Cadeau ideeën voor tienerdochters

Cadeau ideeën voor de tienerdochter

De moeilijkste groep om blij te krijgen tijdens de feestdagen. Het ene jaar willen ze nog speelgoed, het volgende jaar heb je geen flauw idee meer wat ze graag zouden willen. In dit artikel vind je een hoop inspiratie die jou kan helpen met het vinden van het juiste cadeautje voor de tienerdochter.

Spreek het innerlijk kind aan

Tieners zweven in die ongemakkelijke ruimte tussen kind en jongvolwassen. Kinderen houden van verrassingen en beloningen. Dat zal nog niet verdwenen zijn bij je tienerdochter. Huidverzorging is een groot onderwerp bij tieners die moeite hebben met acné en zelfaanvaarding. Als je investeert in een adventskalender als aanloop naar de feestdagen, kun je haar een stapje in de juiste richting helpen. Denk dan aan merken zoals Rituals, Clinique of Kiehl’s. Op deze manier heeft ze verschillende testertjes waar ze dan haar uiteindelijke kerstcadeautje uit kan kiezen. Zo heeft zij tijd gehad om te experimenteren en kan ze tegen kerst een gerichter, duidelijker idee geven van welk product ze het liefst wil blijven gebruiken. 

Laat tieners tieneren

Een enorm frustrerende conclusie van de meeste ouders is dat je je tienerdochter gewoon haar eigen gang moet laten gaan. Je moet loslaten en vertrouwen, maar wilt dat ze zo veilig mogelijk blijven. Het kan daarom voordelig zijn om een veiligheidskit mee te geven voor festivals. Hier in zijn plakkers, verband, afweermiddel voor muggen, toiletdoekjes, een poncho, oordopjes, pijnstillers, enzovoort. Tieners willen toch naar festivals, zeker als ze er zelf voor sparen. Zo laat je jouw tiener in kwestie ook gesteund voelen, maar heb jij nog een beetje controle over de veiligheid, en kan je met een geruster hart slapen als je kind er op uit is. 

Wat je nog kan geven is een minispeaker. Dat kun je gemakkelijk aan je tas, rugzak of zelfs sleutelhanger hangen. Tieners kunnen moeilijk met hun vrienden naar een privé-appartement om te gaan socialisen dus moeten ze het doen met openbare plekken. Dit geeft hen een kans om sfeer te scheppen waar ze kunnen. Speakers worden om deze reden gretig gebruikt. 

Laat de jonge dame schijnen

Tieners zijn verantwoordelijker dan kinderen en hebben meer besef van de waarde van waardevolle spullen. Schrik dus niet af van ze te verwennen met een sieraad van Tiffany & Co of nog specialer van Cartier. Het is zelfs een eer om een meisje haar eerste waardevolle juweel te geven, en zij zal dat ook zeker koesteren. Zo geef je haar ook het gevoel dat je haar niet meer bekijkt als een kind, en zij durft beetje bij beetje meer te stralen. 

Lees ook; Tienerkamer Harry Potter thema

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.