Squla leuk leren voor kinderen én ouders

Net als veel kinderen zitten die van mij ook graag met hun snufferd voor een schermpje. Zeker nu het vakantie en kou buiten is, doen ze niets liever dan spelletjes spelen, Netflix kijken of erger van die gillende surprise-eieren onthullingen of Pokemon-kaarten-reveals kijken. Zelf snap ik dat best, want als kind had ik waarschijnlijk ook niets liever gedaan. Toch gaan we proberen de schermtijd een beetje in te perken na de vakantie. Maar ze krijgen een uitzonderen; ze mogen zo lang ze willen Squla spelen.

Squla

Voor wie het nog niet kent; Squla is online quiz programma voor kinderen die naar de basisschool gaan. Meer dan 70.000 quizvragen zijn gebaseerd op de schoolvakken die ze krijgen. Al vanaf groep 1 zijn er vragen te vinden. Op deze spellende wijs kunnen de kinderen kennismaken met de Cito-vraagstellingen. Wanneer de kinderen de quiz vragen goed beantwoorden, kunnen ze muntjes winnen. Deze muntjes kunnen ze vervolgens in wisselen voor echte prijzen zoals bioscoopbonnen of andere Squla producten. Dit werkt uiteraard motiverend,

Ouder account

Als ouders wordt je op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind. Zo heb je een eigen ouder account. Hier in kun je zien welke vakken je kind heeft ingevuld en wat de score is. Ook krijg je werkelijks een update. Zo zie je wat je kind erg leuk vind om te doen en waar hij/zij minder goed in is. Ook kun je je kind een doel geven voor de volgende week. Bijvoorbeeld dat hij/zij 15 minuten moet rekenen als daar de score minder goed van is. Als het doel bereikt wordt, dan kunnen er extra muntjes worden verdiend.

Samenspelen

Wat ik ook erg leuk vind aan Squla is dat je als ouder en kind heel goed kunt samenspelen. Zo is het mogelijk om je kind uit te dagen voor een watergevecht. Om de beurt krijg je dan quiz vragen die je moet beantwoorden. Deze vragen zijn toegepast op de leeftijd, zo krijg je als ouder ook vragen waar je echt even over na moet denken. Zo blijft het spel voor iedereen even uitdagend. Naast de schoolvakken zijn er ook andere apps waarin je kunt samenspelen met je kind. Zo spelen wij ook regelmatig het Squla App Familiebordspel voor het hele gezin.

Onze ervaring

Wij hebben sinds oktober een Squla account voor onze oudste dochter (groep 5) Ze speelde hier in het begin zeer vaak op met heel veel plezier. De vragen worden op verschillende manier aangeboden, waardoor het spannend blijft wat er steeds komt. De levels zijn ook steeds lang genoeg om de aandacht er bij te houden en het winnen van de muntjes levert steenvast een “YES” op. Doordat er verschillende niveau’s zijn is het voor beide leuk. Zelfs mijn jongste dochter in groep 1 kan de vragen bedienen en beantwoorden omdat er voor deze kinderen extra veel beeld en geluid bij de vragen zit.

Om Squla te spelen mocht ze hiervoor mijn oude iPad of laptop gebruiken. Helaas zijn beide de afgelopen maanden stuk gegaan en wordt er dus ook minder Squla gespeeld. Sinds de kerstvakantie hebben we de kinderen onze andere iPad gegeven en zie ik ook in mijn wekelijkse mails dat ze het zo af en toe weer speelt. Om de regelmaat weer terug te krijgen hebben we nu ook een speelschema uitgeprint en op de koelkast gehangen. Elke dag dat ze even gespeeld hebben, mogen ze het sterretje inkleuren en bij 5x in een week ook de laatste sterretjes.

squla speelschema

Ouderavonden

Volgende week organiseert Squla speciale ouderavonden. Tijdens deze webinars wordt je rustig op je eigen bank bijgepraat over wat je kind te wachten staat in de tweede helft van het schooljaar. Eerder dit jaar keken 450 ouders mee tijdens de eerste online ouderavond. Deze maande zullen er weer vier online ouderavonden plaatsvinden; een ouderavond voor groep 1 & 2, groep 3 & 4, groep 5 & 6 en groep 7 & 8. Deelname is gratis en duurt een uurtje (20.00-21.00 u) Ik vond het de vorige keer zeker leerzaam en meld me dan ook deze keer zeker weer aan.

Squla ouderavond

 

Spread the love

4 thoughts on “Squla leuk leren voor kinderen én ouders

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.