schuifdeur in huis

Schuifdeuren: voordelen & mogelijkheden voor een stijlvol interieur!

Een schuifdeur in je woning plaatsen, bijvoorbeeld aan de achterkant als toegangsdeur naar de tuin, is een echte trend aan het worden. Veel huiseigenaren die hun woning willen verbouwen en moderniseren, kiezen voor het gebruik van een of meer schuifdeuren, vanwege de interessante voordelen van dit deurtype. Een schuifdeur of schuifpui inbouwen in de achtergevel of, ook dat is een optie, gebruiken om binnenshuis twee ruimtes van elkaar te scheiden, heeft veel meerwaarde. Maar wat zijn de pluspunten van schuifdeuren voorzien van schuifdeurbeslag? En waarom moet eigenlijk iedereen die een nieuwe deur zoekt, de plaatsing van deze deursoort in overweging nemen?

Schuifdeuren kun je prima zelf plaatsen

Een van de voordelen van een schuifdeur is dat deze deur als binnendeur vrij eenvoudig te plaatsen is. Hiervoor heb je een railsysteem nodig en schuifdeurbeslag. De deur zelf kun je kant-en-klaar kopen, maar eventueel ook zelf maken van hout. Een voordeel hiervan is dat je de binnendeur qua kleur en stijl exact kunt afstemmen op de rest van je interieur. Deurbeslag is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen, zoals zwart, grijs, messing of koper. De deur van hout kun je uiteraard verven in elke kleur die je wilt. Ben je zelf niet zo handig of heb je geen partner of een familielid met klushanden? Dan is het verstandig om te kiezen voor een bouwbedrijf dat zorgt voor levering en het volledig plaatsen en afwerken van de deur. Natuurlijk is dit wat prijziger dan zelf alles regelen, maar je wordt wel volledig ontzorgd en hebt er geen omkijken meer naar!

Ruimtebesparing & geen ‘knallende’ deuren meer!

Het fijne van schuifdeuren plaatsen binnenshuis is dat de deuren geen extra ruimte in beslag nemen. Standaard deuren zijn deuren die draaien en dus ruimte nodig hebben. Kies je voor het plaatsen van schuifdeuren, dan heb je niet met de draaihoeken van de deuren te maken en houd je meer ruimte en bewegingsvrijheid in huis over. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Wat verder ook prettig is, is het feit dat je voortaan geen last meer hebt van deuren die dichtklappen als er een tochtstroom in huis is. Gewone deuren knallen snel dicht als bijvoorbeeld de voordeur of achterdeur openstaat en het tocht of waait. Van dat probleem ben je voortaan af!

Twee ruimtes creëren met een stijlvolle en eigentijdse schuifdeuren

Schuifdeuren zijn ideaal om in je woning op een moderne en stijlvolle manier twee ruimtes te creëren. Met deze deuren kun je bijvoorbeeld een grote woonkamer in tweeën splitsen. Je kunt ook een wand plaatsen met een draaideur erin, maar een schuifdeur is qua uitstraling en looks een mooiere en eigentijdse oplossing. Schuifdeuren van hout, kunststof of aluminium geven het interieur een fraaie hedendaagse look. En het oog wil ook wat, toch?

Veel keuzemogelijkheden & maatwerk voor elke wens

Als je verliefd bent geworden op schuifdeuren hoef je niet bang te zijn dat jouw droomdeur onvindbaar is. Er is namelijk enorm veel keuze aan deurstijlen, kleuren en materiaalsoorten. Hoe kritisch en veeleisend je ook bent: de voor jou perfecte deur ga je hoe dan ook vinden bij een woonwinkel of bouwbedrijf. Ook qua afwerking, denk aan het schuifdeur beslag en montagesysteem, is er genoeg te kiezen. Bekijk nu het assortiment deuren van een specialist en koop jouw droomdeur voordelig online!

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

One thought on “Schuifdeuren: voordelen & mogelijkheden voor een stijlvol interieur!

  • Wij hebben ook gebruik gemaakt van een schuifdeur om ruimtes in huis te kunnen scheiden. Het is ideaal wanneer je je even kan afsluiten van geluiden om te werken. Daarnaast is het een mooi systeem dat geen ruimte inneemt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.