DIY Regenboog kwark

DIY | Regenboog Kwarktaart, makkelijk en snel

De afgelopen maand hebben we de verjaardag gevierd van beide meiden. Naast de traktaties op school, besloot ik ook zelf een kwarktaart te maken. Gewoon met behulp van een pak, maar wel met een eigen draai eraan, zodat het een heuse regenboog kwarktaart. We hadden er al eentje eerder gemaakt, voor de taartenwedstrijd in de klas van Grote Zus. Ze won er zelfs mee! Nu gebruikte we een andere techniek, met een super resultaat

DIY Regenboog kwarkDIY Regenboog Kwarktaart

Bij de zoektocht naar een makkelijke regenboogtaart voor de bakwedstrijd kwam ik er diverse op youtube tegen. We besloten om de unicorn kwarktaart van Stephanie’s Bakkerij te maken. Hierbij doe je de verschillende kleuren kwark door elkaar heen, voor een stippen effect. Ook kwam ik de regenboog cheesecake tegen van Zo aan Tafel Recepten tegen. Bij deze taart werden de kleurenbeslag op elkaar geschonken en kreeg je een mooi laagjes effect. Dit zag er zo makkelijk uit, dat ik het een keertje zo wilde proberen.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten Waar gekocht Kosten
– Dr. Oet­ker Kwark Citroen taart Albert Heijn € 2,69
1 liter magere yoghurt Albert Heijn € 0,65
–  1 pakje roomboter Albert Heijn € 1,79
– Dr. Oet­ker Kleur­stof­fen (rood) (optioneel) Albert Heijn € 2,29

Omdat ik de variant met Yoghurt nog niet kende, heb ik gekozen voor dit pak. Je kunt ook kiezen voor de gewone citroenkwark natuurlijk. Voordeel vond ik ook, dat hij niet alleen wat gezonder is, maar met minder ingrediënten ook goedkoper.

DIY regenboog kwarktaart

Overige benodigdheden

  • steelpannetje
  • spatel
  • mixer
  • 6 kommetjes met lepel of garde
  • taartvorm

Aan de slag

Als eerste smelt je 60 gram boter in het steelpannetje op het vuur. Als de boter gesmolten is, roer je het zakje met taartbodemmix er door heen.

DIY regenboog kwarktaart

Het bijgeleverde bakpapier doe je in de taartvorm en daarover stort je de bodemmix. Met een lepel of spatel druk je deze stevig aan.

De mix van de taart maak je daarna door 1 liter yoghurt te mixen met de bijgeleverd taartmix in het pak. Dit doe je 3 minuten op de hoogste stand, tot er een luchtige massa ontstaat.

DIY regenboog kwarktaartVoor deze taart kun je ook kiezen voor een vruchtenyoghurt, maar omdat we de vullen gaan kleuren, heb ik gekozen voor gewone yoghurt. Daarbij levert het zakje genoeg suiker om de taart toch een beetje zoet te maken.

DIY regenboog kwarktaartVervolgens verdeel je het mengels over 6 bakjes. Je kan kiezen om deze hoeveelheden gelijk te maken, maar ik heb besloten voor verschillende hoeveelheden. De buitenste ring is de grootste, dus ook meer taartmengels.

DIY regenboog kwarktaartMet de kleurstof druppels geef je het taartmengsels de juiste kleur. Wij kozen voor Paars, Blauw, Groen, Geel, Oranje en Rood. Op het doosje staat precies hoeveel druppels je van rood, blauw en geel nodig hebt. Daarna heb ik het op het oog nog wel een beetje bijgekleurd.
DIY regenboog kwarktaart
Nu kun je er dus voor kiezen om het mengsel lepel voor lepel door elkaar in de vorm te doen, of er mooie ringen van maken. Dat laatste klinkt veel ingewikkelder dan je denkt. Je begint met de buitenste ring (paars). Schenk het taartmengsels precies in het midden in de vorm. Op doe het lepel voor lepel op elkaar, als het mengsel wat dikker is.

DIY regenboog kwarktaart

Vervolgens schep of schenk je de volgend laag, weer precies in het midden, er boven op. Doordat je steeds vanuit het midden werk, schuift de onderste laag steeds meer naar de buitenkant. Tussen de lagen door kun je de vorm een beetje heen en weer schudden om de laag wat beter te verdelen. Alle 6 de kleuren schep je dus op elkaar tot dat de vorm helemaal gevuld is. Vervolgens gaat hij voor 2,5 uur de koelkast in.

Tatata, de DIY Regenboog kwarktaart is klaar!

Lees ook de DIY van de Flamingo, Spiegeltjes en Gruwelijk Enge Cupcake traktatie.

Spread the love

28 thoughts on “DIY | Regenboog Kwarktaart, makkelijk en snel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.