Met de bijlesmeester is oefenen geen straf

Met de bijlesmeester is oefenen voor school geen straf

Nog maar even en dan begint de zomervakantie. Tijd om de boeken opzij te leggen en te genieten van de vrije tijd op het strand of aan het zwembad. Maar dat geldt niet voor alle kinderen. Er zijn kinderen die het leuk vinden om sommetjes te blijven oefenen of juist iets willen leren zoals programmeren. En voor sommige kan de tijd in de zomervakantie ook gebruikt worden voor een kleine inhaalslag. Ik heb in beide categorieën een dochter, dus hebben wij de hulp ingeroepen van de Bijlesmeester. Naast een mooi pakketje voor mijn meiden, heb ik ook een paar boekjes gekregen om weg te geven.

Met de bijlesmeester is oefenen geen straf

De laatste weken voor de vakantie kunnen voor sommige kinderen spannende momenten geven. Zijn ze wel door naar de volgende klas of is het beter om nog een jaartje over te doen? Zeker bij mijn jongste zitten we met die vraag. Zo vindt zij het rekenen op school best nog wel lastig. We hebben dan ook het advies gekregen om haar daarbij een beetje te helpen. Mijn andere dochter wilde graag wat meer leren over programmeren, iets wat tegenwoordig overal om ons heen te vinden is en dus niet verkeerd om meer over te weten te komen. Voor beide meiden konden we terecht bij de Bijlesmeester.

De Bijlesmeester

De Bijlesmeester heeft als doel dat leerlingen met plezier naar school gaan. Dit doen zij door zowel Bijles en Huiswerkbegeleiding aan te bieden. Op verschillende plekken in Nederland kun je daarvoor bij ze terecht. Naast bijles aan huis, is er ook de mogelijkheid voor het bestellen van oefenmateriaal zoals oefenboekjes en flitskaarten en online leren. Dit laatste kun je ook 14 dagen gratis uitproberen. Bij elke 10e bestelling in de webshop helpen zij nu een kind een jaar lang om naar school te kunnen gaan. In totaal zijn dat nu al 78 kinderen!

Oefenboekjes

Wij deden ook zo’n bestelling in de webshop. Voor mijn jongste dochter een oefenboek Rekenen voor groep 3 en alvast eentje voor groep 4. Zo kunnen we samen in de vakantie een beetje inhalen en alvast vooruitwerken. In het oefenboek vind je optelsommen, aftreksommen, sommen met tijd, vormen, klokkijken en volgorde. Ze staan door elkaar heen, zodat het niet te snel saai wordt. Wel zijn het allemaal (265 in totaal) multiple choice-vragen en zijn de antwoorden achterin te vinden. Meer dan een rekenboek is het ook niet. Dus geen quizjes tussendoor of tekeningen om in te vullen.

Met de bijlesmeester is oefenen geen straf

Voor de oudste dochter hebben we het boekje voor groep 6/7/8 besteld over programmeren. In deze tijd van technologieën zou programmeren eigenlijk een verplicht vak op school moeten zijn, als ik ooit al eens las in een interview met Neelie Smit Kroes. Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven. Zij pleit er dan ook voor dat dit een verplicht vak in het basisonderwijs zou moeten zijn. Maar bij ons op school wordt dat nog niet gegeven. Met een van origine programmeur in huis, leek mij dit een leuk projectje voor vader en dochter deze zomer om daar eens samen met de Bijlesmeester in te duiken.

Flitskaarten

In de webshop van de Bijlesmeester vind je ook verschillende flitskaarten. Dit is een manier van leren, waar ik veel aan heb gehad. Ik gebruikte het met name voor het leren van mijn Franse en Duitse woordjes. Aan de ene kant schreef ik het Nederlandse woord en aan de andere kant het woord in het Frans of Duits. Als ik het woord wist, twee kanten op, kon ik het kaartje wegleggen en hield ik zo steeds alleen de moeilijkste woorden over. Voor mijn dochter bestelde ik kaartjes voor digitaal klok kijken. Op de gewone klok lukt het aardig, maar digitaal vind je ze nog wel lastig. Mat de kaartjes erbij gaat het nu een stuk beter.

Winactie oefenboekjes en flitskaarten van de Bijlesmeester is gesloten

Van de Bijlesmeester mag ik ook 4 boekjes weggeven; 1x rekenen groep 3, 1x rekenen groep 4, digitale flitskaarten en het boekje over programmeren voor groep 6/7/8. Laat mij weten waar jou kinderen behoefte aan hebben en mogelijk stuur ik ze je volgende week wel toe.

De winnaars zijn

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

16 thoughts on “Met de bijlesmeester is oefenen voor school geen straf

 • Dit kende ik nog niet, het lijken mij fijne boekjes die ik graag zou willen uitproberen. Als het bevalt bestel ik meer. Mijn jongste gaat naar groep 3 en zijn grotere broer gaat naar groep 4. Ra Ra, welke boekjes zou ik hun graag mee willen laten werken, ha ha! De flitskaarten lijken mij ook fijn omdat het klokkijken toch wel een dingetje is…. Het leren programmeren vindt ik in deze tijd erg belangrijk. Mocht ik dat boekje winnen dan geef ik het graag aan het zoontje van een vriendin van mij die naar groep 5 zal gaan komend schooljaar, maar extra uitdaging nodig heeft (zo is hij al veel verder met rekenen en kan hij goed schaken). Dit lijkt mij wel voor hem!

 • Er is zoveel keus qua oefenboekjes…. deze ken ik nog niet.
  Ik ben heel benieuwd naar de flitskaarten daar kan ik beide meiden een groot plezier mee doen.

 • Alsof je gedachten kunt lezen:ik was net op zoek naar iets voor mijn zoontje op gebied van rekenen. Hij gaat van groep 3 naar 4 dus die boekjes zouden perfect zijn !

 • Trotsema fati says:

  Ik ken die boeken een hele leerzame boeken waar de kinderen veel plezier aan hebben!
  Wij doen heel graag mee voor flitskaarten.

 • Ramona Van Leeuwen says:

  Ik zou graag willen gaan voor het boekje over programmeren voor groep
  6/7/8 voor mijn dochter van 10 die naar groep 8 gaat.
  Ze is een gamer, die alles wat digitaal is erg interessant vind

 • Ik hoop dat de winactie niet tot 9 juli loopt, want ik zou graag nog meedoen voor mijn kleinzoon van 9 jaar.
  Hij is een gamer en zou wel wat hebben aan het boekje over programmeren voor groep 6/7/8.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Claudia Diependaal says:

  Ik doe heel erg graag mee voor onze kleinzoon Yuano. Hij doet groepje 4 over, omdat hij het rekenen maar niet echt onder de knie krijgt! Dit zou wel eens kunnen werken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.