Verjaardag Winactie #3 Kinderboekenweek 2018 Vriendschap

Verjaardag Winactie #3 | Kinderboekenweek 2018 Vriendschap

Gisteren is de Kinderboekenweek 2018 weer van start gegaan. Omdat wij op 3 oktober feestvieren en op school vrij waren, begon hij voor ons eigenlijk vandaag pas echt. De meiden mochten hun favoriete (voor)leesboek meenemen en het hoofd van de school begon de dag met het voorlezen van een mooi boek in de grote hal. Vandaar ook dat ik vandaag een leuk boek mag weggeven in het thema van de Kinderboekenweek Vriendschap.

Verjaardag Winactie #3 Kinderboekenweek 2018 Vriendschap

Elk jaar, begin oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens deze week wordt er extra aandacht gegeven aan het (voor)lezen van kinderboeken. Hoe jonger je er mee begint, hoe lekker lezen in je rest van je leven zal zijn. Omdat een week eigenlijk veel te kort is, is de Kinderboekenweek eigenlijk 10 dagen. 

Kinderboekenweek 2018

De Kinderboekenweek is van 3 tot en met 14 oktober met het thema Vriendschap. Alle boeken over vriendschap staan extra in de spotlichts. Natuurlijk is er ook weer een Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar geschreven door Jozua Douglas, bekend van Costa Banana, De verschrikkelijke badmeester, De Kusjeskrokodil en zijn Gruwelijk Grappige Griezelverhalen. Samen met illustratrice Elly Hees schreef Jozua, speciaal voor de Kinderboekenweek, De Eilandenruzie. Koop je tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek van minimaal 10,-? Dan krijg je dit boek er gratis en voor niks bij cadeau.

Tijdens de Kinderboekenweek is er ook een speciaal prentenboek verkrijgbaar. Dit jaar is dat Kom erbij van Milja Praagman. Naast dat zij het verhaal geschreven heeft, heeft zij ook de illustraties gemaakt. Vanaf de allereerste dag van de Kinderboekenweek kun je dit prentenboek kopen voor maar 6,95. Dit boekje is speciaal voor kleuters.

Leukste kinderboeken over Vriendschap

Groep 1&2 | Johannes de Parkiet – Mark Haayema

Dit boek heb je misschien al eerder op mijn blog voorbij zien komen. Wij waren namelijk aanwezig bij de presentatie van dit boek. We namen het boek uiteraard ook mee naar huis en er is al veel uit voorgelezen. 

Gijs heeft een prachtig vogelverblijf gebouwd, van gaas en hout. De volière heeft ruimte genoeg voor wel honderd vogels. Minstens. Maar zoveel heeft hij er niet. Nog niet. Hij heeft er eentje. Geen eendje, maar een parkiet. Johannes de parkiet. Johannes raakt snel gewend aan zijn nieuwe verblijf. Maar dan komen er nieuwe vogels “zijn’ volière bewonen. Johannes vindt het allemaal maar niks! Zal hij hier ook aan kunnen wennen of is een vriendschap met deze vreemde vogels onmogelijk?

Lees ook Johannes de Parkiet – Over rare vogels met vreemde veren

Groep 3&4 | Vos en Haas – het maatje van Haas – Sylvia Vanden Heede

In groep 3 wordt lezen opeens iets wat jezelf ook kunt gaan doen. Dit boekje van hoort bij de serie “Ik leer lezen met Vos en Haas’, met het AVI-leesniveau M3 tot E3. Nu zoeken we nog de geleerde letters en maken samen de kleine woordjes. Zo wordt lezen samen erg leuk.

Pluim heeft twee koffers met oude kleding bij zich zodat Haas haar oude, roze jurk eindelijk eens kan vervangen. Haas wil dat eigenlijk niet, ze heeft geen behoefte aan andere kleren. Vos mag niet bij het passen zijn, want dat is alleen voor vriendinnen volgens Pluim. Uil wil Vos troosten en zegt dat Haas en hij toch ‘dikke maatjes’ zijn, maar daardoor denkt Vos dat hij te dik is. Als hij even later afluistert bij het jurken passen van Haas en haar hoort roepen dat ze ‘een kleiner maatje’ wil, denkt Vos dat hij niet goed genoeg is. Gelukkig wordt dit misverstand snel uit de wereld geholpen.

Groep 5&6 | Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden – Sunna Borghuis

Lezen is erg leuk, maar soms moeten kinderen die nu zelf kunnen lezen nog een beetje over de streep worden getrokken. Boeken met een goede dosis humor en veel grappige tekeningen helpen daar zeker bij. ‘Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden’ is zo’n boek en het eerste deel in een serie. Het boek is geschreven door succesvol kinderboekenschrijfster Sunna Borghuis.

Vik is nieuw in het dorp. En buitenbeentje Lies kan best een vriend gebruiken. Maar niet deze! Ze moet niks van hem hebben – tot ze erachter komt dat ze best wat gemeen hebben (en niet alleen die stomme bijnamen die ze van pestkop Bram gekregen hebben). Langzaam maar zeker worden de twee vrienden. Dan krijgt Lies een goed idee: als Vik en zij een kampeerfeestje geven waar ze íédereen voor uitnodigen, worden ze vast heel vaak teruggevraagd. Dan krijgen ze een leven vol feestjes. En wie wil dat nou niet? Samen organiseren ze het beste slaapfeestje ooit!

