Laat je verrassen met het nieuwe Nintendo Labo VR pakket

Vakantie tip voor regenachtige dagen | Nintendo LABO VR

De komende tijd staan er weer veel vrije dagen op de agenda. Helaas is het met dit seizoen van het jaar ook nog wel eens zo je deze vrije binnen door moet brengen, vanwege het slechte weer. Nu wil ik liever mijn kinderen dan niet de hele dag achter het schermpje zetten (daar zijn zij het trouwens niet mee eens), maar voor het Nintendo Switch spel LABO maak ik wel een uitzondering. Gelukkig komt Nintendo net op zijn met een heel nieuwe bouwpakketten; De Nintendo Labo: VR.

Vanaf onze eerste kennismaking met Nintendo Labo, vorig jaar, zijn wij groot fan. Het is ook de grootste doorslag geweest om afgelopen zomer een Nintendo Switch aan te schaffen. Ondanks dat we in het afgelopen jaar een hoop spelletjes voor de Nintendo hebben, blijft het bouwen van Labo pakket een van de leukste bezigheden.

Nintendo Labo

Bij Nintendo Labo wordt er een combinatie gemaakt van modelbouwen en gamen. Het pakket bestaat uit grote kartonnen platen, waaruit je de onderdelen kunt halen. In de Toy-Con-werkplaats wordt je aan de hand meegenomen hoe je zelf je onderdeel kunt bouwen. In het eerste mixpakket waren dit een Toy-Con-modelauto, een Toy-Con-hengel, een Toy-Con-huis, een Toy-Con-motor en een Toy-Con-piano. Ook kwam er toen meteen een Robot Kit en een Voertuigen Pakket

Het mooi van deze manier van spelen is dat tijdens het bouwen je ontdekt hoe de achterliggende technologie werkt. Naast de 2 Joy-cons bestaan de bouwwerken allemaal slechts uit karton, elastieken en speciale reflecterende stickers. Hiermee kun je dan bijvoorbeeld een volledig werkende piano met dertien toetsen maken. Je muzikale akkoorden komen echt tot leven brengt, zodra deze gecombineerd worden met de Nintendo Switch en de rechter-Joy-con. Deze laatste detecteert tijdens het spelen de infrarood bewegingssensor en weet zo welke toetsen er worden ingedrukt. Via de ingebouwde speakers van de Switch worden ze dan direct afgespeeld. Hoe vet is dat! Ook kunnen opkomende muzikanten experimenteren met hun eigen muzikale creaties.

Nintendo Labo maakt het bouwen en ontdekken even leuk als spelen van de games. Elke bouwwerk stelt je voor een geweldige uitdaging en verschillende lagen van complexiteit, en maakt van elke variant een unieke ervaring. Nog leuker is het om het bouwen van Toy-Con samen te doen met je vrienden, broer/zus of vader/moeder. Is de Toy-Con helemaal afgebouwd dan kun je deze volledig naar eigen wens personaliseren met stiften, kleurtjes, stickers en verf. De enige limiet is je eigen fantasie. Het winnen van de Speelgoed van het Jaar Award was dan ook geheel terecht!

Het Nintendo Labo: VR-pakket

Met het nieuwe bouwpakket gaat Nintendo Labo nog een stapje verder. Hiermee bouw je je eigen virtual reality-werelden. Schiet op aliens, voed nijlpaarden, schilder als een olifant, vlieg op de rug van een vogel en beleef nog vele andere gezinsvriendelijke VR-ervaringen.

Het volledige Nintendo Labo: VR-pakket vind je verschillende Toy-Con-creaties, zoals de Toy-Con-knaller, Toy-Con-olifant, Toy-Con-vogel, Toy-Con-camera en het Toy-Con-windpedaal.

Nintendo Labo VR totaal pakket

Ook deze VR spellen zijn ontworpen om gezellig met anderen te spelen. Naast het samen bouwen, kun je om beurten de spelletjes spelen. De andere in de kamer zullen de grootste lol hebben om elkaars (soms schrik) reacties. Bij een aantal games kunnen de spelers, die niet door de Toy-Con-VR-bril kijken, meedoen met de on-screen-ervaring. Als een speler bijvoorbeeld de in-game oceaan verkent en foto’s maakt met de Toy-Con-camera, kan een andere persoon in de kamer de Toy-Con-snorkel dragen en voor de camera gaan staan om een vis met grote ogen naar de speler met de VR-camera te laten zwemmen.

Leuk is ook dat sommige Toy-Cons een bijzonder sensorische feedback hebben, zoals de windvlagen die het Toy-Con-windpedaal produceert of de bevredigende ‘klik’ van de Toy-Con-knaller. Spelers kunnen ook zelf kleine VR-games en –ervaringen maken met de inbegrepen programmeertools in de Toy-Con-werkplaats en de VR-Toy-Con-werkplaats.

Er zijn twee programmeertools inbegrepen in de software van het Nintendo Labo: VR-pakket. De Toy-Con-werkplaats uit vorige pakketten keert terug en is helemaal geoptimaliseerd voor de Toy-Con-creaties uit het VR-pakket. De VR-Toy-Con-werkplaats is een nieuwe tool waarmee spelers hun eigen VR-games en -ervaringen kunnen maken. De ontwikkelaars van Nintendo hebben de VR-Toy-Con-werkplaats zelf gebruikt om alle 60 spelletjes en ervaringen op het VR-plein te maken. Spelers kunnen heel makkelijk ‘onder de motorkap’ kijken om te zien hoe de ontwikkelaars de spelletjes in elkaar hebben gezet. Op die manier kun je leren hoe je je eigen nieuwe VR-projecten begint, of de VR-plein-games openen in de VR-Toy-Con-werkplaats om ze als vertrekpunt te gebruiken.

Nu ook uitbreidingssets

Naast dat je het complete pakket kan kopen, kun je er in deze serie ook voor kiezen om een kleiner pakket te kopen, zoals het startpakket met de knaller of de uitbreidingsset met de de Toy-Con-olifant en het Toy-Con-fototoestel of het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-vogel. De aanschafwaarden liggen dan een stuk lager (tussen de 21-35 euro) en dat maakt het ook een leuke cadeautje.

Let wel op dat de Toy-Con-VR-bril en de software van het Nintendo Labo: VR-zijn niet in de twee uitbreidingssets inbegrepen.

Deel je VR-ervaringen met Mario en Link

Naast het spelen van de VR spelletjes, kun je met de Toy-Con-VR-bril ook bijzondere momenten beleven in twee van de populairste games voor de Nintendo Switch. Op 26 april verscheen namelijk een gratis software-updates voor Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Daarmee zijn deze games nu ook compatibel met het Nintendo Labo: VR-pakket. Als je deze spelletjes combineert, vind je enkele leuke, eenvoudige bonuservaringen. Zo kun je in Super Mario Odyssey drie nieuwe minimissies spelen om diverse doelen te halen in drie bekende rijken. Ook kun je The Legend of Zelda: Breath of the Wild als nooit eerder beleven door de uitgestrekte wereld van Hyrule vanuit een VR-perspectief te verkennen. Bekijk de Super Mario Odyssey & The Legend of Zelda: Breath of the Wild – VR met Nintendo Labo!-trailer op het officiële YouTube-kanaal van Nintendo voor een indruk van de mogelijkheden.

*Gebruikers kunnen de VR-functie uitschakelen en de inbegrepen schermhoes in plaats van de Toy-Con-VR-bril gebruiken om de spelletjes in 2D te spelen.

Lees ook de andere Nintendo Labo:
Nintendo Labo Mixpakket
Nintendo Labo Voertuigenpakket

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.