Hoe ziet een moderne badkamer eruit?

Hoe ziet een moderne badkamer eruit?

Ben je fan van de moderne interieurstijl? Goed nieuws: deze stijl kun je in alle ruimtes in huis een rol laten spelen, waaronder natuurlijk de badkamer. De moderne badkamer is strak, tijdloos en praktisch. Lees verder voor tips en inspiratie.

Inloopdouche

Hét item dat niet mag ontbreken aan de moderne badkamer, is de inloopdouche. