kinderfeestje

Allereerste kinderfeestje: zo maak je dit tot een succes!

Vorig jaar maakte je kind de grote stap naar de basisschool. Inmiddels is zijn of haar vijfde verjaardag aangebroken en is dit het moment voor veel ouders om het allereerste kinderfeestje te organiseren. Best wel spannend. Zeker bij je eerste kind. Je weet vaak niet wat je kunt verwachten of wat er van jou verwacht wordt. En je wilt je kind natuurlijk wel het beste feestje geven. Geen paniek! Met de volgende tips maak jij het allereerste kinderfeestje namelijk tot een groot succes.

Maak het niet te gek

Tegenwoordig lijkt er bijna wel een race op wie het beste, grootste en duurste kinderfeestje kan geven. Als je het ons vraagt, compleet onnodig. Zeker op deze leeftijd. Kinderen van vijf á zes jaar hebben nog maar een zeer korte spanningsboog. Bovendien houden ze het helemaal niet zo lang vol om samen te spelen. Maak het daarom zeker niet te gek. Een klein en huiselijk feestje kan net zo gezellig zijn. Verjaardagstaarten bestellen, uitnodigingen versturen, spelletjes klaarzetten en aan het eind snoepzakjes uitdelen. Het hoeft echt niet al te gek allemaal. Je kind zal het fantastisch vinden en zijn of haar vriendjes zeker ook.

Korte spellen

Jonge kinderen kunnen hun aandacht niet zo lang op één spel houden. Als je een lang spel doet met een grotere groep kinderen, dan is de kans groot dat zij zich na enige tijd zullen gaan vervelen en daardoor onrust zullen schoppen. Dat is wel het laatste wat je wilt. Kies daarom voor korte spellen of creatieve bezigheden die niet al te lang duren. Wissel activiteiten ook af. Hebben ze eerst een tijd aan tafel gezeten of rustig gespeeld? Ga dan verder met een activiteit waar veel bewogen bij moet worden. Denk aan een stoelen- of stopdans, verstoppertje spelen, tikkertje doen of waterballonnen gooien.

De juiste tijd

Bij zulke jonge kinderen wil je een niet al te lang feest geven. Dat is niet alleen heel vermoeiend voor de jarige, maar ook voor de kleine vriendjes en vriendinnetjes. Daardoor kan er meer ruzie en onrust ontstaan. Maximaal drie uur is een hele goede tijd voor het houden van een kinderfeest. Dan weet je zeker dat ze het volhouden en hoef je ook niet ellenlange activiteiten te verzinnen om de tijd te vullen.

Vraag jezelf goed af of je het prettig vindt als de kinderen mee blijven eten of dat je liever hebt dat ze dat thuis doen. Een kinderfeestje van half 2 tot 5 is bijvoorbeeld een prima tijd. Precies genoeg tijd om lekker te ravotten en creatief bezig te zijn, maar ook weer niet te lang voor deze kleintjes.

Wil je wel eten serveren? Vraag dan van tevoren aan de papa’s en mama’s of er ook kindjes zijn met allergieën. Je wilt niet op je geweten hebben dat je iets serveert waar een kindje niet tegen kan of zelfs niet mag hebben. Geef duidelijk aan dat er wel of niet gegeten wordt, zodat de ouders hier rekening mee kunnen houden. 

Wat is jouw beste tip voor een kinderfeestje?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.