Aan de slag met crypto

In toenemende mate wordt er reclame gemaakt over crypto. Op televisie, op de radio, maar je hoort het ongetwijfeld ook steeds meer om je heen. Het lijkt jou ook wel wat, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Begrijpelijk, daarom wordt het hieronder op een eenvoudige manier en in korte stappen uitgelegd.

Wat is crypto?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat crypto precies is. Het komt er op neer dat het een digitale munt is, ook wel cryptocurrency genoemd. Hier heb je veel verschillende soorten van, waarvan Bitcoin de meest bekende is. Ook kun je denken aan grote namen, Zoals Ethereum en Litecoin. Genoemde munten zijn per stuk vrij duur. Afhankelijk van de koers op een bepaald moment, kan bijvoorbeeld 1 Ethereum 1160 euro kosten.

Minder bekend zijn crypto’s, zoals Shiba Inu en Dogecoin. Deze kleine munten worden ook wel altcoins genoemd en zijn ook aanzienlijk goedkoper, Zo betaal je voor 1 Shibamunt op dit moment zo rond de 0.00000992 euro. De munten komen niet van een centrale bank, maar zijn middels computercodes aangesloten op een gedencentraliceerd netwerk, wat ook wel blockchain genoemd wordt. Elke munt heeft zijn eigen doel. Zo wil de ene munt zich richten op betalingsverkeer en heeft de andere munt een eigen verhaal en bijhorende doelstellingen over ecologie. Zo kun je kijken wat bij je past en waarin je wilt investeren.

Hoe te beginnen?

Mocht je interesse nog altijd gewekt zijn, dan wil je natuurlijk weten hoe je moet beginnen. Je hebt uiteraard geld nodig dat je beschikbaar hebt om te investeren. Dit kan net zoveel zijn als dat je zelf wilt, dus het maakt niet uit of je gaat voor 10 of direct voor 1000 euro. Naast geld heb je een platform nodig, die dient als tussenpersoon en je crypto verhandelt en bewaart. Wel kan het even zoeken zijn hoe alles werkt, maar het wijst zich eigenlijk wel vanzelf. Zo’n platform biedt veel functies die je als beginner niet gebruiken zult.

Het makkelijkste is het om een app te downloaden. Hierop maak je een account aan en stort via iDeal een bepaald bedrag, Met dit bedrag kun je dan munten kopen en vaak houdt het platform dan een percentage in als bemiddelingsgeld.

Ook kun je een deel van een munt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld voor €10 een stukje Bitcoin kopen als je dat zou willen. Het is aan jezelf of je voor één munt gaat of meerdere. Te beginnen kun je eens een paar minuten proberen met een klein bedrag. Vervolgens is het wachten. De koers verandert constant. Stijgt de koers, dan stijgt ook je geïnvesteerde bedrag en daalt de koers, dan zie jij je geld minder worden. Kort gezegd, is dat het. Je kunt altijd kiezen om je bedrag uit te laten betalen.

Het belangrijkste!

Houd altijd voor ogen dat je geld kunt verliezen. Investeer dus niet teveel, wordt niet te gretig, maar raak ook niet direct in paniek bij verlies. Het beste bepaal je vooraf je marges naar winst en verlies en zodra die bereikt zijn, laat je uit betalen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.