Educatieve apps voor groep 3 en 4

Leuke educatieve apps voor kids in groep 3-4

Al van heel jongs af aan weten mijn meiden hoe ze de tablet en de smartphine moeten bedienen. Alle spelletjes zijn feilloos te vinden voor ze. We hebben geen afspraken (nog) over hoe lang ze op de tablet mogen. Veelal ben ik ook erg dankbaar dat ik ze er even achter kan zetten tijdens het koken. Om het voor mezelf (en de omgeving) goed te praten heb ik diverse leuke, maar ook educatieve apps voor ze gevonden. Deze worden ook regelmatig gespeeld en geven mij het idee dat ze er zo ook nog iets van leren. Vandaag daarom onze leukste educatieve apps voor kinderen in groep 3-4.

Juf Jannie

Ik kon eigenlijk niet een app kiezen van Juf Jannie. Zij biedt namelijk een heleboel leuke educatieve apps aan. Achter deze apps zitten 2 ouders (Juf Jannie en Gamerpapa) met meer dan dertien jaar ervaring in het basisonderwijs gewerkt. Sinds hun kinderen intresse tonen in de tablets en smartphone kwamen ze er achter dat er maar maar weinig educatieve apps waren in het Nederlands. Aangezien zij onderwijzers zijn in hart en nieren en daarbij de voorkeur uit ging naar educatieve spelletjes, besloten zij om zelf educatieve spelletjes te gaan maken. Er zijn apps voor het leren van letters, vergroten van woordenschat en spelletjes zoals sudoku en origami vouwen. De app Leren Lezen hebben we heel veel gespeeld toen Grote Zus naar groep 3 ging.

Mingoville

Mingoville -educatieve apps

Ook klokkijken is iets wat we veel geoefend hebben op de iPad. Ik had verschillende apps gevonden en gedownload. Maar de app van Mingoville is favoriet. Deze app geeft uitleg over de klok en heeft daarbij leuke animaties. Ook laten ze de relaties zien tussen de analoge klok en de digitale klok laat zien. Zo kun je de juiste klok kiezen om de bus te laten vertrekken en zijn er diploma te verdienen als alle niveau’s zijn afgerond. Daarbij is deze app gewoon in het Nederlands.

Super Simple Songs

eigenlijk eentje die niet helemaal in het rijtje thuis hoort, want Super Simple Songs is geen app, maar een YouTube kanaal. De Engelse liedjes die hier gezongen worden zijn erg populair bij mijn meiden, omdat ze gaan over de dagelijkse dingen zoals dierengeluiden het het wassen van alle lichaamsdelen. Deze worden zo benoemd in het Engels en blijven op die manier goed hangen. Mijn oudste dochter kent, mede door deze liedjes, al een hele hoop Engelse woordjes.

LeesRees

Lees Rees - educatieve apps

Het lezen van woordjes binnen een bepaalde tijd, was iets waar we thuis wel mee moesten oefenen, omdat ze daar altijd net een beetje in achter bleef. Het idee er achter is dat kinderen hun leestempo opschroeven. De app LeesRees stimuleert het snel lezen van woordjes. Net zoals op school en met een stopwatch. De app heeft meer dan 200 woorden in 4 moeilijkheidsgraden en sluit naadloos aan op lezen in groep 3 en verder

Rekenkoning Junior

rekenkoning junior - educatieve apps

Het rekenspel Rekenkoning Junior speelt zich af in de Middeleeuwen.Met het beantwoorden van rekenvragen en door puzzels op te lossen, kunnen sterren verzameld worden en medailles gewonnen. Het laat kinderen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis maken met rekenen. Het spel prikkelt de nieuwsgierigheid en maakt rekenen leuk. Spelers leren zelf nadenken en leren allerlei soorten rekenproblemen van verschillende kanten te bekijken.

Squla

Squla Familiebord spel

De spelletjes van Squla staan hoog op de verlanglijstjes van de meiden. Nu heb ik het toch nog niet aangedurfd om er een abonnement voor af te sluiten, omdat ik bang ben dat er in het begin veel meer gespeeld wordt, maar later niet meer. Daarom heb ik eerst maar eens de gratis Squla Familiebordspel app van op de Ipad gezet. Van het bordspel is heel leuk dat je de leeftijd van alle deelnemers kunt invoeren en de vragen daarop worden aangepast. Het kan dus best zijn dat de vragen die je als ouder krijgt ook net 1-2-3 kunt beantwoorden.

Andere educatieve apps

Meer info over educative apps, kijk dan eens op Tabelportaal en 104 leerzame apps en sites.

Welke educatieve apps zijn bij jullie thuis populair?

Spread the love

10 thoughts on “Leuke educatieve apps voor kids in groep 3-4

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.