Vakantie in eigen land

Deze zomer op vakantie in eigen land

Het is dit jaar helaas nog steeds hetzelfde verhaal: een lange vakantie naar het buitenland zit er waarschijnlijk niet in. In sommige gevallen kan het misschien wel, maar de moeite die het kost is het bijna niet waard. In binnenland op vakantie klinkt saai, maar waarom? Je kunt je prima vermaken in eigen land, en er zijn genoeg plekken om naar toe te gaan. Gebruik de volgende ideeën als je zelf niet goed weet wat de mogelijkheden zijn als het gaat om vakantie binnen Nederland.

Maak een roadtrip

Het maken van een roadtrip is in Nederland misschien niet heel spannend, maar alsnog wel ontzettend leuk. Ga bijvoorbeeld met een goede vriend of vriendin, je partner of familie de auto in en kijk waar je uit komt. Overnacht op campings die je onderweg tegenkomt, ontdek nieuwe plaatsen en leer ons kikkerlandje van binnen en buiten kennen. Er is iets aan het rijden in de auto, het luisteren van muziek en het zijn met mensen waar je om geeft wat een vakantie nooit saai kan maken. Bovendien is het een relatief goedkope reis, zeker vergeleken met een buitenlandvakantie.

Naar de Wadden

De Waddeneilanden zijn een perfecte locatie voor een (mid)weekje uitwaaien aan het strand en genieten van de zon. Ga je voor Texel, Vlieland of toch Ameland? Wat je keuze ook wordt, een vakantie op één van deze plekken wordt hoe dan ook genieten. Zoek bijvoorbeeld een mooi Ameland hotel met een Ameland restaurant in de buurt waar je lekker kunt eten. Ook een tip voor als je naar de Waddeneilanden gaat: vergeet niet om een dag lekker te varen, je bent tenslotte aan zee.

Uitrusten op een vakantiepark

Kom je zelf uit West-Nederland en ben je de drukke omgeving ondertussen wel een beetje zat? Of heb je gewoon zin in wat rust? Waarom rust je dan niet eventjes uit op een rustig vakantiepark? Vakantieparken zijn ideaal voor als je een beetje het gevoel wil hebben dat je echt even weg bent, zonder dat je ver van huis hoeft. Je hoeft in principe je vakantiepark niet eens af, wat alleen maar charme toevoegt. Je kunt hier van alles doen en krijgt echt het gevoel dat je een huisje ver weg van huis geboekt hebt. Lekker de hele dag niks doen en genieten van het weer is hier dan ook ideaal. Eventueel kun je tussendoor altijd uitstapjes maken naar bijvoorbeeld het strand, een grote stad, een restaurant of een plek waar je bijvoorbeeld kunt bowlen of golfen.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Lees ook: Tips voor een staycation in eigen land óf tuin

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.