Meer kleur in je tuin

Tuininspiratie | Geef je tuin meer kleur!

Je tuin is een heerlijke plek om te ontspannen. Op het terras, onder de overkapping en bij je tuinhuisje of met een ligbedje op het gras midden in de zon. Maar als je daar dan zit, wil je natuurlijk ook wel iets hebben om naar te kijken. Niet iedereen is namelijk fan van alleen maar grijze terrastegels, siergrind en een lapje kunstgras. Geef daarom je tuin eens wat extra kleur. Daar heb je verschillende mogelijkheden voor. Hierbij enkele opties.

Tuin vol kleurrijke bloemen

Heerlijk toch als je je tuin inkijkt en je de meest prachtige kleuren voor je ziet? Door een keuze te maken voor de juiste bloemen en planten, zorg je ervoor dat dit ook in jouw tuin het geval is. Ga bijvoorbeeld eens een hortensia kopen of andere vaste planten als de zonnehoed of de klokjesbloem. En denk ook na over de seizoenen en de bloeiperiodes, zodat er zo ongeveer elk seizoen veel kleur te ontdekken is.

Een schutting vol kleur

Je kunt natuurlijk ook op andere manieren kleur in je tuin aanbrengen. Schilder je schutting eens in een opvallende kleur of koop een compleet nieuwe in de kleur van je voorkeur. De tuin blijft hetzelfde en toch ziet alles er ineens compleet anders uit. Je kunt de tuinomheining ook kleur geven door er bijvoorbeeld planten voor te zetten of overheen te laten groeien (zoals een klimop).

Accessoires voor in de tuin

Net zoals je in je interieur met accessoires kleur kunt aanbrengen: in je tuin werkt dat precies hetzelfde. Leg wat kleurrijke kussens op de loungeset achter in de hoek van de tuin of drapeer een kleed of sprei over de rugleuning. Je kunt ook een andere kleur stof kiezen voor de vaste kussens van je tuinset of deze compleet vernieuwen. Let er wel op dat je kiest voor bijpassende kleuren zodat je tuin niet een allegaartje wordt in alle kleuren van de regenboog.

Kies voor de juiste verlichting

Misschien dat het overdag niet echt effect heeft, maar met de juiste verlichting kun je ’s avonds echt kleurrijke resultaten behalen in je tuin. Kies daarbij natuurlijk wel voor ledverlichting vanwege de energiezuinigheid. Zo ben je meteen goed bezig voor het milieu. Maak gebruik van een lang lichtsnoer met vrolijke lampjes of kies voor een aantal vaste lantaarns en spotjes in je tuin om bijvoorbeeld het tuinpad mee uit te lichten. Zo creëer je een duidelijke lijn vanuit de woonkamer richting dat knusse zitje aan het eind van je tuin.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Lees ook: Heerlijk vertoeven deze zomer onder je tuinoverkapping of in je tuinhuisje

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.