Hoera! Het is Hatchimals Day en de Hatchibabies komen eraan (1)

Hoera! Het is Hatchimals Day en de Hatchibabies komen eraan

Vandaag is het 5 oktober en vandaag is uitgeroepen tot Hatchimals Day! Mijn meiden kijken er al dagen naar uit, want vandaag mogen ze eigenlijk aan iedereen vertellen wat er dit jaar uit de nieuwste Hatchimal eieren komt. Vorige week hebben ze namelijk samen met Meisje Djamila er al eentje mogen uitbroeden, maar daarbij wel geheimhouding beloofd tot vandaag. Tatatata hier zijn de Hatchibabies!

Hoera! Het is Hatchimals Day en de Hatchibabies komen eraan

Hatchimals

Al een paar jaar is een groot Hatchimals ei een van de meest gevraagde cadeautjes tijdens de feestdagen. In 2016 kwam het eerste ei uit met daarin een lief beestje met de naam Hatchimal. Een nieuwe rage was geboren. Naast de grote eieren, kwam er ook kleinere eitjes op de markt. In verschillende series en meerdere om te sparen.

Vorig jaar was er een nieuw groot ei met daarin zelfs een Hatchimal Tweeling. Met dit ei begon ook de Hatchimal verzameling bij ons thuis. Er zijn ondertussen ook al heel wat CollEGGtibles uitgebroed en is er zelfs een Hatchimal Speelhuisje in huis voor de mini Hatchimals. Deze zomer had ik een hele eierdoos mee op vakantie. Elk uur wierp ik een paar eitjes naar de achterbank om de verveling in de auto te voorkomen.

Mega surprise-hatch

Vorige week mochten we aanwezig zijn bij de pre-hatch van het nieuwste Hatchimal ei. Niemand minder dan Meisje Djamila was erbij om samen met de aanwezige kinderen de eerste eieren uit te broeden. Het was voor iedereen een grote verrassing wat er deze keer in zou zitten. De meiden hebben het dan ook netjes tot aan vandaag – World Hatchimals Day – aan niemand vertelt 😉 Na de eerste Hatchimal, de tweeling, wordt de familie dit jaar uitgebreid met de Hatchibabies!

Vanaf vandaag zijn de nieuwe Hatchimal eieren verkrijgbaar in winkels. Naast dat je niet weet welke Hatchibabie er in het ei zit, kan het ook nog een jongetje of een meisje Hactimal zijn. Om de Hatchibabie goed te kunnen verzorgen, zitten er ook extra verrassingen in het ei. Onder in het ei vind je een borstel, flesje, knuffel en rammelaar. Ook de houder in het ei, kun je gebruiken als babystoeltje.

Uitbroeden

Zodra je het ei uit de verpakking haalt, begint het avontuur. Door het ei heen te bewegen, te aaien en op te kloppen, maakt de Hatchibabie zich klaar om uit het ei te komen. Dit kan natuurlijk maar 1x, dus extra leuk om mee te maken. Zelfs in het ei, kun je al contact maken met de Hatchibabie. Door de schaal heen zie je lichtjes. Als deze alle kleuren van de regenboog hebben, is de Hatchibabie klaar om uit te komen. Ook kun je het hartje horen kloppen en beweegt het ei uit zichzelf als het op tafel zet. Klop je op het ei, dan klopt de Hatchibabie terug. ook je hem/haar laten giechelen als je de onderkant van ei kietelt. 

Om het uitbroeden aan te moedigen wrijf je zachtjes aan de onderkant van het ei. Als het even stil is, kun je te tikken op het ei hem/haar verder aanmoedigen. Wanneer je hem/haar hoort Hatchy Birthday hoort zingen, komt ze uit. De schaal breekt en kan je de Hatchibabie helpen met de rest. Nu zul je er ook achterkomen of je een jongetje of een meisje hebt gekregen.

