Mario Party SuperStars

De leukste game om samen te spelen – Mario Party Superstars

Een van de reden waarom wij gekozen hebben voor de Nintendo Switch, is wel de mogelijkheid om samen te spelen. Vaak spelen de meiden samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, maar er is een spel waar wij met het hele gezin graag voor gaan zitten en dat is Mario Party. Nu is er een nieuwe versie uitgekomen met nog meer borden en minigames! Het spel voor de komende donkere maanden.

Mario Party

Mario Party is een spannend bordspel op de Nintendo Switch. Elk team strijdt om de sterren dit te verzamelen zijn op het spelbord. Met speciale dobbelstenen, bepaal je het aantal stappen die je mag zetten. Maar pas op, want het vakje waarop je eindigt kan een speciale gebeurtenis bevatten, in je voordeel of in je nadeel. Onderweg naar de ster, verzamel je ook zoveel mogelijk munten met het doen van verschillende mini games. Deze kun je gebruiken om voorwerpen te kopen, zoals sterren. Wie aan het einde van eht spel de meeste sterren heeft, wint! Maar om te winnen heb je deels tactiek nodig, maar ook een grote portie geluk, want het een leuk spel maakt voor het hele gezin.

Mario Party SuperStars

Nieuwe speelborden

(Her)ontdek de vijf klassieke borden uit het Nintendo 64-tijdperk. Zo kun je kiezen voor Yoshi’s tropische eiland, Ruimtestation, Peach’ verjaardagstaart, Woody’s bos en Griezelland. Deze borden zijn allemaal opnieuw ontworpen voor de Nintendo Switch en brengen elk hun eigen, unieke evenementen met zich mee.

Minigames

Naast de nieuwe borden zijn er ook 100 klassieke minigames uit de Nintendo 64- en Nintendo GameCube-games toegevoegd aan Super Mario Superstars. Of je nu in de bordspelstand munten voor sterren verzamelt of gewoon even oefent in losse games, er is niets fijner dan als laatste over te blijven in ‘Zinkende zwammen’ of ‘Commando Shy Guy’. Er zijn minigames waar bij ieder-voor-zich speelt, 2-vs.-2-minigame, 1-vs.-3-minigames, duel-minigames en meer.

Alle minigames worden gespeeld met de knoppenbesturing, dus je kunt een Joy-Con-controller gebruiken, of een Nintendo Switch-Pro-controller of een Nintendo Switch Lite tevoorschijn halen. Op deze manier kun je het spel met nog veel meer spelers spelen.

Wie wil genieten van de ene na de andere minigame zit goed op de minigame-berg. Deze biedt zeven spelvarianten – losse games, het coöperatieve dubbelspel, drie tegen een, sporten en puzzels, overlevingsstrijd, muntenstrijd en uitdaging van de dag.

Samen spelen

Mario Party Superstars kun je zoalwe lokaal als online spelen. De online multiplayerstand is zowel goed voor een snel potje met vrienden als een marathonsessie van maar liefst 30 beurten. Daarnaast kan een solo-speler het online opnemen tegen willekeurige spelers van over de hele wereld. Sessies met vrienden in de bordspelstand worden elke beurt opgeslagen, dus je kunt altijd tussendoor even pauze nemen en weer doorgaan waar jullie gebleven waren. Tijdens de race over het bord kun je je medespelers motiveren of jennen met stickers. Alle spelstanden zijn ook online te spelen, dus duik met je vrienden in een paar minigames of een heuse marathon van wel 30 rondes. Waar je ook bent, een overwinning is altijd lekker (en het stelen van sterren net zo!).

Wat vinden wij van Mario Party Superstars

Mario Party was al een van onze favoriete games op de Nintendo Switch, maar Mario Party Superstars doet daar zeker in aan onder. Nog meer keuzes uit speelborden en nieuwe minigames is zeker leuk voor de afwisseling. Met veel plezier zijn we dan ook de strijd tegen elkaar opnieuw aangegaan. De meiden spelen het ook vaak met hun vrienden en vriendinnetjes. Zelf vind ik het fijn dat we vooraf kunnen bepalen hoeveel rondes we gaan spelen en hoeveel tijd dat gaat kosten. Zo kunnen we ook altijd leuk even een spelletje tussendoor doen met elkaar.

Mario Party SuperStars

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.