Op deze slimme manieren maak je optimaal gebruik van je tuinhuisje

Heerlijk vertoeven deze zomer onder je tuinoverkapping of in je tuinhuisje

Nederlanders brengen steeds meer tijd in de tuin door. Gezien de huidige coronamaatregelen is de kans groot dat een buitenlandse vakantie er dit jaar nog niet in zit. Daarom maken we het maar al te graag extra gezellig in onze tuin. Maar waar begin je? Hoe maak je van je tuin jouw eigen Hof van Eden? Misschien droom je wel van een mooie tuinoverkapping of tuinhuisje. We denken daarin graag met je mee.

De juiste tuinverlichting

Net als in de woning, geldt ook in je tuin: de juiste verlichting is onmisbaar. Belangrijk is dat je de tuin in zones verdeelt, en onderscheid maakt tussen accentverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Zo is er speciale tuinverlichting voor de veiligheid en om inbrekers af te schrikken, zoals bijvoorbeeld een ledlamp met bewegingsdetector. Maar je kunt tuinverlichting ook gebruiken om de beste accenten in je tuin tot leven te laten komen in het donker. Plaats bijvoorbeeld een grondspot onder een boom of bevestig een wandarmatuur bij een eyecatcher in je tuin, als dit mogelijk is.

Een terrasoverkapping laten plaatsen

Een prachtige tuinoverkapping in je tuin. Wie wil dat nu niet? Naast dat een tuinoverkapping ontzettend veel praktische voordelen heeft, zal het ook voor een fikse waardestijging van je woning kunnen zorgen. De investering van een tuinoverkapping kun je dus al snel terugverdienen op het moment dat je besluit jouw woning te verkopen. Maar tot die tijd kun je in de zomer heerlijk genieten van het buitenleven op een koel plekje in je tuin. Een terrasoverkapping werkt namelijk zonwerend. Daarbij zijn terrasoverkappingen vrij eenvoudig te plaatsen en kunnen tuinmeubelen het hele jaar buiten blijven staan. Dat komt de levensduur van de meubelen ook ten goede. Kies bij voorkeur voor een houten overkapping. Een hardhouten constructie is namelijk een garantie voor jarenlang plezier!

Tuinhuisjes worden steeds populairder

Ook houten tuinhuisjes maken een opmars. Zelfs in een moderne tuin kunnen ze tot hun recht komen! Steeds meer mensen richten hun tuinhuisje in als een tweede woonkamer. Je krijgt er namelijk extra woonruimte bij! Misschien kun je het wel gebruiken als werkplek, omtoveren tot logeerkamer of wat te denken van een ingebouwde spa? Tuinhuisjes zijn vandaag de dag dus al lang niet meer een veredelde opbergbox, maar ze kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.