Stap in de Balan Wonderworld op je Nintendo Switch en PS

De theaters zijn helaas nog steeds dicht en ook naar het circus kunnen we ook nog niet gaan. Maar toch ontvingen wij laatst een uitnodiging voor wonderlijk feestje. De uitnodiging kwam met popcorn in zoet en zout en het spel Balan Wonderworld voor Nintendo Switch. Snel stapten wij deze wonderlijke wereld in en lieten ons verrassen. Hier onze review van deze nieuwe game.

Welkom in Balan Wonderworld

Welkom bij de wonderlijke actieshow van Balan Wonderworld! Mag ik je voorstellen aan de sterren van de show; Emma en Leo. Zij nemen je mee op hun reis door het bizarre en verrassende land Wonderworld, dat geleid wordt door de raadselachtige maestro genaamd Balan. In Wonderworld worden herinneringen en uitzichten uit de echte wereld gemengd met de dingen die mensen dierbaar zijn.

Het verhaal

Wonderworld bestaat in de harten en verbeelding van mensen. Ga mee in het even fantastische als bizarre land genaamd Wonderworld; een plaats waar de blijdschap en gelukkige herinneringen van mensen samengaan met hun zorgen en negativiteit. Leo en Emma worden naar Wonderworld geleid door de mysterieuze clown Belan en gaan op reis om te ontdekken wat belangrijk voor hen is. Voordat ze kunnen terugkeren naar de echte wereld, moeten ze eerst het verloren evenwicht in hun harten herstellen…

Het spel

In het spel Balan Wonderworld kun je samen met Emma en Leo maar liefst 12 verhalen beleven. Het is dus niet een spel wat je snel zult uitspelen. Elk verhaal met hun eigen unieke eigenaardigheden. Door het dragen van bijzondere kostuums, wel 80 in totaal, krijgen Emma en Leo verschillende krachten, die je helpen om het doel te bereiken, namelijk het hart van het verhaal.

Om het hart te bereiken, moeten ze alle hoekjes van Wonderworld verkennen met de labyrintachtige werelden, vol valstrikken en verrassingen. Onderweg kom je ook verschillende vijanden tegen die je het moeilijk proberen te maken. Maar met alle gemak van de wereld mep je ze aan de kant, loop je door de lucht, bevries je de tijd en manipuleer allerlei objecten… de mogelijkheden zijn eindeloos en veranderen elke keer dat je een nieuw kostuum aantrekt.

Leuk weetje: Twee legendarische makers zijn herenigd voor dit spel! Voor het eerst in 20 jaar bundelen Yuji Naka en Naoto Oshima (co-ontwikkelaars van Sonic en NiGHTS) weer hun krachten,
dit keer als het BALAN COMPANY-team.

Wat vonden wij van Balan Wonderworld

Natuurlijk was de aankondiging van de game al een groot feest, want voor popcorn kan ik de meiden ’s nachts wakker maken. Ze waren ook blij verrast dat deze game gewoon lekker in het Nederlands is. De laatste tijd hebben we heel wat spelletjes gespeeld, die in het Engels zijn. Het spel is niet al te moeilijk en al snel krijg je door wat je allemaal kunt met de verschillende outfits. Hierdoor dus ook prima te spelen voor de wat jongere gamers. Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat het spel niet te vergelijken is met de games van Mario. Het is een stuk eenvoudiger in grafics en mogelijkheden. Maar toch is het zeker wel een leuk spel om (samen) te spelen.

Samen spelen

Eén van de redenen waarom ik gekozen heb voor de Nintendo Switch is vanwege de mogelijkheid om ook samen te spelen. Gelukkig kan dit ook in Balans Wonderworld. Het avontuur wordt daarmee nog magischer als de ene speler Leo bestuurt en de andere Emma. Combineer de vaardigheden van twee verschillende kostuums om nieuwe wegen in Wonderworld te openen!

Big Ben | Square Enix | PEGI-leeftijd: 7 | Behendigheid | Fantasie | Geen personage | Nintendo Switch, PS4, PS5

Lees ook: Cooking Star Restaurant! voor Nintendo Switch

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.