Vogels tellen met je kinderen: de Nationale Tuinvogeltelling

Vogels tellen met je kinderen: de Nationale Tuinvogeltelling

Vandaag is de Nationale Tuinvogeltelling 2024 van start gegaan. De Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland roepen iedereen in Nederland op om vandaag of dit weekend een half uurtje de tijd te nemen om te tellen hoeveel en welke vogels er landen in je tuin. Heel leuk om samen met je kinderen te doen. Het is niet alleen een leuke manier om quality time samen door te brengen, maar het helpt ook bij het stimuleren van interesse in de natuur bij je kinderen.

Wat is de Nationale Tuinvogeltelling?

De Nationale Tuinvogeltelling is een jaarlijks evenement in Nederland waarbij mensen worden aangemoedigd om gedurende een bepaalde periode de vogels in hun tuin te tellen. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de vogelpopulaties en hun verspreiding. Het is een eenvoudige en leuke manier om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek, zelfs voor de jongste gezinsleden. Op de website van de Vogelbescherming vind je het telformulier, die je via je telefoon, tablet of laptop kunt bijhouden. De telling kun je doorgeven tot maandag 12.00 uur.

Maak een vogelvoederplaats

Een goede manier om meer vogels naar je tuin te lokken, is door een vogelvoederplaats te maken in de tuin of op het balkon. Zoek samen met je kinderen een geschikte plek om een voederhuisjes, pindaslingers en vogelbadjes op te hangen. Zorg dat het een aantrekkelijke plek voor vogels om te rusten en te eten en zo dat je ze ook goed kunt zien van achter het raam, tijdens de telling.

Leer je kinderen verschillende vogelsoorten kennen

Voordat je begint met tellen, is het handig om samen met je kinderen alvast enkele veelvoorkomende vogelsoorten te leren herkennen. Hiervoor kun je de Vogelgids op de website van de Nationale Tuinvogeltelling gebruiken. Naast de meest voorkomende vogels, kun je er ook beluisteren hoe de vogels klinken.

Nationale Tuinvogeltelling

SWAROVSKI OPTIK, de eerste slimme verrekijker ter wereld

Mocht je het vogelspotten vaker willen doen, dan is het slim om een verrekijker hiervoor aan te schaffen. Deze zijn er in veel verschillende prijsklassen te vinden. Maar als je echt het nieuwste van het nieuwste wilt kopen, dan is de AX Visio van SWAROVSKI OPTIK zeker iets voor jou. Deze eerste slimme verrekijker ter wereld kan met met een enkele druk op een knop meer dan 9.000 vogels en andere dieren identificeren.

De geïntegreerde camera maakt foto’s en video’s, die direct beheerd en gedeeld kunnen worden met een verbonden smartphone via de bijbehorende SWAROVSKI OPTIK Outdoor App. Met de functie “Share discoveries”, kun je een andere persoon via pijltjes in het display naar het geobserveerde object leiden. De wereldberoemde industrieel ontwerper Marc Newson is verantwoordelijk voor het design van de verrekijker. Al met al dus een heel mooie verrekijker en weer een nieuwe manier waarop de AI-technologie gebruikt kan worden.

De AX Visio is vanaf 1 februari 2024 verkrijgbaar bij exclusieve speciaalzaken en online op swarovskioptik.com.

Image By vecstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.