Mario Golf Super Rush

Oefen je slag met Mario Golf: Super Rush

De zomervakantie is in aantocht! Een van de meest favoriete uitjes is voor mijn dochter midgetgolf. Elke vakantie gaan we op zoek naar de midgetgolfbaan om samen een balletje te slaan. Wie de winnaar is (meestal ik ;)) doet er eigenlijk niet toe, want het is een leuk spelletje voor het hele gezin. Maar om de rest van het gezin toch alvast wat te kunnen laten oefenen, mochten we Mario Golf: Super Rush voor de Nintendo Switch uitproberen. Lees hier onze review.

(Midget) golfen

Of je nu gaat midgetgolfen of echt potje golf op de green wilt spelen, oefenen met je slag is van groot belang. Gelukkig hoeven we daar nu niet meer de deur voor uit. Aan het einde van vorige maand kwam namelijk het nieuwe Mario Golf: Super Rush uit voor de Nintendo Switch. In deze nieuwste game in de Mario Golf-serie spel je samen met je favoriete personages uit het Paddenstoelenrijk op de prachtigste banen een potje golf.

Mario Golf: Super Rush

Het klink gemakkelijk, golfen in de woonkamer met de Joy-con als je golfstick, maar niets is minder waar. In Mario Golf: Super Rush krijg je, net als in het echt, te maken met de wind en alle andere elementen op de baan. Gelukkig kun je in het spel gebruikmaken van handige functies om je slag te perfectioneren. Aan de slagmeter kun je zien hoezeer de bal zal afwijken als hij op een helling ligt. Ook kun je de baan scannen om de glooiingen te analyseren. Net als in een echt potje golfen, kun je ook een effect aan je bal meegeven of een spin om te bepalen hoe de bal na landing zal rollen. Mocht je je slag al goed onder de knie hebben, dan kun je naast de standaardbanen, ook kiezen voor banen met speciale gevaren. In totaal zijn er 6 weelderige locaties om uit te kiezen, voor steeds weer een nieuwe golfervaring.

Ook kunnen je kiezen uit maar liefst 16 personages uit het Paddenstoelenrijk. Ieder heeft zijn eigen vaardigheden en unieke special moves. Nieuw in deze serie zijn Pauline, Chargin’ Chuck en King Bob-omb.

Meerdere speelstanden

Met het spel Mario Golf: Super Rush zal je je niet zo snel vervelen. Naast de verschillende gofbanen, zijn er ook meerdere speelstanden om uit te kiezen:

  • Speedgolf: In de nieuwe, snelle Speedgolf-stand slaan spelers hun ballen tegelijkertijd om over de baan te racen en de bal als eerste in de hole te meppen. Daarbij kunnen spelers voorwerpen verzamelen om hun uithoudingsvermogen aan te vullen en de gevaren op de banen te ontwijken. Spelers kunnen ook speciale sprints en slagen gebruiken om te zegevieren.
  • Vlaggenjacht: Vlaggenjacht is een nog hectischere versie van Speedgolf, waarbij tegelijkertijd op negen holes wordt gespeeld. De eerste speler die drie holes heeft gehaald is de winnaar, dus is het de kunst om de tegenstanders altijd een stapje voor te blijven.
  • Standaardgolf: In standaardgolf wordt elke slag geteld en wint de speler met de laagste score.
  • Avontuur: In de avontuurstand kunnen solospelers zich met hun Mii-personage van beginner opwerken tot prof. Binnen een prestigieuze countryclub kunnen spelers communiceren met bekende Paddenstoelenrijk-personages om hun slagen te oefenen en diverse uitdagingen aan te gaan. Door ervaringspunten te verdienen kunnen spelers hun personage in level laten stijgen, om dit personage vervolgens in de multiplayerstanden te gebruiken.

Wat vinden wij van Mario Golf: Super Rush

Hoe leuk is het om elke dat te kunnen golven, in plaats van alleen op vakantie op de midgetgolfbaan of als het mooi weer is. Het nieuwe spel Mario Golf: Super Rush voor de Nintendo Switch is bij ons thuis een groot succes. Het spel is makkelijke te bedienen en daarmee leuk voor groot en kleine, beginners of pro. Meer dan een Joy-Con heb je niet nodig, deze dient als je golfclub. Kies simpelweg de richting, bepaal de kracht van je slag en mep de bal door de lucht. Extra leuk is dat er zoveel keuzes zijn in karakters en banen. Het maakt het een veelzijdig spel, dat niet snel zal vervelen. De grafics zijn ook weer zeer goed, wat het een zeer mooi spel maakt.

Leuk is ook dat je dit spel kunt samen spelen met je vrienden, zowel thuis, als op afstand online. De komende maand wordt er dus druk geoefend om in de zomervakantie de beste te worden op de midgetgolfbaan.

Voor meer tips en tricks over golfen kun je terecht op OnlineGolferCaddy

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.