Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Cube Duel

Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Cube Duel

Met deze donkere en natte dagen is er niets leuker dan samen een spelletje te spelen. Helemaal nu we ook allemaal gevraagd worden om meer en meer tijd binnen met het eigen gezin door te brengen. Gelukkig zitten bij het genomineeerde speelgoed voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar veel leuke tips. Zo speelden wij de afgelopen tijd het Cube Duel van Smartgames.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Cube Duel

Cube Duel van SmartGames

In dit spel van SmartGames speel je een duel; rood versus geel! Wie kan al zijn stukken kwijt in de cube en bereikt als eerste de top? Plaats de rode of gele stukken strategisch zodat de kubus meer van jouw kleur bovenop heeft! Een uitdagend spel voor 2.

Maar deze cube kan ook een leuke uitdaging zijn voor 1 speler. In totaal zijn er 80 uitdagingen.

De mening van de jury:

Wat leuk: een Smartgame voor meer dan één speler! Wie is de beste bouwer? Beslis het in een snel duel. Je kunt het spel ook alleen spelen.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Cube Duel Smart Games

Twee spelers moeten samen met blokjes in verschillende vormen een kubus zo veel mogelijk vullen. Het spel lijkt op een driedimensionele versie van het tetriscomputerspel. Elke speler heeft zijn eigen kleur. De speler die aan het eind de meeste blokjes van zijn kleur aan de buitenkant heeft, wint het spel. Het spel bevordert ruimtelijk denken en strategie en planning. De acties van de andere speler hebben invloed op jouw mogelijkheden, wat het spel heel interactief maakt en je dwingt tot flexibel denken.

Onze mening over Cube Duel

De spelletjes van SmartGames die we tot nu toe kenden waren eigenlijk bedoeld voor 1 persoon. Vaak deden we de uitdagingen om de beurt, zodat we toch ook samen kunnen spelen. Maar Cube Duel is een spel voor 2 personen. Wie vult de cubes zo dat zijn kleur het meest aan de buitenzijde zichtbaar is? Het is een deel tactiek en een deel geluk. Daarom is het ook leuk om te spelen met verschillende leeftijden. Het blokje zit in een grotere doos dan nodig is. De stukjes kun je mooi opbergen in de cube, die afgesloten wordt door de standaard. Hierdoor is het ook een prima spel voor onderweg, om te spelen op de achterbank of ergens buitenhuis.

Lees ook:
Froggit – nu met winactie
SmartGames Colour Catch
Jump In’
Squirrels Go Nuts

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Al bijna 45 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld, bestaande uit journalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Zij spelen en beoordelen speelgoed in 7 leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. Het doel van deze verkiezing is om speelgoed op een positieve manier onder de aandacht te brengen van pers en consument. Vanaf 9 september begint de stemperiode voor het publiek en kan er gestemd worden op het favoriete speelgoed uit elke categorie. Op woensdag 4 november zullen de winnaars in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt.

Overig genomineerd voor 10 & 11 jaar

De Zoektocht naar El Dorado

Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Combineer de speelvelden op eindeloos veel manieren om het spel nog spannender te maken en probeer je tegenspelers te verslaan door een beter deck samen te stellen en de routes het snelst te bewandelen. Lukt het je om met de juiste tactiek en uitrusting als eerste de gouden stad te bereiken en het goud op te eisen? Het bordspel is geschikt voor beginnende spelers en biedt meer dan voldoende mogelijkheden om ook gevorderde spelers uit te dagen om met de juiste tactiek zo snel mogelijk door de jungle te trekken tijdens “De zoektocht naar El Dorado”.

Overbooked

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen…
Ben jij degene die de meeste passagiers tevredenstelt?

Alle passagiers willen de beste stoel in het vliegtuig bemachtigen. Ze hebben allemaal hun wensen en voorkeuren. Aan jou als servicedeskmedewerker de taak om zoveel mogelijk passagiers tevreden te houden. In dit puzzelspel is strategie van groot belang.

Ga nu stemmen!

Wil jij meestemmen voor de Verkiezing Speelgoed van het jaar? Op de LEGO DOTS of op ander speelgoed? Dan kan heel simpel via onderstaande knop. Hier vind je ook meteen alle andere categorieën en genomineerd speelgoed. Stemmen kan tot 1 november.

Kleur en win speelgoed!

De kleurplaat voor 2020 kan hier worden gedownload. Diegene die de mooiste kleurplaat instuurt of uploadt maakt kans op genomineerd speelgoed. Tot 1 november kun je je kleurplaat insturen. Op 20 november krijgen de winnaars bericht. Pak dus snel je kleurspullen en leef je uit.

Andere leuke spelletjes van SmartGames die wij gereviewd hebben zijn:

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

One thought on “Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Cube Duel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.