New Pokémon Snap

New Pokémon Snap – basis uitleg en tips

Pokémon is en blijft oneindig populair. Niet alleen komen er steeds nieuwe kaartendecks uit, maar ook blijven ze zich vernieuwen met computerspelletjes. Vandaag is dan het langverwachte New Pokémon Snap uitgekomen voor de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite. Ga als een avontuurlijke fotograaf op pad om de prachtige eilanden van de regio Lental te verkennen. En wie weet kun jij, als Pokémon Trainers wel het mysterie achter het verschijnsel Illumina ontrafelen.

Welkom bij L.E.N.S.

Als beginnend Pokémon-fotograaf word je welkom geheten in het Laboratorium of Ecologie en Natuur Wetenschappen (L.E.N.S.) door Professor Mirror en Rita. De ouders van Rita zijn een bekende van de professor en zij mag deze zomer de professor een handje helpen bij zijn ecologisch onderzoek, als zijn assistente. Hier in het Lental Region worden Pokémons bestudeerd in hun natuurlijke omgeving.

Jouw uitrusting in New Pokémon Snap

Professor Mirror en Rita hebben verschillende hulpmiddelen voor je klaarstaan om je te helpen bij je expedities; een pod om je in te verplaatsen, snacks voor de Pokémons, een communicatiemiddel en natuurlijk je eigen fotocamera.

Onderzoeks fotocamera

Jij wordt op pad gestuurd met een fotocamera om de Pokémons in hun ecosysteem vast te leggen voor het onderzoek van de professor. Dit kun je overdag doen, maar wanneer je ’s nachts op pad gaat zie je misschien wel lichtgevende Illumina Pokémons. Voor jouw taak krijg je een speciale Pokémon onderzoekscamera mee. Hiermee kun je niet alleen foto’s maken, maar sta je ook meteen in contact met het onderzoeksteam, die je tips kunnen geven.

Om een foto te kunnen maken, klik je op A-knop en met de L-knop kun je rondkijken; voor je, achterom, hoog in de bomen en dicht in het gras. Wanneer je wilt inzoomen, druk je op ZL-knop.

New Pokémon Snap

NEO-ONE pod

Tijdens je fotografieonderzoek, verplaats je jezelf in een Pod, de NEO-ONE. Hierin kan je worden geteleporteerd naar verre plekken in een seconde met behulp van Energy Hot Spot die je overal in de Lental Region kunt vinden. Deze Pod beweegt zich wel automatisch door het gebied. Stilstaan kan dus niet, dus je zult goed om je heen moeten kijken en snel beslissen om een foto te maken, want anders is je kans voorbij.

Fluffruits en Illumina-bollen

FlufFruits zijn zoete en smaakvolle snacks voor Pokémons. Ze lijken een beetje op gewone appels, maar zijn lichter en zachter. Pokémon zijn hier echt dol op. Je kunt deze gooien in de richting van de Pokémons, door op de B-knop te drukken. Met de L-knop kun je de richting kiezen waar je naar toe wilt gooien. Het fluffruit zal Pokémons verleiden tevoorschijn te komen of zich te verplaatsen om ervan te eten.

Illumina-bollen zijn een uitvinding van professor Mirror. Hiervan zijn verschillende soorten, en het blijkt dat je op elk eiland andere bollen gebruikt. Als je een bol naar een Pokémon of een crystabloem – een bloem die in de regio Lental bloeit – gooit, kun je het verschijnsel Illumina uit de eerste hand waarnemen. Wanneer de betreffende Pokémon in de zogenoemde Illumina-toestand raakt, wordt zijn levenskracht versterkt. Dit kan andere speciale ecologische effecten teweegbrengen.

LenTalk

LenTalk is een communicatiemiddel dat gebruikt wordt in Lental Region. Je kunt hiermee je foto met onderschrift verzenden naar het Laberatorium waar Professor Mirror en Rita zijn, maar zij kunnen ook iets naar jou sturen, als ze wat bijzonders zien. Deze boodschappen verschijnen rechtsboven in je scherm. Zo kunnen de Professor en Rita je ook vragen om bepaalde Pokémons en hun gedrag in beeld te brengen tijdens je volgende expeditie.

SNAP! Schieten maar

Elke foto wordt na afloop gewaardeerd door de professor met sterren en een score. Hoe zeldzamer het gedrag, des te meer sterren de professor zal geven, van minimaal één ster tot maximaal vier sterren. Het aantal sterren heeft verder geen invloed op de puntenscore, wel de kleur van de sterren. Hogere scores krijgen namelijk apartere kleuren. De score wordt bepaald door:

  • de grote van de Pokémon – hoe groter de Pokémon op de foto, des te beter.
  • de richting die hij opkijkt – het liefste heb je natuurlijk dat de Pokémon recht in de camera kijkt
  • de plek van de Pokémon op de foto – het liefste heb je de Pokémon in het midden van je foto
  • en als er andere Pokémons op de foto te zien zijn, krijg je extra punten

Het is dus belangrijk op het juiste moment de mooiste foto te schieten, voor de meeste punten. Dus de Pokémon zo groot mogelijk en in het midden van je foto. Je kunt meerdere foto’s maken van de Pokémons en dan de beste aan de professor laten zien. Bij genoeg punten krijg je een nieuwe opdracht en ga je een level up. Maar pas op, je kunt niet eindeloos foto’s schieten, want je geheugenkaart kan vol raken.

