Kerst met Dick Bruna

Vier Kerst met Dick Bruna

De kerstperiode is altijd een gezellige periode om met je kindje op schoot lekker boekjes te lezen of samen de kerstboom te versieren. Bij ons thuis staat ook traditioneel de Dick Bruna kerststal onder de boom en lezen we ook zijn versie van het kerstverhaal. Ondanks dat Dick Bruna niet meer leeft, komen er toch nog elk jaar weer nieuwe leuke kerstboekjes van hem uit. Vandaag een klein overzichtje en je maakt kans op het nieuwste nijntjeboekje; Nijntje versiert de kerstboom.

Kerstmis

Uit het langwerpige blauwe boekje Kerstmis van Dick Bruna werd ik zelf al als kind uit voorgelezen rond kerst. Wist je dat dit boekje dan ook al meer dan 50 jaar bestaat (en nee zo oud ben ik nog niet) en nog altijd onverminderd populair is. Het is een prachtige beschrijving van het kerstverhaal en de geboorte van Jezus, op eenvoudige wijze verteld en afgebeeld door Dick Bruna.

Toen mijn kinderen klein waren heb ik uiteraard ook dit boekje veel voorgelezen, maar heb ik ook de bijbehorende houten kerststal gekocht. Deze staat elk jaar onder de kerstboom. Vroeger werd er dan ook veel mee gespeeld, maar nu zetten we hem alleen neer en doen we een mooi lichtje in de stal.

Mijn eerste kerstmis

Voor de allerkleinsten is er het mooie kartonboek Mijn eerste kerstmis van Dick Bruna met doorkijkvensters. Zo kunnen zij kennismaken met het kerstverhaal waar er een bijzonder kindje werd geboren… De herders en de wijzen uit het oosten: allemaal komen ze kijken bij Jozef en Maria en het kindje in de kribbe.

Kerstfeest met Nijntje

Voor de al wat grotere kinderen is er het boekje kerstfeest met nijntje. Dit schattige miniboekje (10cmx10cm) heeft niet de bekende illustraties van Dick Bruna, maar meer fotografische illustraties. Als het bijna Kerstmis is, hebben Nijntje en haar vriendjes het druk met alle voorbereidingen voor het kerstfeest. Ze bakken koekjes, maken kerstkaarten en versieren de kerstboom.

Nijntje Kerstboom vilt

Heel leuk voor de kerst is ook deze Nijntje Kerstboom vilt. Deze echte nijntjekerstboom (100×75 cm) wil ieder kind wel op haar of zijn eigen kamer. Versier jouw kerstboom zoals jij wilt en verander hem elke dag weer als je daar zin in hebt. De figuren (Nijntje, engeltje, sterren, kaarsjes en ballen) zijn voorzien van klittenband waardoor ze goed op de boom blijven hangen en ook weer makkelijk te verplaatsen zijn. Na gebruik kan de nijntjeboom gemakkelijk worden opgeborgen in de handige meeneemverpakking. Ligt de boom na intensief gebruik enigszins in de kreukels, dan kan deze op de laagste stand van de strijkbout en enkel aan de achterzijde weer worden gladgestreken. Eventueel kun je het vilt eerst licht vochtig maken met een stoomstrijkijzer of plantenspuit. De vouwen gaan er dan makkelijk uit en kan hij zo weer een jaar mee.

Nijntje versiert de kerstboom

nijntje versiert de kerstboom is het nieuwste boekje wat onder de naam van Dick Bruna uitkomt. In dit boekje vind je maar liefst 21 mooie, uitneembare kerstversieringen. Hiermee kun je zelf de boom en je kamer in kerstsferen brengen. Zodra de kerstversieringen uit het boek zijn gehaald, zie je nieuwe illustraties. Je kunt het boek dus blijven lezen en zien hoe Nijntje kerst viert met haar familie en vriendjes.

nijntje versiert de kerstboom

Dick Bruna

Dick Bruna (1927 – 2017) is een Nederlandse kunstenaar die wereldwijd bekend is, bij jong en oud, vooral door Nijntje. Bruna begon met tekenen in 1940 en illustreerde onder andere de boeken uit de Zwarte Beertjes-serie. In zijn latere carrière maakte Bruna een groot aantal prentenboeken en werd hij geestelijk vader van onder meer Eegje Egel, Lotje, Gobe, het hondje Snuffie, Betje Big, de Beertjes Boris en Barbara en natuurlijk Nijntje. Het oeuvre van Dick Bruna kenmerkt zich door een eenvoudige en directe tekenstijl. Dick Bruna publiceerde 120 prentenboeken. Naast prentenboeken, ontwierp Bruna ook nog eens meer dan tweeduizend boekomslagen, ruim honderd affiches en tientallen briefkaarten en prenten. De Bruna-collectie van het Centraal Museum bestaat uit meer dan 1.200 werken en groeit nog steeds. Het Centraal Museum heeft de collectie in langdurig bruikleen.

Winacties Nijntje versiert de kerstboom van Dick Bruna is gesloten

In samenwerking met Mercis Publishing, mag ik het boek Nijntje versiert de kerstboom weggeven. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

91 thoughts on “Vier Kerst met Dick Bruna

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.