De perfecte eettafel en stoelen voor grote gezinnen

De perfecte eettafel en stoelen voor grote gezinnen

Wanneer je een groot gezin hebt, is de eettafel meestal de plek waar je met z’n alle samen komt om te eten, te praten en quality time door te brengen. Een goede eettafel is dan ook een belangrijk plek in je woonkamer en in jullie leven. Met dit artikel help ik je graag om de perfecte tafel en stoelen te vinden voor jouw gezin.

Hoe groot moet de eettafel zijn?

Als je een groot gezin hebt, is het belangrijk om een eettafel te kiezen die groot genoeg is voor iedereen. Je wilt iedereen een plek aan tafel te kunnen geven en het liefste ook nog wat extra ruimte voor als er vriendjes of vriendinnetjes blijven eten. Zorg er dan ook voor dat de eettafel minimaal 180 cm lang is. Aan deze tafel passen dan 6 tot 8 personen. Dit geeft iedereen genoeg ruimte om aan te schuiven en comfortabel te zitten. Als je nog meer ruimte nodig hebt, kun je een tafel kiezen die 220 cm lang is. Hieraan kun je 8 tot 10 personen kwijt. Heb je een nog groter gezin, dan kun je ook ervoor kiezen om een houten tafels op maat te laten maken.

De vorm van de eettafel

Naast de lengte kun je ook nog kiezen voor de juiste vorm. Het meest voorkomende zijn de langwerpige tafels. Maar heb je een kleiner ruimte, dan kan juist een ronde tafel een beter oplossing zijn. Bijkomend voordeel is ook dat je je bij een ronde tafel ook makkelijker om de tafel heen kunt bewegen.

Van welk materiaal is de eettafel?

De perfecte eettafel voor grote gezinnen moet ook stevig zijn. Kies dan voor een tafel die gemaakt is van massief hout, zoals eiken of walnoot. Deze tafels zijn duurzaam en kunnen het gewicht van een groot gezin dragen. Als je een budget hebt, kun je kiezen voor een tafel die gemaakt is van samengesteld hout, zoals MDF of spaanplaat. Deze tafels zijn minder duurzaam, maar kunnen nog steeds het gewicht van een groot gezin dragen.

Eetkamerstoelen

Een eettafel is niet compleet zonder de goede stoelen. De stoelen moeten niet alleen comfortabel zijn, maar ook stijlvol en praktisch. Je wilt tenslotte graag dat iedereen lekker lang aan tafel zit, ook buiten de maaltijden om. Belangrijk is dat de stoelen de juiste hoogte hebben, zodat je niet te ver naar voren of naar achteren hoeft te leunen. Ook moeten de stoelen goede rug- en armleuningen hebben, zodat je je rug en zitvlak goed worden ondersteund.

Als je nieuwe eetkamerstoelen koopt, dan wil je ook graag dat deze stoelen passen bij de rest van het interieur van het huis. Als je een modern huis hebt, kun je kiezen voor strakke, minimalistische stoelen. Als je een klassiek huis hebt, kun je kiezen voor stoelen met meer versieringen.

Tot slot moeten de stoelen ook praktisch zijn, zeker bij een groot gezin. De stoelen moeten ook stevig zijn, zodat ze niet omvallen als er iemand op gaat zitten of staan, maar ook gemakkelijk te verplaatsen. Maar ook moeten de stoelen goed te reinigen zijn, zodat je ze makkelijk kunt onderhouden.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.