Als je foto’s door de professor zijn beoordeeld, kun je ze in je Pokémon Photodex plakken. Mocht je nu een foto van de Pokémon al hebben, dan kun je de foto vervangen door de foto met de hoogste score. Het is het van belang om foto’s in alle sterren categorieën te verzamelen in je Pokémon Photodex. Na de beoordeling van de Professor kun je je eigen foto’s ook nog nabewerken.

Tip: Let bij het fotograferen er wel op dat je niet de hele tijd je zoom gebruikt. Dan zie je het misschien wel het beste, maar je zult ook Pokémons over het hoofd zien. Je totale score wordt berekend over het aantal Pokémons, dus soms kun je ze beter maar allemaal op de foto zetten, dan proberen het beste shoot te krijgen.

Scan je omgeving

Met je onderzoekscamera kun je niet alleen foto’s nemen maar ook communiceren en gegevens analyseren. Dit zal tijdens je onderzoek goed van pas komen. Door met de scanfunctie van je camera de omgeving te analyseren, kun je verborgen Pokémon opsporen en bezienswaardigheden in de buurt vinden.

Wanneer je een blauw puntje onder in je scherm ziet, houdt dan X-knop ingedrukt. De omgeving zal worden gescand op Pokémons in de buurt en ongewone dingen. Bij de Pokémons in de buurt zal hun naam tevoorschijn komen. Sommige Pokémons reageren ook op het geluid en het signaal van de scan. Ze kijken dan recht in de camera, worden wakker of gaan dansen op de deuntjes die via de melodiefunctie van de camera afgespeeld worden. Dus mocht je hun aandacht willen, druk dan zeker even op X.

New Pokémon Snap

Wanneer de omgeving wordt gescand, zul je ook icoontjes met een ? tegenkomen. Ga hier dan zeker even een kijkje gaan nemen. Heb je er eentje gevonden, houdt dan X-knop een tijdje ingedrukt. Als de cirkel vol is, zal er extra informatie tevoorschijn komen die goed van pas zal komen.

Tijdens je expidities verzamel je ook verschillende badges en incoons, die de vorderingen van je onderzoek kenmerken.

Levels

Bij voldoende scores van je foto’s, zal je in levels stijgen in New Pokémon Snap. Je zult steeds meer nieuwe Pokémons tegenkomen, maar ook oude Pokémons , maar met nieuwe gewoontes. Om hoger op te komen is het dus van belang om zoveel mogelijke type Pokémons te bestuderen en hun gedrag vast te leggen op de foto. Wie weet kom je wel een zeldzame Illumina Pokémon tegen?

Speel New Pokémon Snap met spelers over de hele wereld

Via het internetmenu in New Pokémon Snap kun je de foto’s die je in het spel genomen hebt, delen en strijden met andere spelers van overal ter wereld. Je kunt de functies voor opnieuw nemen en bewerken gebruiken om onder meer de helderheid, vervaging en zoom van je foto’s aan te passen en filters en stickers toe te voegen. Hoe meer spelers je geüploade foto’s bekijken, hoe meer Sweet!- medailles je kunt krijgen. Je kunt op de knop voor Sweet!- medailles drukken om de foto’s van andere spelers een medaille toe te kennen. Geef elke mooie foto die je ziet, dus een medaille.

Wat vinden wij van New Pokémon Snap

Natuurlijk zijn wij nog niet echt heel ervaren spelers van New Pokémon Snap, want het spel is pas vanaf vandaag beschikbaar. Maar zodra het kon hebben we het gedownload en uitgeprobeerd. Het begin van het spel bestaat uit veel uitleg en die is helaas niet in het Nederlands, maar toch wel goed begrijpbaar voor mijn kinderen. Ook is het even wennen met het maken van de foto’s en goed inzoomen, terwijl je in NEO-ONE rond wordt gereden. Omdat je niet kan stilstaan, zul je bij elke expeditie steeds weer iets anders ontdekken. Maar na een paar rondjes, weet je ongeveer welke Pokémons waar zitten en kun je je er iets beter op focussen. Zeker de nacht- en Illumina-tochten zijn erg mooi met overal lichtgevende stenen en bloemen. Uiteraard zullen we de komende tijd nog veel meer gaan ontdekken!

Ga voor meer informatie over New Pokémon Snap naar NewPokemonSnap
PEGI-leeftijd: 3 | Fantasie | Pokémon | Nintendo Switch

Lees ook: Nieuw op de Nintendo Switch: Let’s Go, Pikachu & Eevee!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: