nijntje kiekeboe

Het leukste spel voor de allerkleinsten; Nijntje Kiekeboe

Eén van de eerste spelletjes die ik speelde met mijn dochters was Nijntje Verstoppertje Spelen. Een leuk spelletje voor de allerkleinsten van 0 tot en met 4 jaar. Het interactieve Nijntje verstopten we eerst onder een doek en later ergens in de kamer. Doordat Nijntje steeds een geluidje maakt, kon ze weer gevonden worden. Mijn meiden konden daar geen genoeg van krijgen. Identity Games komt nu met een nieuwe versie: nijntje Kiekeboe!

Nijntje Kiekeboe

Het spel Nijntje Kiekeboe is bij uitstek een cadeautje om te geven aan je jonge kindje, neefje/nichtje, buurmeisje of buurjongetje. Iedereen houdt van Nijntje en dit konijntje mag dan ook niet ontbreken in je opvoeding. Het spel Nijntje Kiekeboe is een spel voor de allerkleinsten van 0-4 jaar. Het spel stimuleert de zintuigen en de sociale en motorische ontwikkeling van jonge kinderen. Het leuke ervan is ook dat je de speelregels kunt aanpassen aan de leeftijd en ontwikkeling van je kindje. Doordat je steeds kunt kiezen voor een ander speelniveau blijft het ook een spel dat je jaren kunt spelen.

Spelniveau 1: geschikt voor 0 tot en met 1 jaar

Rond deze leeftijd raken baby’s steeds meer vertrouwd met hun omgeving. Daarnaast gaan ze rechtop zitten en draaien ze hun hoofd naar de richting waar een geluid vandaan komt. Doordat Nijntje een geluidje maakt, zullen ze dus ook op zoek gaan naar haar.

Speelwijze:
1. Zet Nijntje aan
2. Plaats een huisje over Nijntje terwijl je baby toekijkt
3. Laat je baby zelf het huisje van Nijntje afhalen

Moeilijker maken? Zet nog 1 of 2 huisjes neer naast het huisje dat je over Nijntje hebt geplaatst. Je kindje moet nu het juiste huisje optillen om Nijntje te vinden.
Leerdoel: Door dit vaak te spelen begint je baby te beseffen dat iets niet per definitie is verdwenen als hij of zij het niet meer kan zien.

Spelniveau 2: geschikt voor 1 tot en met 2 jaar

Na de 1e verjaardag, wanneer de eerste lichamelijke groeispurts achter de rug zijn, zul je merken dat mat name de fijne motoriek steeds meer zal verbeteren. Zo gaat je kindje bijvoorbeeld torens bouwen, bladzijden van een boek omslaan en zelf eten. Je dreumes weet steeds beter waar een geluid vandaan komt.

Speelwijze:
1. Zet Nijntje aan
2. Zet 2 huisjes een meter uit elkaar
3. Verstop Nijntje onder één van de huisjes zonder dat je dreumes het ziet
4. Je dreumes mag nu proberen al luisterend te bepalen onder welk huisje het giechelende Nijntje zit en dat huisje optillen

Moeilijker maken? Voeg een derde huisje toe en/of plaats de huisjes dichter bij elkaar.
Leerdoel: Met deze spelvariant oefent je dreumes het lokaliseren van geluiden.

Spelniveau 3 – geschikt voor 3 tot en met 4 jaar

Op deze leeftijd begint je kind de symbolische betekenis van woorden te begrijpen; zo snapt het bijvoorbeeld dat een doosje ook een huisje kan zijn. Door Nijntje te verstoppen en de doosje te verwisselen zal het spel ook een meer raadsel worden, waar ze zich over zullen verwonderen en geen genoeg van krijgen.

Speelwijze: 
1. Zet Nijntje aan
2. Dek Nijntje af met een huisje en plaats het andere huisje ernaast terwijl je peuter toekijkt
3. Verwissel de huisjes – zonder ze op te tillen – van plaats terwijl je peuter toekijkt
4. Je peuter mag nu proberen te bepalen onder welk huisje Nijntje zit en dat huisje optillen
5. Probeer het nu met alle 3 de huisjes

Moeilijker maken? Zet het geluid van Nijntje uit zodat je peuter niet meer op basis van geluid kan bepalen waar Nijntje zit, maar het huisje met Nijntje goed moet blijven volgen. 
Leerdoel: Met deze spelvariant oefent je peuter om met zijn of haar ogen iets te blijven volgen.

Review

Het leuke van Nijntje Kiekeboe is dat het al voor heel jonge kinderen een leuke manier is om samen te spelen. Nijntje is een stevig poppetje dat geluidjes maakt. Je kindje kan het poppetje prima vast houden en het zal niet snel stuk gaan al ze een keertje valt. Met de bijgeleverde huisjes in het mooie bewaarblik, kun je op verschillende manieren het spel spelen, wat op dat moment het beste past bij je kindje. Het spel kost ongveeer €15, want het een leuke cadeautje maakt, waar je jaren plezier van zult hebben

Nijntje Kiekeboe is verkrijgbaar in de speelgoedwinkel en oa bij Bol.com

Winactie Dans mee met Nijntje

Ook leuk blijven de boekjes van Nijntje. Zo is recent er een nieuw boekje uitgekomen Dans mee met Nijntje. Lees er snel meer over op mijn blog en maak kans op een exemplaar.

Dans mee met nijntje boek met puzzel
Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.