Ik ga op vakantie en neem mee… zomerboeken voor de kinderen

Eén van de fijne activiteiten op vakantie is lekker lezen! Eén van de eerste dingen die ik dan ook alvast klaar leg, zijn verschillende soorten boeken. Van leesboeken, tot leuke weetboekjes en creatieve boeken. Ook voor deze zomervakantie liggen de zomerboeken klaar en ik vertel je graag welke het zijn. Lees mee en maak daarbij ook meteen kans op één van deze boeken.

De leukste zomerboeken voor de vakantie

Voor kinderen (maar eigenlijk voor iedereen) is het goed om in de vakantie lekker veel te lezen. Vanuit school wordt ook zeker geadviseerd en gestimuleerd om zoveel mogelijk leeskilometers te maken. Zo krijgen wij altijd een leuke leesbingo mee. Mocht je deze nou niet vanuit school hebben meegekregen, dan kun je ook een digitale leesbingo online vinden bij Juf Maike.

Natuurlijk helpt het ook als je zomerboeken meeneemt die je kind aanspreken. Momenteel zijn bij ons de boeken van de Dagboek van een Muts, Waanzinnige Boomhut, Costa Banana erg populair. Maar omdat ze de meeste boeken van deze series ondertussen wel gelezen heeft, was ik op zoek naar iets nieuws. Dat had ik al snel gevonden in de boekenreeks van de BabySitterclub. Zelf kende ik deze serie niet, wat wel raar is, want de orginele boeken komen uit 1986. Maar mijn dochter kent de serie wel! Netflix heeft van deze boekenreeks een filmserie gemaakt en die heeft ze helemaal uitgekeken. Ze was dus meteen enthousiast toen ik haar dit boek voor de vakantie liet zien. Eigenlijk wilde ze zo lang niet wachten….

Leesboek; De Babysittersclub

De alom geliefde Babysittersclubboeken van Ann M. Martin over echte vriendschappen zijn dankzij de filmserie op Netflix, in een modern jasje stoken! Aan het begin van het eerste jaar op de middelbare school krijgt Kristy een geweldig idee: de Babysittersclub! Samen met haar vriendinnen Mary Anne, Claudia en Stacey wil Kristy ervoor zorgen dat de mensen in Stoneybrook altijd een goede babysitter kunnen vinden. En zo kunnen de meisjes geld verdienen om uit te geven aan leuke dingen, zoals pizzafeestjes. De club wordt een succes, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Want hoe ga je om met onhandelbare kleuters, wilde huisdieren en enge buurvrouwen? En wat er is aan de hand met Stacey, die zich zo geheimzinnig gedraagt? Ontdek het in het eerste boek van de Babysittersclub!

Weetjesboek; een dag in het leven van …

Op vakantie heb je soms even zin om te niksen. Lekker bladeren door een boek kan dan heel ontspannend zijn. Het boek Een dag in het leven van … is daar uiterst geschikt voor. In dit knotsgekke weetjesboek kom je van alles te weten over je lichaam en de wereld om je heen. In grappige strips en geheime dagboeken vertellen verschillende organen, dieren, planten en fenomenen hoe een dag in hun leven eruitziet. Zo kom je te weten hoe een dag eruitziet voor een mestkever, je hart, het poollicht, je hersenen, een bij, een banaan, een regenboog en nog veel meer. Het is een grappig, leerrijk en leuk zomerboek voor uren lees- en kijkplezier of gewoon even een kort verhaaltje tussendoor!

Tekenboek; dieren tekenen in cartoonstijl

We kunnen er ondertussen misschien wel een kast meevullen, boeken waar uit je kunt leren tekenen. Met een kleine creatieveling in huis zijn deze boeken dan ook zeer geliefd. We gaan dan ook niet op vakantie zonder een groot schetsboek en een etui vol potloden en stiften.

Dit jaar gaat het Dieren tekenen in cartoonstijl dan ook mee in de koffer. In dit boek leer je de leukste cartoondieren tekenen met de hulp van cartoonist Christopher Hart! Hij legt je stap voor stap uit hoe het moet en waar je vooral op moet letten. Een mollige olifant, een snoezig schoothondje of een slechtgeluimde beer: sla snel dit boek open, pak je potlood en ontdek hoe je deze vrolijke beestenbende helemaal zelf kunt tekenen! Christopher Hart is zonder enige twijfel de meest succesvolle auteur van tekenboeken ter wereld. Van zijn boeken werden al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht in maar liefst 20 talen.

Winactie Zomerboeken voor de vakantie is gesloten

Met dank aan Deltas Uitgeverij mag ik ook een exemplaar van deze zomerboeken verloten.

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

74 thoughts on “Ik ga op vakantie en neem mee… zomerboeken voor de kinderen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.