Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Froggit

Hier in huis zijn we groot fan van de puzzels van SmartGames. Het verbaast ons dan ook niet dat deze spelletjes elk jaar weer genomineerd worden (en winnen) bij de Verkiezing van het Speelgoed van het Jaar. Dit jaar geen uitzondering en er zijn maar liefst 2 spelletjes genomineerd. Eén daarvan is Froggit. Een leuk spel voor de hele familie deze keer.

Froggit van Smartgames

Waar voorheen de spelletjes van Smartgames eigenlijk bedoeld waren voor 1 speler, hebben ze dit jaar een nieuwe weg ingeslagen. Zo is het spel Cube Dual samen te spelen en het spel Froggit zelfs met het hele gezin. Het is daarbij mogelijk om te kiezen voor het Junior level (6+) of het Expert level (8+). Dit maakt het uitdagend voor het hele gezin.

In de speeldoos vind je 1 vijverspelbord met 31 leliebladen en 6 start- en finishoevers, 1 vis, 6 kikkerfamilies in verschillende kleuren, elke kikkerfamilie bestaat uit 2 grote en 3 kleine kikkers.

Het doel van Froggit is om je kikkers veilig de vijver over te laten steken. Daarbij moet je voorkomen dat andere spelers hetzelfde doen. De eerste kikkerfamilie die de andere kant van de vijver bereikt, wint het spel. Maar pas op, de vis kan je kikkers terugjagen naar hun startoever! Flexibel denken, een goede planning en je tegenstanders dwarsbomen, maken dit een spannend spel voor twee tot zes spelers.

Vanaf 6 jaar | Aantal spelers: 2-6 | 20 minuten | Nederlands

De mening van de jury:

Verrassend leuk spel van Smart voor twee of meer spelers met meerdere spelniveaus. Iedereen is lekker samen aan het spelen. Denk goed na voor je springt! Vrolijk, speels en mooi vormgegeven.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Froggit is een leuk competitief bordspel voor twee tot zes spelers. Elke speler heeft vijf kikkers van een bepaalde kleur en moet deze als eerste naar de overkant van de vijver brengen door met kikkersprongen van het ene waterlelieblad naar het volgende te springen. Wie het eerst alle kikkers aan de overkant heeft, is de winnaar. Er zijn kleine kikkers die per beurt drie sprongen mogen maken en grote kikkers die twee sprongen kunnen maken. De kikkers kunnen over elkaar heen springen en daarmee sneller vooruit komen.

Wanneer een speler een kikker aan de andere kant heeft mag hij de vis in het midden van de vijver twee plekken verplaatsen en daarbij eventueel een kikker van een tegenstander ‘opeten’, die dan terug naar af moet. Je moet nadenken over je eigen zetten, maar ook over wat je tegenstanders zouden kunnen doen, waardoor je steeds bij het spel betrokken blijft. Het bord en de onderdelen zijn kleurig en mooi vormgegeven, wat bijdraagt aan het speelplezier.

Froggit Smartgames

Het spel vraagt om ruimtelijk strategisch inzicht en vooruit plannen. Leuk om met vriendjes/vriendinnetjes te spelen. Kinderen moeten er wel tegen kunnen dat hun kikker(s) opgegeten worden. Met enige begeleiding kunnen kinderen leren om hun frustratietolerantie te verbeteren met dit spel.

Onze mening over Froggit

Froggit is een spel waarbij de regels niet heel moeilijk zijn, waardoor je snel kunt gaan spelen. Maar het spel vraagt wel probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht. We speelden het eerst met z’n tweeën, maar de uitdaging wordt groter als je het met meer mensen speelt en er meer kikkers in de vijver zitten. Al gauw speelden we ook de expertlevel en dan vraagt het om nog meer concentratie en planning, want dan kunnen de kikkers met elkaar mee reizen of gevangen worden gehouden. Dit zorgt voor veel hilariteit! Doordat het spel vrij vlot gespeeld kan worden, is het een leuk spelletje om samen te spelen na het eten.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Al ruim 40 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld, bestaande uit een aantal journalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Zij spelen en beoordelen speelgoed in 7 leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. Het doel van deze verkiezing is om speelgoed op een positieve manier onder de aandacht te komen van pers en consument te brengen. Vanaf 9 september begint de stemperiode voor het publiek en kan er gestemd worden op het favoriete speelgoed uit elke categorie. Op woensdag 4 november zullen de winnaars in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt.

Overige genomineerd voor 6 & 7 jaar

Bank Attack

Bank Attack is een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. Je missie: 5 minuten om de bankkraak van de eeuw te verwezenlijken. Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond. Je team: Hacker, Money man, Lookout, Explosives Expert. Je strategie: luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan! De spanning stijgt iedere seconde.

FurReal – Mama Josie de Kangoeroe

Het FurReal Mama Josie de kangoeroe interactief speelgoeddier is lief en heeft schattige baby’tjes! De ene baby is een jongen en de andere een meisje, en de derde is … een verrassing! Pak ze alle drie uit om te weten of het een jongen of een meisje is. Dan kan deze liefhebbende mama voor haar kleintjes zorgen en met jou spelen.

LEGO Avonturen met Mario starterset

Met deze LEGO® Super Mario™ Avonturen met Mario startbaan kunnen kinderen spelen als hun favoriete personage in de echte wereld. De set bevat een LEGO Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr. speelgoedfiguren. Verplaats de stenen om nieuwe levels te maken en probeer ze te voltooien.

Ga nu stemmen!

Wil jij meestemmen voor de Verkiezing Speelgoed van het jaar? Op de LEGO DOTS of op ander speelgoed? Dan kan heel simpel via onderstaande knop. Hier vind je ook meteen alle andere categorieën en genomineerd speelgoed. Stemmen kan tot 1 november.

Kleur en win speelgoed!

De kleurplaat voor 2020 kan hier worden gedownload. Degenen die de mooiste kleurplaat instuurt of uploadt maakt kans op genomineerd speelgoed. Tot 1 november kun je je kleurplaat insturen. Op 20 november krijgen de winnaars bericht. Pak dus snel je kleurspullen en leef je uit.

Winactie Froggit is gesloten

Met dank aan PR4Kids mag ik het spel Froggit ook weggeven. De winnaar is

Froggit
  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Andere leuke spelletjes van SmartGames die wij gereviewd hebben zijn:

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

55 thoughts on “Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Froggit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.