Groep 7&8 | Evi, Nick en ik – Anna Woltz

Dit boek gaat over de raarste zomer van mijn leven. Het begon ermee dat Nick uit groep acht voor het eerst tegen me praatte. En diezelfde dag wilde Evi opeens vriendinnen worden. Ik begreep er niks van, want dat eigenwijze kind maakt alleen maar ruzie. Daarna gebeurde alles tegelijk: ik ontvoerde een bruine kip, zaagde heel veel bomen om en ontdekte dat ik verliefd was. Toen gebeurde er een vreselijk ongeluk. 

Winactie #3 Kinderboekenweek is gesloten

Om de kinderboekenweek te vieren mag ik het boek Vos en Haas – Het maatje van Haas weggeven.

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere Verjaardag winacties
– Winactie #1; 3x 2 bioscoopkaartjes Smallfoot
– Winactie #2; L.O.L. Surprise Under Wraps
– Winactie #3; Boek Vos en Haas – Het maatje van Haas
– Winactie #4; 2x Hatchimals CollEGGtibles Seizoen 4
– Winactie #5; 30 shoptegoed voor Halloween Kostuum
– Winactie #6; SuperJuffie filmboek of doeboek
– Winactie #7; Listi Verlanglijstje twv €75
– Winactie #8; 3x Goosebumps 2: Haunted Halloween
– Winactie #9; Poopsie Slijm Surprise Eenhoorn
– Winactie #10; Num Noms Snackables Silly Shakes Maker

Uitgelichte foto; door Rawpixel.com/Shutterstock

Spread the love

26 thoughts on “Verjaardag Winactie #3 | Kinderboekenweek 2018 Vriendschap

 • Tijdens het lezen van je blogartikel hoopte ik al dat het boek van Vos en Haas te winnen was <3 Die zijn zó leuk! Ik wil hem wel winnen voor mijn peuter die al begint met lezen.
  Ons favoriete prentenboek is 'we hebben er een geitje bij'.

 • Deze is leuk voor mijn dochtertje! En misschien kan mijn zoontje het met een beetje hulp wel aan haar voorlezen. Zelf lees ik het liefst het boek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Dat omdat de beide kinderen dit heel leuk vinden.

 • Lindsey roosen says:

  Leuke winactie!
  Alle 3 mijn jongens vinden het jakkie kakkie monster altijd helemaal geweldig om te lezen! Ik ben heel erg benieuwd naar het te winnen boek!

 • Marjo Van leeuwen says:

  Wat een leuke boeken. Vos en kaas wil ik winnen voor Rhodé. Zit al wel in groep 4 maar lezen heeft stimulans nodig en dit boek zal zeker helpen! En volgend schooljaar gaat de jongste naar 3 dus kan zij er ook van genieten. Mijn all time favorite zijn de boeken van Eric Carla. Maar met opgroeiende kids is de boomhut met.. verdiepingen ook zo Leuk!

 • Mijn kleinzoon logeert regelmatig bij ons en dan lees ik hem ’s avonds wat voor uit een door hem gekozen boek.
  Ik heb niet een lievelingsvoorleesboek, want ik laat hem zelf kiezen.
  Op het moment is dat het boek: De schippers van de Kameleon, over de tweeling Sietse en Hielke Klinkhamer.
  Ik volg op Bloglovin en doe weer graag mee.

 • Noor Rademakers says:

  Ik lees het liefst voor uit Jip en Janneke, ik ken de verhaaltjes nog van vroeger en het blijft leuk. Ook “het stoute dingen boek” met rijmverhaaltjes is grappig om voor te lezen. En we doen uiteraard mee met de winactie! 🙂

 • Karen de Jong says:

  Wat een leuke actie wederom ? We houden je goed in de gaten ? Graag zouden we willen winnen voor onze kleine man die al vanaf dat hij kan zitten niets liever doet dan boekjes bekijken??? We willen hem veel leren over vriendschap want hij is nu nog vaak alleen. Leuk om dat via o.a. dit boekje te kunnen doen?

 • Sonja Schaap says:

  Favoriete boek van onze oudste zoon is Razend van Carry slee.

  Favoriete boek van onze jongste zoon is: Het leven van een Loser

  Altijd leuk om mee te doen.

 • Claudia Diependaal says:

  Slaap maar fijn bouwterrein! Echt super leuk dat boek. Ik lees het graag voor voor de kindjes van de gastouderopvang hiernaast! En mijn kleinkinderen vinden het ook geweldig. En raad eens hoeveel ik van je hou. Heb ik mijn neefje in het kraam pakket van 10 dagen een kadootje gegeven. Hij is nu 6 weken. Ik hen al 3 keer oma. Maar ik was alleen tante ban de zus van mijn partner. Van mijn eigen zusje is toch anders! Ik duim! Oh ik hen iedereen dit boek gegeven. Dat wilde ik vertellen. Ook aan mijn kleinkinderen. Echt een mooi boek!

 • Femke Dekker says:

  Gijs is dol op de boeken van Boer Boris. Ik denk dat we het boek ‘Johannes de parkiet’ ook snel gaan kopen, want het is toch altijd wel leuk als jouw naam voorkomt in een boek. Sara leest graag de boeken van Superjuffie, maar ze vindt het ook heerlijk als ik ze voorlees. Wij doen graag mee voor het boek van Vos en Haas!

 • Het liefste lees ik voor uit een boek van kikker. Vinden de kinderen erg leuk. Dit boek van vos en haas zou leuk zijn voormij dochter die gestart is in groep 3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.