Pictionary Air

Pictionary Air – genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

Het is leuk om te zien dat populaire spelletjes van vroeger meegroeien met de technologie van nu. Pictionary Air is daar zeker een van. Wie heeft dit spel niet uren gespeeld met vrienden en familie? Deze nieuwe versie heeft een eigen app waarbij je de tekening, die je in de lucht maakt, op je scherm kunt zien. Dit geeft het klassieke gezelschapsspel een hele nieuwe dimensie en daarom ook terecht genomineerd voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar.

Pictionary Air

Wie kent het spel Pictionary niet. Het spel waarbij je tegenstanders moeten raden wat jij tekent. Hierbij is het gelukkig helemaal niet nodig dat je kunt tekenen 😉 Juist dat zorgt voor veel hilariteit onderling. Echt een ideaal spel voor een gezellig spelletjesavond of feestje, voor spelers van 8 jaar en ouder.

Pictionary Air

Voor de Pictionary Air moet je eerst de app downloaden op je smartphone of tablet om dit spel te kunnen spelen. Met de camera in de app, die je op de speler die tekent richt, kun je die speler mét zijn of haar tekening op het scherm van je smart apparaat zien. In de doos van het spel vind je een speciale Pictionary Air™ pen, 112 dubbelzijdige kaarten met aanwijzingen, kaartendoos en instructies (let op de AA-alkalinebatterij is inbegrepen)

Om de beurten worden de aanwijzingen van een bijvoorbeeld voorwerp in de lucht getekend, door één persoon. Het uitbeelden gebeurt met behulp van de lichtgevende pointer. Als hiermee n de lucht getekend wordt, zien de andere spelers de getekende lijnen op een mobieltje of tablet.  Zo kunnen jouw teamgenoten kijken mee proberen te raden wat jij tekent. Het team met de meeste punten is de winnaar!

Het wordt nog leuker als je je tekeningen vanaf je smart apparaat via Apple TV, Chromecast of een ander streamingapparaat naar je tv stuurt. Zo kan iedereen makkelijker meekijken op het scherm. Belangrijk is wel dat je een geschikt streamingapparaat nodig hebt. Kijk op de ondersteuningspagina van Pictionary Air welke apparaten je kunt gebruiken.

Speelgoed van het Jaar – het juryrapport

Pictionary Air is genomineerd voor de Verkiezing van het Speelgoed van het Jaar, omdat de jury van mening is dat het een luchtig en makkelijk te spelen spel is. Daarbij vraagt het spel om verbeelding en creativiteit en bevordert tekenvaardigheid en fantasie. De tijdsdruk en het (fout) raden van de tekening zorgen voor spanning, hilariteit en veel plezier. Leuk om positieve emotie met vrienden of familie te delen.

Klik hier als je ook wilt stemmen op het Speelgoed van het Jaar. Dit kan t/m 3 november. Door te stemmen kun je ook kans maken op het genomineerd speelgoed! De jury kiest uit iedere leeftijdsgroep een winnaar van de Stem en Win wedstrijd.

Lees meer over de ander genomineerde voor de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2019:
VTech Codi, Mijn Robodino – categorie 0-3 jaar
Tropical Zoo van Totum – categorie 4-5 jaar
Bob Bilnaad – categorie 4-5 jaar
BlazeLets Style Studio – categorie 6-7 jaar
#SNAPSTAR – categorie 6-7 jaar
SmartGames Colour Catch – categorie 6-7 jaar
NERF Fortnite AR-L Blaster – categorie 8-9 jaar
Leipe Lama’s – categarie 12-17 jaar

Wat vinden wij ervan?

Na de aftrap van het Speelgoed van het Jaar verkiezing, zijn wij thuis meteen aan de slag te gaan met dit spel. De app is erg gebruiksvriendelijk en ook hadden we het zo gekoppels aan onze Apple TV, zodat we allemaal op de TV konden meekijken. Extra fijn is dat de timer en het aantal ronden aan te passen zijn. Zo kon ook onze jongste dochter ook meespelen en dat wat meer tijd kreeg om te tekenen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.