Het Paarden- en andere leuke Weetjeskwartet spelletjes

Kwartet is het leukste kaartspel voor de hele familie! In mijn eigen jeugd hebben we dit spel veelvuldig gespeeld. Nu ik zelf dochters heb, is ook bij hen kwartet altijd één van de favoriete spelletjes geweest. Afgelopen maand was mijn jongste dochter jarig. Ook al werd ze 7 jaar, één van haar wensen was toch weer een kwartetspel. Maar deze keer een Weetjeskwartet over paarden. Leuk en leerzaam! Naast dit Weetjeskwartet mag ik er ook eentje verloten over het menselijke lichaam en vakantie.

Paarden WeetjesKwartet

Kwartet is een oer-Hollands kaartspel waarbij er steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard moeten worden. Dit doe je door om de beurt te vragen aan één van je tegenstanders of hij één van je ontbrekende kaarten heeft. Heb je 4 kaarten verzameld, dan heb je kwartet. In dit het Paarden Weetjeskwartet vind je daarbij ook leuke informatie over paarden. Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Waarom rolt een paard? Wat eet een paard? En nog veel meer!

Weetjeskwartet

Identity Games heeft een grote collectie met verschillende kwartetspellen, waar je ook nog eens iets van opsteekt: Weetjeskwartet. Deze leerzame kwartetten bevatten grote kaarten die fijn vasthouden en die naast mooie afbeeldingen ook interessante weetjes bevatten. Maak samen plezier en verbeter ook nog eens spelenderwijs je kennis over het menselijk lichaam, auto’s, dieren of één van de andere uiteenlopende onderwerpen van de Weetjeskwartetten.

Inhoud: 38 kaarten | Voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar | Speelduur: ongeveer 20 minuten.

Wat vonden wij ervan?

Dit spel was een schot in de roos en we spelen het ook met grote regelmaat. De kaarten zijn lekker groot, voor kleine kinderhandjes, maar soms ook wel lastig te sorteren in je hand. Wat wel verwarrend is, is dat sommige setjes niet bestaan uit 4 kaarten, maar uit 5 kaarten. Je moet dus goed opletten of je wel al je kaarten hebt, voordat je kwartet (of kroket, zoals mijn oudste altijd zei) roept.

Winactie Weetjeskwartet is gesloten

Van Media Tornado en Idenity Games mag ik maar liefst 3 Weetjeskwartetten weggeven.

  • 1 x Menselijk Lichaam – Janneke
  • 1 x Paarden – Jette
  • 1 x Vakantie – Elivira
  • De winnaars zal persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

37 thoughts on “Het Paarden- en andere leuke Weetjeskwartet spelletjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.