Hatchibabies

Natuurlijk is dat niet alles, want als je Hatchibabie is uitgekomen moet je er ook goed voor zorgen. Er zitten verschillende senoren in de Hatchibabies, aan voor- en achterkant van het hoofd, onder de linker- en rechter voet. Ook is er een kantelsenor, waarmee je de Hatchibabie in slaap kan wiegen. De kleur van de ogen vertellen je wat de Hatchibabie nodig heeft. 

OogkleurWat betekent hetWat moet je doen
– RoodOverstuurZet mij in de basis van mijn ei of aai me
– OranjeOpgeblazenAai de achterkant van mijn hoofd
– GeelBlijBlijf voor me zorgen, probeer me onder mijn voeten te kietelen
– GroenZiekPak mijn voorhoofd beet om mijn temperatuur te meten, aai me om me te troosten
– BlauwVerdrietig / BangAai me of geef me mijn speeltje
– PaarsHongerVoed me met mijn fles
– RozeZin om te knuffelenAai me over mijn kop of besnuffel mij neus
– WitSlaperigZet me in de basis van mijn ei of geef me mijn speeltje

Accessoires

Bij de Hatchibabies krijg je ook een flesje of hem/haar te voeden. Als de ogen paars worden, weet je dat hij/zij hongerig is. Voeden doe je door met het flesje de onderkant van de snavel omlaag te duwen. Maar pas op! Als de Hatchibabie teveel heeft gegeten, worden de ogen oranje en moet hij/zij eerst even een boertje laten.

Met de rammelaar en het speeltje kun je je Hatchibabie bezig houden. Op deze accessoires zie je de letter H. Houdt deze naar je toe gericht en breng het daarna naar de borstkas van de Hatchibabie om er mee te spelen. Als je het knuffeltje tegen de borst houdt, zal de Hatchibabie in slaap vallen als de ogen wit zijn. Zijn de ogen blauw, dan kan het knuffeltje de Hatchibabie troosten. De rammelaar kan de Hatchibabie juist laten dansen (regenboog ogen). Tik je tijdens het dansen op de voetjes, dan hoor je een drumbeat.

Gooi na het uitkomen van het ei, niet meteen de houder en de onderkant van het ei weg. De houder kun je namelijk gebruiken als zitje voor de Hatchibabie. Ook kun je hierin mooi de accessoires bewaren. Ook de onderkant van het ei kan troost bieden aan je Hatchibabie. Zijn de ogen rood, zet hem/haar dan even terug in de eischaal om te kalmeren. In de schaal kan de Hatchibabie dan rustig spelen en bewegen. Als je hem/haar de rammelaar geeft, zingt hij/zij een kinderliedje. Is de Hatchibabie moe, dan slaapt hij/zij ook het liefste in zijn/haar eigen eitje.

Spelletjes spelen

Daarnaast kun je ook verschillende spelletjes spelen met je Hatchibabie.
* Kiekeboe Bedek 2 of meer seconden de ogen met je hand. Als je deze weghaalt, hoor je ‘Kiekeboe’ in Hatchimal taal.
* Stuiterbaby Houdt de rechtervoet 3 seconden vast. De ogen van de Hatchibabies zullen blauw gaan knipperen. Als je ‘Klaar voor de start’ hoort kun je hem/haar naar voren en achteren stuiteren. Lukt het je dit 3x te doen zolang de muziek speelt, dan heb je gewonnen.

* Dierengeluiden Als je de linkervoet 3 seconden vasthoudt en de ogen groen knipperen, kan de Hatchibabie verschillende dierengeluiden maken. Tik tegen het voorhoofdsensor als je de kleur ziet, die bij het dier hoor. Lukt dit 8x dan heb je gewonnen. De kleuren zijn geel “piep piep” is een kuiken, groen “kwaak kwaak” is een kikker, wit “beh beh” is een schaap en roze “oink oink” is een varken.

Als je beide voetjes voor 2 seconde vasthoudt, knipperen de ogen blauwgroen en zal de Hatchibabie Hallo zeggen in hun eigen Hatchimals-taal. Houdt je de voetjes nog wat langer vast (4 seconde) kun je iets tegen de Hatchibabie zeggen. Laat je de voetjes dan los, dan herhaalt de Hatchibabie wat je hebt gezegd.

Geheim kunstje

Tot slot kennen de Hatchibabies ook nog een geheim kunstje. Om er achter te komen wat jouw Hatchibabies kan, moet je het achterhoofd vasthouden en tegelijkertijd op het voorhoofd 2x aanraken.

Winactie Hatchimals is gesloten

Om de geboorte van de Hatchibabies te vieren op World Hatchimals Day, mag ik 2x een doosje met Hatchimals CollEGGtibles Seizoen 4.

De winnaars zijn

Hatchimals CollEGGtibles 4 Pack met bonus - Seizoen 4
 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met de andere Verjaardag winacties
– Winactie #1; 3x 2 bioscoopkaartjes Smallfoot
– Winactie #2; L.O.L. Surprise Under Wraps
– Winactie #3; Boek Vos en Haas – Het maatje van Haas
– Winactie #4; 2x Hatchimals CollEGGtibles Seizoen 4
– Winactie #5; 30 shoptegoed voor Halloween Kostuum
– Winactie #6; SuperJuffie filmboek of doeboek
– Winactie #7; Listi Verlanglijstje twv €75
– Winactie #8; 3x Goosebumps 2: Haunted Halloween
– Winactie #9; Poopsie Slijm Surprise Eenhoorn
– Winactie #10; Num Noms Snackables Silly Shakes Maker

Spread the love

43 thoughts on “Hoera! Het is Hatchimals Day en de Hatchibabies komen eraan

 • Christa lindhout says:

  Leuk zeg die babies. Ze kunnen wel veel. Ik weet net of zo duur beest hier binnen komt. Ze heeft zoveel wensen. Die kleintjes vind mijn dochter ook prima..ze had laatst een draakje. Die zijn echt haar favoriet. Al is de rest ook prima. Ze speelt er iig lekker mee.

 • Kristel Gubbels-Daemen says:

  Wow wat gaaf hier word onze dochter wel heel erg blij van. Wat een leuke review heb je geschreven wat kunnen de baby’s veel zeg. Onze dochter Noor hoopt op een meisje net als haar zusje zegt ze 🙂

 • Ahh wat een schatjes ??? mijn kleine meisje zou het helemaal geweldig vinden als de roze baby uit het ei zou komen ? en de colleggtibles vinden ze hier zo leuk!

 • Onze dochter van 3 is sinds kort gek op hatchimals. Na nog maar 2 kleine eitjes is haar grote wens een grote. Ze hoopt hem vurig voor sinterklaas te krijgen. Mama vindt hem zelf trouwens ook heel schattig!!

 • Een roze zouden we wel heel leuk vinden want we hebben een blauwe mama. Echt deze zien er zo schattig uit. Ik maak heel graag kans op zo’n baby voor mijn dochter.

 • Dit zoet er leuk Uit! Het maakt de meiden niet uit welke er in zitten. Want dit zullen de eerste worden! En wat knap dat ze het geheim hebben gehouden.wij doen mee en duimen dat wij winnen

 • Die zien er leuk uit! Het lijkt me leuk voor mijn peuter om kennis te maken met Hatchimals. Het maakt ons dus ook niet uit welke er uit komt 🙂

 • Wendy Van De Reyd says:

  Ze zien er wel mega schattig uit, stiekem zou mijn dochtertje hopen op de roze babytjes, is haar lievelingskleur, de collEGGtibles, zijn ook wel super schattig, duim duim zeker mee voor mijn dochtertje Sharona

 • lenny wibbelink says:

  Onze dochter van 6 is gek op Hatchimals, Ze hoopt een meisjes Hatchibaby te krijgen, om te verzorgen, knuffelen en natuurlijk mee te spelen.Eieren uitbroeden vind ze superleuk om te doen.

 • Patricia Paling says:

  Ohhh, super leuk, zeg! ? Mijn dochter zou de Hatchibabies echt super schattig vinden! Het liefst in haar lievelingskleur roze ? verder maakt het haar niet uit!
  De Hatchimal CollEGGtibles stonden vorig jaar al op haar verlanglijstje voor de feestdagen en haar verjaardag op 22-12! Toen leken ze overal op. Ik maak heel graag kans voor haar! ??

 • trotsema fati says:

  wauw wat gaat mijn dochter in de wolken zijn als zij die krijgt als verjaardagscadeau (binnenkort jarig) hatchimals ei staat hoog op haar verlanglijstje!
  hopelijk wordt ze hiermee verrast
  duimen!!!

 • Ik heb geen idee welke mijn dochter het liefst zou willen. Wel weet ik dat ze alles er van leuk vindt, dus blij wordt ze er toch wel van!

 • Superleuk! Mijn dochter zou hier heel gelukkig van worden. En ze is volgende maand jarig, dus dat zou een mooi cadeau zijn! Roze is haar lievelings, maar alles is goed want ze heeft er nog geen.

 • Wat zijn ze schattig! De kleintjes zijn pas ontdekt door onze dochter. Wat ze heel leuk vindt is een eendje of een vogeltje. Ze zijn allemaal zo leuk en ze speelt er graag mee.

 • Heel leuk en ik lees dat de kinderen er veel mee kunnen. Mijn dochter heeft afgelopen zomer voor het eerst kennis gemaakt met Hatchimals toen ze zo’n klein eitje kreeg. Deze vond ze al erg leuk en die kon niet eens iets. Dan kun je je voorstellen hoe blij ze met deze zal zijn, waarmee ze interactie kan hebben.
  Ze zou heel graag een klein zusje willen, dat zal er jammer genoeg niet komen maar een mini Hatchimal roze/ meisje is ook leuk om mee te spelen.

 • Els Wanders says:

  Mijn dochtertje heeft 1 kleine hatchimal waar ze erg blij mee is. Als Hatchibaby zou ze het liefste een meisje hebben, omdat ze gek is op alles wat roze is. De 4 eieren zal ze zeker erg leuk vinden, een mooi cadeau alvast voor sinterklaas.

 • Graag doe ik mee voor mijn kleindochter van 6 jaar, die graag zo’n ei zou willen hebben.
  Haar voorkeur is de blauwe Hatchibabie, omdat ze die kan troosten.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Dit zijn gewoon de zoveel leukere, schattigere versies van de tamagotchi. Ik weet zeker dat mijn 6 jarige dochter hier heel veel liefde en zorg al zou geven.

 • magda van lonkhuijzen says:

  onze meiden zouden dolgraag een roze hatchibaby uitpakken. Maar ja hun wensen zijn zo veel. Dus of ze vervult worden in maar de vraag

 • Ramona Van Leeuwen says:

  Ik doe erg graag mee voor mijn stoere dochter van 9 die dit echt geweldig zal vinden, ik denk zelfs dat haar broertje van 5 dit ook fantastisch vind…
  Mocht je opzoek zijn naar twee ouders om een Hatchimal te adopteren, dan weet ik zeker dat hij (of is een hatchimal een zij) het erg goed zal krijgen bij ons …

 • Ik doe graag mee met deze actie. Het maakt mijn dochter niet uit of zij een jongetje of een meisje uitbroedt. Ze zou al superblij zijn als ze uberhaupt een hatchibaby kan uitbroeden ?
  (En wat gaaf dat Djamila daar was. Dat is echt het grote voorbeeld van mijn dochter)

 • Francis Boom says:

  Ik ben een leek als het hierover gaat. Maar mijn oudste dochter weet er veel van en ‘zeurt’ er over dat ze deze heel graag wilt hebben. Het maakt haar niet uit wat het wordt. Ik gun het mijn meisje dat ze ook een hatchimal krijgt. Ik ga duimen voor haar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.