Tip voor de feestdagen | Let’s Sing 2021

Tip voor de feestdagen | Let’s Sing 2021

Tijd voor een ander liedje dan een Sinterklaaslied, moet onze Goedheiligman dit weekend gedacht hebben, want… als grote verrassing zat er zaterdagochtend deze nieuwe game voor de Nintendo Switch in de schoen van dochterlief (7). Let’s Sing 2021, mét een echte USB-microfoon, die ook nog eens lekker in de hand ligt. Na alle sportactiviteiten in de ochtend, mocht er ‘s middags dan ook natuurlijk een vriendinnetje komen spelen om het spel uit te testen!

Let’s find out…

Nu hebben wij nog niet zo heel lang een Switch, dus ook dit spel was helemaal nieuw voor ons. Nieuw voor ons, want er zijn al meerdere Let’s Sing-spellen op de markt gebracht. We waren benieuwd!

Maar – vroeg ik mij fronsend af – is dit spel nu alleen maar leuk als je loepzuiver zingt of is het ook voor de huis-, tuin- en douchezingers onder ons? Gelukkig wel, want bij Let’s Sing is het dus vooral de bedoeling om de juiste toonhoogte te raken. En een béétje de juiste tekst meezingen (meer punten verdienen). Je verdient ook punten als je een uithaal lang genoeg meezingt. Aangezien de tekst onder het beeld voorbij komt en een balkje precies aangeeft wanneer je moet inzetten, is dit prima te doen. Op het beeldscherm zie je of je toon juist is, hoe lang je de toon moet aanhouden en zie je meteen hoeveel punten je verdient als je iets goed doet. Omdat iedere speler voorafgaand aan het spel even in de microfoon moet inzingen, herkent het spel ook ieders toonhoogte. Slim!

Let’s start…

Nou… voor onze 7-jarige en haar 8-jarige vriendinnetje, was het spel misschien wat lastig. Let’s Sing heeft namelijk alleen maar Engelse songs, dat maakt het letterlijk meezingen wel erg lastig… De populaire (veelal bekend van TikTok-liedjes) die kunnen (deels, want TikTok…) redelijk goed meegezongen worden. En dat was dan ook het grootste succes! Ook wel weer grappig, want er werd natuurlijk, geweldig puur fonetisch, op hoe zij het horen meegezongen! En zit je dan op de juiste hoogte, dan krijg je nog steeds punten! Oké, je scoort dan heel laag op 1 onderdeel, doordat je de tekst dan niet volledig beheerst, maar punten verdienen kan in principe nog steeds….

De geheel onbekende Engelstalige liedjes zijn voor deze leeftijd eigenlijk niet echt leuk om te doen. Ze zochten echt de nummers uit die ze kenden. Voor mij en mijn vriend waren de ‘oude hits’ wel weer grappig om mee te zingen… Hoewel het letterlijk meezingen van de nummers, in de juiste snelheid en de juiste toonhoogte – lastiger is dan je denkt… leuk en soms hilarisch is het wel!

Tip: het zou leuk zijn als er volgend jaar misschien ook een Nederlandse editie zou uitkomen met Nederlandse zangers en zangeressen en eigentijdse en ‘klassieker’ hits. Denk bijvoorbeeld aan liedjes van André Hazes (junior), Suzan&Freek, Boef, Snelle, Maan etc. Denk dat dit een groot succes zou zijn!

Let’s listen…

Maar, welke songs vinden we dan zoal in Let’s Sing? Het spel bevat maar liefst 30 hits van de afgelopen jaren. Denk bijvoorbeeld aan Bad Guy van Billie Eilish, Chained To The Rhythm van Katy Perry ft. Skip Marley en Kiss From A Rose van Seal, waarop je dan ook zingt. Je krijgt de lyrics te zien inclusief de toonhoogtes en de bijbehorende videoclip. Let’s sing!

Game on!

Wat nieuw is dit jaar is de zogeheten ‘Legend-spelmodus’ en de ‘Playlist Creator’. Ik moest even uitzoeken wat dat nu precies inhield. De Legend-modus is puur voor de singleplayer-ervaring, maar daardoor zeker niet minder leuk. In deze modus neem je het namelijk op tegen voorgeprogrammeerde personages. Tegen elk personage ga je de strijd aan om vier liedjes te winnen, waarvan de vierde een grote battle is. Het begint makkelijk, maar drie sterren behalen gaat steeds lastiger. Leuk dat deze nieuwe Legend-modus er is, hierdoor kun je in je eentje namelijk nog meer plezier halen uit deze titel. Met de Playlist Creator kun jij je eigen afspeellijst maken met jouw favoriete liedjes die je wilt zingen. Dit werkt allemaal goed, maar is natuurlijk wel een stuk minder spannend dan de Legend-modus.

Let’s sing together!

Maar dat is niet alles, blijkt uit een review die ik tegenkwam van Menno, in een online Nintendo-magazine. Het blijkt dat je – net als in vorige diversions van dit spel – ook aan de slag met de zogeheten classic- en feat.-modus, waar je alleen of samen met vrienden een volledig liedje zingt, de modus Mix Tape 2.0, waar voorafgekozen nummers door elkaar worden gemixt én de Let’s Party-modus waarin het aantal spelers in twee teams wordt verdeeld om te strijden voor de winst. Ook kun je in je eentje online zingen tegen medespelers in de World Contest en alle nummers los beluisteren als je deze hebt vrijgespeeld.

Let’s game!

Dus ondanks dat je in Let’s Sing 2021 alleen maar hoeft te zingen, zoals de titel van de game zegt, er is nog genoeg variatie in de gamemodi aanwezig.

Let’s have fun!

Kortom, wij hebben een leuke middag gehad. Voor de leeftijd van 7/8 jaar is de game vooral leuk als ze de liedjes kennen. En zou het leuker zijn als er meer ‘herkenbare’ nummers bij zouden zitten. Toch had Dochterlief zondagmiddag de grootste lol toen mijn vriend en ik het spel deden. Helemaal als wij dan verkeerd zongen of er compleet naast zaten!

Let’s see….

  • Het spel zou nog leuker zijn geweest als er een uitgebreider liedjespakket bij had gezeten, ook in het Nederlands.
  • veel game-opties
  • microfoon meegeleverd. Maar heb je geen microfoon, dan kun je telefoon ook als microfoon gebruiken
  • veel variaties in muziek
  • zing solo of speel het spel met 4 spelers
  • mooi vormgegeven
  • superleuk om ook in groter gezelschap te spelen… als dat op een dag weer mag… ??

Lees ook: Leuke nieuwe games op de Nintendo Switch deze winter

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

One thought on “Tip voor de feestdagen | Let’s Sing 2021

  • Aaaah, we hebben deze gekocht voor onze eigen dancing queen!! Word de hele dag gespeeld en nu wil ze meedoen met de voice ?????. We snappen alleen niets van de puntentelling ?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.