L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

Review | L.O.L. Surprise! Fizz Factory – Bruisfabriek

De komende tijd zullen er regelmatig review en blogs op Mama’s Liefste verschijnen die in het teken staan van de aankomende feestdagen. Al weken worden er hier in huis verlanglijstje geknipt en geplakt door de dames. Daarop staan weer de mooiste wensen van het speelgoed dat nu hun hartje sneller doet kloppen. Deze serie met SinterklaasCadeauTips lijstjes en reviews trappen we vandaag af met de L.O.L. Surprise! Fizz Factory – Bruisfabriek

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

L.O.L. Surprise!

L.O.L. Surprise!

De rage op dit moment zijn toch wel de L.O.L. Surprise! ballen. Voor wie ze nog niet kent; deze ballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en bevatten allemaal een poppetje met eigen accessoires. Onder elke laag van de  L.O.L. Surprise! bal zit een verrassingen! Bij de grote ballen zijn dit 7 en bij de kleinere ballen zijn dit er 5. 

Elke laag onthult een nieuwe verrassing en geeft je een hint over welke L.O.L. Surprise!-pop je zal krijgen. Uiteraard zijn er verschillende poppetjes om te sparen. Voor de eventueel dubbele poppetjes worden speciale ruilmiddagen georganiseerd door heel het land.

L.O.L. Surprise! Fizz Factory – Bruisfabriek

Naast de ballen met verschillende poppetjes zijn er ook L.O.L. Surprise Bruisbollen. Deze hebben 3 lagen met een stoere ringtattoo, een bedeltje met clip en een sticker voor het bedeltje. Door de bal in bad te gooien komt het bedeltje vanzelf te voorschijn en ook deze zijn te sparen en te ruilen.

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - BruisfabriekMaar wat is er nou leuker dan zelf je L.O.L. Surprise Bruisbol te maken en daarin een bedeltje te verstoppen. Ook dat kan nu met de L.O.L. Surprise! Fizz Factory oftewel de Bruisfabriek. Afgelopen herfstvakantie hebben we hem eens grondig getest om te kijken of dit cadeau een goede tip zou zijn in de SinterklaasCadeauTips Lijstje voor de wat oudere meiden (6-10 jaar)

Hoe werkt de L.O.L. Surprise! Fizz Factory – Bruisfabriek

De verpakking van de L.O.L. Surprise! Fizz Factory is doorzichtig aan de voorkant, dus je ziet eigenlijk meteen al wat je kan verwachten. In de doos vind je de fabriek, 3 exclusieve bedeltjes, 1 schoonmaakgereedschap, 1 maatschepje, 1 trechter, 1 pipet en ingrediënten voor de bruisbollen.

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

In de verpakking zit uiteraard ook een prima handleiding (incl duidelijke afbeeldingen) over hoe je de bruisballen moet maken. Maar omdat deze L.O.L. Surprise! Fizz Factory ook al door OnneDi is getest in haar YouTube rubriek Leuk of Meuk, keken de meiden liever naar haar aflevering, dan dat ze de handleiding wilden lezen.

Lees ook over de L.O.L. Surprise! Big Surprise unboxing door OnneDi in Eindhoven

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

Al snel konden we aan de slag. Voor het maken van je eerste bruisbal zit er al voldoende zuiveringszout in het bolletje. Met behulp van de trechter kun je dit in de grote reservoir doen. Om te zorgen dat het zuiveringszout wat beter door de trechter liep, heb ik er een sateprikker bijgehaald om een beetje te roeren.

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

De volgende stap is het bepalen van de kleur van je bruisbal. In de fabriek zit een bolletje blauw pigment en een bolletje roze pigment. Gebruik je het samen, dan wordt je bruisbal paars en gebruik je niets, dan heb je een witte bruisbal.

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

Door te draaien aan de hendel aan de achterkant van de fabriek meng je zo de 2 poeders door elkaar heen. De volgende stap is het toevoegen van wat water. Dit zijn 20 druppels en daarvoor kun je het pipetje gebruiken. Bij de eerst bal kneep Kleine Zus er in en heb ik de overige druppels gegokt. Blijkbaar weegt her wel nauw, want bij de 2e bruisbal hadden we teveel vocht gedaan en bij de 3e wel 20 druppels, maar de bal bleef te droog en plakte niet goed aan elkaar.

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

Tot slot gaat er nog een schep Citroenzuur door heen.Als alles goed door elkaar gemengd is, kun je onderaan het reservoirs een klepje open doen (schuifje zit aan de achterkant. Je vult dan het kokertje onder het reservoir voor de helft met het poeder-brouwsel. Vervolgens doe je het bedeltje er in (mag natuurlijk ook iets anders kleins zijn) Daarna voeg je de rest van de poeder toe.

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

L.O.L. Surprise! Fizz Factory - Bruisfabriek

Voordat je de bal gaat aandrukken, kun je gouden glitters toevoegen aan je bruisbal. Deze glitters bevinden zich in de knop van hendel om de bal aan te drukken. Je kan de glitters er boven op strooien of er een beetje door heen roeren.
Draai de hendel weer om en schroef hem vervolgens naar beneden om de poeder van de bruisbal stevig aan te drukken. En dan wordt het wachten, wel 30 minuten voordat de bruisbal is samen geplakt en uitgehard.

De L.O.L. Surprise! Fizz Factory is te koop bij onder ander Bol.com

Wat vonden wij ervan?

We hebben de bruisballen fabriek uit getest op een natte herfstmiddag en dat was een prima tijdsbesteding. De meiden hadden er wel wat hulp bij nodig bij het maken van de ballen. Met name bij het afmeten van de hoeveelheden en om de poeder in het reservoir te krijgen. Het wachten van 30 min totdat de bruisbal uitgehard was wel een opgave voor de meiden. L.O.L. Surprise! Fizz Factory – BruisfabriekHelaas mislukte 2 van de 3 bruisballen. Waarschijnlijk was het mengels te nat of te droog en plakte de poeder daardoor niet goed aan elkaar. Dit gebeurde ook bij de bruisbal waarbij we wel exact 20 druppels water hadden gedaan. De lol in bad was er uiteindelijk niet minder om. Groot voordeel vind ik dat de bedeltjes opnieuw te gebruiken zijn om de verstoppen in de bruisballen. Maar ook dat de ingrediënten, op het pigment, gewone huishoudelijke middelen zijn en dus goed bij te kopen. We kunnen dus nog heel wat bruisballen maken met de ze fabriek.

Spread the love

23 thoughts on “Review | L.O.L. Surprise! Fizz Factory – Bruisfabriek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.