dierendag

Dierendag | Dierenweetjeskwartetten

Vandaag is het dierendag! De dag waarop we onze dierenvriendjes eens goed in het zonnetje zetten. Wellicht heb jij al een bot of nieuw speeltje in huis gehaald voor je hond, kat of konijn. Maar dierendag is ook een mooie dag om meer te leren over de dieren om ons heen. Daarom mag ik vandaag een speciaal pakket met 4 verschillende dierenweetjeskwartetten verloten.

4 oktober Dierendag

4 Oktober is ook wel de feestdag waarop de katholieken Sint Franciscus van Assisi herdenken. Hij trok zich het lot aan van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook die van planten en dieren. Maar het was een dame uit Tsjechië die in mei 1927 het voorstel deed aan de voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming om één dag per jaar speciale aandacht te geven aan alle dieren. Zij kozen daarom voor 4 oktober, de dag van Sint Franciscus van Assisi als Werelddierendag. De eerste officiële dierendag in Nederland was op 4 oktober 1930. In Nederland werden er op die dag beschouwende artikelen geplaatst in kranten over de verhoudingen tussen mens en dier.

Dieren Weetjeskwartet

Naast extra lief zijn voor de dieren op dierendag, is het ook een mooie dag om meer te weten te komen over dieren. De Dieren Weetkwartetten van Identity Games zijn een leuke manier om kinderen van alles te leren over dieren.

Sealife WeetjesKwartet

Het Sealife Weetjeskwartet gaat over de dieren uit zeeën en oceanen, afgebeeld op extra grote kaarten.Op deze kaarten staan foto’s en ook nog eens interessante weetjes! Met een superkwartet van 5 kaarten! Hoe oud kan een dolfijn worden? Hoe snel kan een inktvis zwemmen? Hoe zwaar kan een walvis worden?

Junglelife Weetjeskwartet

Junglelife Weetjeskwartet

JungleLife Weetjeskwartet bestaat uit extra grote kaarten met de mooiste plaatjes én weetjes over de betreffende dieren. Hoe oud kan een Orang-Oetang worden? Hoe hard kan een Toekan vliegen? De kaarten met fantastische foto’s zijn stevig en geplastificeerd, waardoor ze zeer duurzaam zijn. Het spel bevat ook nog weetjes en bijzondere kwartetten om het spel uit te breiden.

Boerderij WeetjesKwartet

Boerderijdieren WeetjesKwart

Kwartetten is een oer-Hollands kaartspel waarin er steeds 4 kaarten bij elkaar gespaard worden. In het Boederij WeetjesKwartet gaan de kaartencategoriën over de boerderijdieren. Ze staan afgebeeld op extra grote kaarten. Naast de foto’s staan er ook nog eens interessante weetjes over de boerderijdieren op de kaarten! Inclusief een superkwartet van 5 kaarten.

Dino WeetjesKwartet

Dino WeetjesKwartet

Dino WeetjesKwartet is echt voor de allergrootste dinofans. Leer nog meer over alle verschillende dino’s en verzamel ondertussen je kwartetten bij elkaar. Ook dit spel heeft een superkwartet van 5 kaarten. Kwartetten is leuk vanaf 6 jaar en te spelen met 2-4 spelers. Een potje duurt ca. 20 min, dus leuk om even snel tussendoor te spelen.

Winactie een set met WeetjesKwartetten

Met dank aan Media Tornado mag ik een pakketje verloten met daarin een Sealife, Junglelife, Boerderijdieren en Dino Weetjeskwartet. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met één van de andere winacties op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

60 thoughts on “Dierendag | Dierenweetjeskwartetten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.