sprookjesachtige kinderkamer creëren

Van dromen naar realiteit: een sprookjesachtige kinderkamer creëren

Kinderen hebben vaak een rijke fantasie en elk kind heeft andere interesses. Het ene kind houdt van prinsessen en elfen terwijl het andere kind van astronauten houdt. Als ouder is het een leuk idee om de kamer van je kind in te richten aan de hand van zijn of haar interesses. Er zijn verschillende thema’s om een kinderkamer naar in te richten. Een veel gekozen thema voor kinderkamers is een sprookjesthema. In dit artikel leggen we uit hoe je moeiteloos je kinderkamer kunt veranderen in een prachtig sprookjesparadijs.

Het sprookjesthema

Allereerst is het belangrijk om een keuze te maken over welk sprookje je kiest voor de versiering van de kinderkamer. Deze keuze kan bijvoorbeeld afhangen van of het kind een jongen of een meisje is. Als het een meisje is, zouden de ouders de kamer bijvoorbeeld in een “Doornroosje”- of “Sneeuwwitje”-thema kunnen versieren. Als het een jongen is, zou “Peter Pan” een leuke optie kunnen zijn. Het kiezen van een sprookjesthema is de basis en geeft de richting aan voor de decoratie van de kamer.

Muurschilderingen en behang

Er zijn verschillende manieren om de kinderkamer te versieren in het gekozen sprookjesthema. Sommige ouders geven misschien de voorkeur aan behang met sprookjesmotieven. Behangexpert biedt een breed assortiment aan behang, zoals Studio Ditte behang en kinderbehang. Wie weet vind je op deze website wel het ideale behang voor de gewenste kinderkamer.

Andere koppels laten liever een muurschildering maken in het thema van het gekozen sprookje. Voorbeelden van zulke muurschilderingen zijn: een kasteel voor een prinsessenkamer, een sterrennacht voor een ruimtethema of een magisch bos voor een elfenthema.

Sprookjesachtig kleurenpalet

Afhankelijk van welk sprookje gekozen is, zijn er bepaalde kleurenpaletten die bij de thema’s passen. In het geval van een prinsessenthema passen zachte pastelkleuren vaak goed bij elkaar. Als de kamer verandert wordt in een onderwaterwereld of sterrenhemel, zijn diepe blauwachtige kleuren geschikter.

Beddengoed en textiel

Naast de muren, kunnen het beddengoed en de gordijnen ook aangepast worden aan het sprookjesthema. Door het sprookjesthema ook hierin te verwerken, zal het de sfeer in de kamer versterken.

Sprookjesachtige meubels

Meubels kunnen ook aangepast worden aan het sprookjesthema. In het geval van een prinsessenkamer, zou een hemelbed een mooie toevoeging zijn terwijl in een avontuurlijke kinderkamer, een bed in de vorm van een raceauto goed zou passen.

Decoratieve elementen

Om het sprookjeseffect in de kamer nog meer tot leven te laten komen, kunnen er decoratieve elementen worden toegevoegd, zoals sprookjesachtige lampen.

Persoonlijke accenten

Maak de sprookjesachtige kinderkamer af door er een paar persoonlijke tintjes aan te geven. Hang bijvoorbeeld een fotolijstje aan de muur van je kind in zijn of haar favoriete sprookjeskostuum.

Kortom, er zijn verschillende manieren om de kinderkamer te veranderen in een mooie sprookjeswereld. Door bovenstaande tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kinderen elke dag avonturen kunnen beleven en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan.

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.