon werd alweer ingepikt. Nadat we een Nintendo Switch kochten, werden de Pokémons gevangen met Let’s Go Eevee met zelfs een speciale Pokémon bal als Joycon. Vorig jaar was er ook nog Pokémon SNAP, een spel waarbij je de Pokémons niet moest vangen, maar op de foto moest vastleggen. En nu is er dan Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl bij gekomen. 2 nieuwe games waarbij je allerlei mysteries ontrafelt, de strijd aan gaat met Trainers en bijzondere personages zult ontmoeten.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl is hetzelfde spel, alleen speel je met andere Pokemons. Wij hebben het spel Pokémon Shining Pearl voor de meiden gekregen. Dit is ook de roze versie.

Beide avonturen spelen zich af in Sinnoh, een land waar vele mythen hun oorsprong vinden. Het is een natuurrijke gebied met Mount Coronet als het hart. Tijdens je reis bezoek je vele verschillende locaties in Sinnoh, terwijl je probeert de kampioen van de Pokémon League te worden en de waarheid achter de snode plannen van Team Galactic ontdekt.

Legendarische Pokémon

Het verschil in de deze spellen zit deze 2 games zit hem in de exclusieve en legendarische Pokémon, Dialga en Palkia. In Diamond krijg je te maken met Dialga, een Steel/Dragon Pokémon. Voor Pearl is er Palkia, de Water/Dragon Pokémon. Beiden legendarische Pokémon zijn op hun eigen manier ijzersterk en het vangen van deze Pokémon is dan ook een flinke uitdaging op zich.

Ga mee op avontuur

Je avontuur begint als je gevraagd wordt door een beroemde professor, die onderzoek doet naar de evolutie van Pokémon, om naar de verste uithoeken van Sinnoh te gaan om een encyclopedisch overzicht te maken van Pokémonn in de Pokédex.

Voordat je aan dit nieuwe avontuur begint, mag je een van deze drie partner-Pokémon kiezen:

  • Turtwig (type gras), in zijn lichaam vind fotosynthese plaats en daarmee maakt hij zuurstuf aan. Het blad op zijn kop verwelkt als hij dorst heeft.
  • Chimchar (type vuur) heeft vlammen op zijn rug die zelfs in de regen niet gedoofd kunnen worden.
  • Piplup (type water) leeft langs de kust in noordelijke gebieden. Deze ervaren zwemmer kan meer dan 10 minuten onder water blijven.

In Sinnoh vindt je ook je unieke plekken tegen die Pokémon Hideaways worden genoemd. Deze locaties, van watergrotten tot vulkanische landschappen, herbergen een verscheidenheid aan Pokémon, waaronder enkele die alleen hier te vinden zijn.

Pokémon Trainer in Sinnoh

Als Pokémon Trainer ontmoet je op je reis allerlei mensen en Pokémon, waaronder andere Trainers die met je willen vechten! Stel je vaardigheden als Trainer op de proef door Gym Leaders in Sinnoh uit te dagen voor een gevecht. Elke zege brengt je een stapje dichter bij de kans om mee te mogen doen aan de Pokémon League. 

Super Contest Shows

Naast het vechten in de gyms, kun je je ook van je beste kant laten zien in Super Contest Shows! In deze populaire wedstrijden neem je het op tegen drie andere Trainers en werk je samen met je Pokémon om een onvergetelijke show neer te zetten. Scoor punten in vijf categorieën – Coolness, Cuteness, Beauty, Toughness en Cleverness – en verdien Hype Points door te dansen, speciale moves uit te voeren en meer.

Pokémon Super Contest Shows

Wat vinden wij van Pokémon Shining Pearl

Pokémon Shining Pearl is een zeker een erg leuk spel, voor iedereen die van Pokemon houdt. De meiden waren dan ook snel vertrokken op hun nieuwe avontuur. Erg leuk is dat je zelf je karakter en de Pokémons kunt voorzien van je eigen stijl. Het spel speelt makkelijk en snel. De grafics zijn misschien niet de allerbeste die je hebt gezien op je Nintendo Switch, maar voldoen prima en zorgen voor uren speelplezier. Omdat de game blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de dorpjes en paden is behouden gebleven, is het spel ook leuk voor wie het al eerder eens gespeeld heeft. Zeker dus een aanrader!

Deze remake bevat gebruiksvriendelijke functies uit recente delen van de Pokémon-serie, en toont close-upscènes tijdens Pokémon-gevechten. Ontdek een verhaal dat zich afspeelt in het Sinnoh van ver vóór de gebeurtenissen van Pokémon Diamond en Pokémon Pearl in Pokémon Legends: Arceus. Dit spel wordt eind januari 2022 voor de Nintendo Switch verwacht, maar is nu al te bestellen als pre-order.

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.