BBC Earth: Animals

Vier de Dag van de Aarde met het bordspel BBC Earth: Animals

Vandaag op 22 april is het de Dag van de Aarde! Een dag om extra bewust te zijn van al het moois dat de aarde ons te bieden heeft en er meer over te leren. Zo kun je dat met het hele gezin doen met het educatieve bordspel van BBC Earth: Animals! Deze leuke dierenquiz bestaat uit het samen bekijken van de mooiste filmpjes, vragen beantwoorden om zo de meest bizarre feiten over dieren te weten te komen. Wist jij bijvoorbeeld dat een pinguïn 2 meter hoog kan springen? En een leeuw minimaal 16 uur per dag slaapt? Benieuwd naar nog meer weetjes? Lees snel verder en maak kans op het spel.

Earth Day

Elk jaar op 22 april vindt de Dag van de Aarde, ook wel Earth Day genoemd, plaats over de hele wereld. Het doel van dit evenement is om iedereen zich meer bewust te laten worden van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

De Dag van de Aarde begon in de 1970 en was vooral in Amerika en sommige Spaanstalige landen erg populair. Vrijwel alle tv-stations besteden er aandacht aan. 22 april, de Dag van de Aarde, is de start en het hoogtepunt van de Maand van de Aarde, die duurt tot eind mei. De activiteiten worden wereldwijd gecoördineerd door de Earth Day Association, waarbij het accent meer ligt op het verstrekken van informatie en positivisme in plaats van op actievoeren. Zo verschijnt er in Nederland sinds 2006 de Krant van de Aarde.

Het educatieve bordspel BBC Earth: Animals

Een leuke manier om samen met het hele gezin meer te leren over onze prachtige planeet en de wilde dieren die er leven, is met het educatieve spel BBC Earth: Animals. Dit bordspel helpt je onze aarde meer te waarderen. Het spel bestaat uit een spelbord, fotokaarten en toegang tot een speciale website. Deze website kun je bezoeken via een Smart TV, laptop, tablet of smartphone. Hier vind je prachtige video’s met bijbehorende meerkeuzevragen. Alle beelden zijn aangeleverd door BBC en tonen iconische momenten uit veel van hun bekroonde BBC Earth-series. Ieder spel bevat een unieke code, zodat bij een nieuw spel andere video’s getoond worden.

Het spel BBC Earth: Animals is natuurlijk gemaakt met zorg voor de planeet. De fotokaarten zijn vervaardigd van gerecycled papier, de speelstukken van FSC-hout en de doos draagt het FSC-keurmerk.

De spelregels

Via de website bekijken jullie samen de mooiste filmpjes en krijg je hierover allerlei leuke vragen. Geef het juiste antwoord, verzamel kaartjes en verplaats je pion over het bord. De speler die na 8 speelrondes op de eerste plaats staat, is de winnaar van BBC Earth: Animals! Geen toegang tot het internet, geen nood, het spel bevat ook een set fotokaarten, zodat je het ook prima kunt spelen zonder internet.

Nieuwsgierig? Speel een gratis demo op bbcearthboardgame.com

BBC Earth: Animals is geschikt voor het hele gezin en is perfecte spel om stil te staan bij onze planeet en hoe we daar beter mee om kunnen gaan.

Leeftijd: 8+ | Aantal spelers: 2-4 | Speelduur: 45 minuten | Identity Games

Winactie bordspel BBC Earth: Animals is gesloten

Met dank aan Media Tornado mag ik het educatieve bordspel BBC Earth: Animals verloten. De winnaars zijn

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties op Mama’s Liefste

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

48 thoughts on “Vier de Dag van de Aarde met het bordspel BBC Earth: Animals

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.