Vermeer tentoonstelling kinderboeken

Boekentip | Vermeer voor kinderen

Vorige maand opende de grootste Vermeertentoonstelling ooit in het Rijksmuseum. Nooit eerder waren er zoveel werken van deze schilder in één tentoonstelling te zien. Dat hij nog steeds één van de grootste Nederlandse schilders is blijkt wel uit het feit dat de kaartjes volledig uitverkocht zijn. Wil je toch van de schilderijen van deze schilder thuis genieten, met je kinderen, dan heb ik hier 2 leuke boekjes voor je. Eén daarvan mag ik ook verloten.

Vermeer in het Rijksmuseum

Johannes Vermeer (1632-1675) woonde en werkte zijn hele leven in Delft. De schilder werd vooral bekend door het schilderen van kalme scènes binnen de stille muren van het huis. In zijn schilderijen bracht hij licht en kleur samen op een manier die niemand anders kon. Hij maakte in zijn carrière maar 38 schilderijen. Een klein oeuvre dus, zeker in vergelijking met zijn collega Rembrandt. Vermeers schilderijen zijn de topstukken in collecties en musea over de hele wereld en worden daarom bijna nooit uitgeleend.

Dit voorjaar zijn tijdens de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum 28 van de 38 van zijn schilderijen te zien. Nog nooit eerder was het mogelijk zoveel werken van hem bijeen te brengen. Zeven schilderijen zullen voor het eerst voor het Nederlandse publiek te zien zijn, waaronder het pas gerestaureerde Brieflezend meisje aan het venster (Gemäldegalerie Alte Meister, Dresden), de Onderbreking van de muziek en de Dame en dienstmeid (The Frick Collection, New York) en Het glas wijn (Gemäldegalerie, Berlijn).

De tentoonstelling Vermeer is van 10 februari tot en met 4 juni te zien in het Rijksmuseum.

Laat je kinderen thuis Vermeer ontdekken

Mijn dochters zijn groot fan van de schilderijen van Vermeer. Helaas is de tentoonstelling zo in trek, dat er amper nog kaartjes te krijgen zijn. Maar mocht je toch kaartjes bemachtigd hebben, dan zal het waarschijnlijk zo druk zijn, dat zeker kinderen nauwelijks een glimp van deze meesterwerken zullen opvangen. Daarom kun je ze misschien beter eerst kennis laten maken met deze grootmeester door middel van speciale kinderboekuitgaves zoals Pim en Pom ontdekken Vermeer en nijntje x vermeer.

Pim en Pom ontdekken Vermeer

Ter gelegenheid van de Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum is er nu het Omdraaiboek Pim en Pom ontdekken Vermeer – Het melkmeisje en Het meisje met de parel. Dit is een omdraaiboek met twee spannende avonturen van Pim en Pom.

Pim en Pom gaan stiekem met de Vrouw mee naar het museum. Ze bekijken daar de schilderijen van Johannes Vermeer en zien hoe hij voor Het melkmeisje vooral gele en blauwe verf heeft gebruikt. Samen gaan ze op avontuur in de schilderijen en maken daar kennis met twee meisjes die Vermeer schilderde, maar ook met een muizenfamilie en een koe. Ze smikkelen van de verse melk en ze helpen speuren naar een verloren oorbel, gelukkig vinden ze hem precies op tijd voor het feest!

Fiep Westendorp | gebonden, 72 pagina’s | ISBN 9789021477602 | € 17,99

nijntje x vermeer

Ook speciaal voor deze bijzondere tentoonstelling is het boek nijntje x vermeer verschenen. Zie jij de overeenkomsten tussen het werk van Dick Bruna en Johannes Vermeer?

Bekijk de schilderijen van Vermeer samen met Nijntje! Het werk van Johannes Vermeer en van Dick Bruna lijkt heel verschillend, maar er is ook veel hetzelfde. Let maar op de houdingen, bewegingen en kleuren. En wist je dat zij bijvoorbeeld allebei heel erg van de kleur blauw hielden?

Dick Bruna | ISBN 978-90-5647-926-8 | 12,95 euro

Net als de succesvolle uitgave nijntje x rembrandt is dit een leuk boek waarin je samen met jonge kinderen naar kunst kan kijken.

Winactie nijntje x vermeer is gesloten

nijntje x rembrandt

In samenwerking met Mercis Publishing mag ik een exemplaar van nijntje x vermeer verloten. De winnaar is bekend. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

24 thoughts on “Boekentip | Vermeer voor kinderen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.