Review | Luigi’s Mansion 3 op de Nintendo Switch

Op Halloween kregen wij een heel griezelig pakketje van Nintendo opgestuurd. Tussen het spinrag vonden wij een Halloweenlantaren, snoepjes, een grote Luigi-pet en het nieuwe spel Luigi’s Mansion 3 voor op de Nintendo Switch. Een betere dag dan Halloween hadden ze niet kunnen verzinnen voor de release van dit spel; het is namelijk een heel griezelig spel voor spoken….

Luigi's Mansion 3 Nintendo Switch

We kennen Luigi allemaal als de jongere, langere tweelingbroer van Mario. Hij is ook wel een beetje de bangerik van het stel en heeft lange tijd in de schaduw van zijn broer gestaan. Maar nu heeft hij dan toch ook zijn eigen spel Luigi’s Mansion. In dit derde deel komt Luigi in een spookhotel terecht en is het aan hem om zijn broer, Peach, en hun vrienden te bevrijden.

Het verhaal

Luigi denkt een fantastische vakantie te gaan beleven met Mario en hun vrienden. Helaas loopt deze droom echter al snel uit op een ware nachtmerrie. Als zijn broer en de anderen gevangen genomen worden, moet Luigi zijn angst opzij zetten om ze te redden. Gelukkig wordt onze held op sokken bijgestaan door professor K. Wibus. Gewapend met de nieuwe Spookzuiger G-00, moet Luigi hen nu gaan vinden door onderweg allerlei spoken te verslaan en zich een weg te banen door een hotel vol eigenaardige kamers. Gelukkig kan hij de hulp inroepen van zijn groene dubbelganger Gooigi. Hij beschikt over unieke vaardigheden waarmee hij Luigi uit de brand kan helpen.

Het spel daagt je uit om op zoek te gaan naar de beste manier om de baldadige spoken te vangen uit professor K. Wibus zijn verzameling. Op alle verdiepingen zitten er wel een paar verstopt, kleintjes en heel grote! Om verder te komen in het spel moet je ook op zoek gaan naar de knoppen van de lift. Als je deze gevonden hebt, zul je versteld staan van wat er allemaal in dit hotel te zien is! Zo is er bijvoorbeeld een restaurant in piratenstijl, een middeleeuws kasteel en zelfs… een piramide! Elke etage van het hotel heeft zijn eigen unieke thema.

Luigi mag dan mischien wel een bangerik zijn, maar hij is zeker niet vies van een beetje spokenjagen. Om dit te doen heeft hij een aantal handige Ghostbuster-gagdets. Zo kan hij met zijn fantoomflitser vervelende fantomen laten schrikken en ze daarna makkelijk vangen met zijn opgevoerde stofzuiger: de Spookzuiger G-00. Ook heeft bij een speciale lamp waarmee plots voorwerpen verschijnen.

Luigi's Mansion 3

Maar zijn grootste troef is misschien toch wel Gooigi, de nieuwste creatie van professor K. Wibus. In een vreemd hotel komt Luigi ongetwijfeld obstakels tegen die hij niet alleen kan overwinnen. Samen met deze slijmerige, groene dubbelganger lukt dat wel. Gooigi kan namelijk zijn glibberigheid gebruiken om door nauwe doorgangen te wurmen, over stekels te lopen, zware objecten op te tillen en allerlei ongemakken te overwinnen. Een absolute vriend in nood.

Luigi's Mansion 3

Samen spelen of alleen

Dit nieuwe spel Luigi’s Mansion 3 is gemaakt voor de Nintendo Switch. Eén van de mooie eigenschappen van dit spelletjesplatform is dat je samen kunt spelen met een vriend. Als Luigi en Gooigi kunnen jullie ook samen in de coöpstand de eigen­aar­dige verdiepingen van het griezelhotel afstruinen. Dit kan in de lokale coöpstand, waarbij jullie samen tegen de vele spoken vechten en de krachten bundelen om de paranormale puzzels op te lossen.

Luigi's Mansion 3

Maar er is meer! In de geestige multiplayeractie kun je terecht in de tumulttoren. De tumulttoren biedt plek voor maximaal acht spelers en kan online of lokaal op vier Nintendo Switch-systemen (hiervoor heb je wel extra games nodig) worden gespeeld. Maar ook is het spel prima alleen te spelen op bijvoorbeeld de Nintendo Light.

Wat vinden wij van Luigi’s Mansion 3?

Als je de trailer van Luigi’s Mansion 3 net hebt gezien, zal je waarschijnlijk zijn opgevallen hoe mooi de graphics zijn. Dit is niet alleen zo in de trailer, het hele spel is in een nog mooiere 3D-omgeving, dan we al gewend waren. Elk voorwerp in de hotelkamers is te verplaatsen of op te zuigen. Iets was je zeker moet doen, want overal ligt wel geld, goudstaven en parels verstopt. Met deze gevonden waarden kun je bij professor K. Wibus handige hints en aanwijzingen kopen.

Natuurlijk speelden wij het spel meteen op Halloweenavond. Net als Luigi, zaten mijn meiden als bange rietjes op de bank en schrokken van elk spook. Maar naar mate we het spel vaker speelden, werden ze steeds beter in het vangen van spoken. Meestal speelt één van ons het spel en helpt de ander met het verzinnen van listen om de puzzels op te lossen.

Ook moet ik bekennen dat ik het zelf een heel erg leuk spel vind. Omdat het bedienen van meerdere knoppen op de Join Con voor mijn jongste dochter nog wel wat lastig is, mag ik op haar account voor haar spelen. Deze week ben ik nog even alleen verder gegaan, toen ze naar bed werden gebracht. Uiteindelijk na 2 verdiepingen te hebben voltooid, was het voor mijzelf ook tijd om naar bed te gaan (oeps).

Het is spel is zeker een aanrader om deze feestdagen aan te schaffen voor de Nintendo Swith of Lite. Het is niet alleen heel leuk om te spelen, maar ook de setting van het hotel blijft je verbazen. Het geeft gegarandeerd uren speelplezier en is één van onze favoriete games!

Spread the love

One thought on “Review | Luigi’s Mansion 3 op de Nintendo Switch

  • Carina Peters says:

    Ben ook zeer benieuwd naar dit spel, dit staat hoog op het verlanglijstje van mijn zoontje, wel twijfel ik of hij met zijn 5 jaar nog niet te jong voor dit spel is, of hij het wel hele snapt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.