Lift off kaartenspel

1.. 2.. 3.. Ready to Lift Off kaartspel

Zin in een snel en grappig spelletje? Op het Spellenspektakel maakten we kennis met het spel Lift Off van Tuckers Fun Factory. Na een korte introductie waren de meiden los. Het is een grappig spel waarbij het gaat om snelheid, maar je ook goed moet opletten en tellen. Tuckers Fun Factory was zo aardig om mij een extra spelletje mee te geven om te mogen verloten. Lees snel hoe je het speelt en hoe jij kans kan maken op dit spel.

Spellenspektakel

Afgelopen zondag ging ik met de meiden naar het Spellenspektakel. Dit is de gezelligste en grootste spellenbeurs van Nederland. Een weekend lang vind je hier alle nieuwe en al bekende bordspelletjes. Overal kun je aan tafel schuiven voor een spelletje of voor een uitleg. Natuurlijk kun je ook spelletjes kopen, vaak tegen een speciale beursprijs. Voor alle spelletjesfanaten een beurs die je niet mag missen.

Lift Off

Eén van de spelletjes die wij nog niet kenden was het spelletje Lift Off van Tucker’s Fun Factory. Een komisch kaartspel, waarin je moet proberen om de juiste kaarten te combineren voor een lift off. Degene die de meeste setjes verzamelt is de winnaar.

In het mooie metalen opbergdoosje vind je 54 dubbelzijdige kaarten. Op deze kaarten staan raketten, astronauten en manen. Maar steeds in een andere hoeveelheid (1-3) en met andere achtergrondkleuren. Een set bestaat uit een raket, een astronaut en een maan, maar allemaal in een andere hoeveelheid en met een andere achtergrondkleur. Snap je hem nog?

Spelregels

Voordat je begint, moet je natuurlijk eerst even alle kaarten goed schudden. Op tafel worden in het midden 4 kaarten neergelegd, dit is het lanceerplatform. Alle overige kaartjes worden verdeeld over alle spelers en dan kan het zijn dat sommige spelers wat meer kaarten krijgen dan de ander. Als iedereen zijn kaarten heeft bekeken, kan het spel beginnen. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk jouw kaarten kwijt kunt op het lanceerplatform. Wanneer jij een set compleet maakt, is deze voor jou. Let er op dat je alle kleuren, plaatjes en hoeveelheden verzameld hebt. Vergeet niet dat op de achterkant van je kaartjes ook afbeeldingen staan, die je misschien goed van pas komen. Wie de meeste setjes heeft verzameld is de winnaar.

Het spel is te spelen met 2 tot 5 speleers, in de leeftijd van 6-9 jaar.

Wat vinden wij er van

We kenden het spel nog helemaal niet, maar met een korte uitleg konden we meteen aan de slag. Dat is ook wel zo fijn, want als de uitleg te lang en te ingewikkeld is, dan haken de meiden vaak al snel af. Maar het spelletje klinkt makkelijker dan het is. Je moet goed tellen en de kleuren en de plaatjes in de gaten houden. Zeker omdat het om snelheid gaat en je ook de achterkant van de kaartjes kunt gebruiken is het heel grappig. Groot voordeel is dat je een spelletje snel kunt spelen als je even moet wachten, want het blikje met de speelkaarten past ook makkelijk in je tas.

Winactie Lift Off is gesloten

Met dank aan Tucker’s Fun Factory mag ik het spelletje Lift Off verloten, met daarin een Tom & Jerry New York paraplu, Tom & Jerry New York Coffee cup, Looney Tunes tas en een Boomerang notebook. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Andere winacties bij Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

66 thoughts on “1.. 2.. 3.. Ready to Lift Off kaartspel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.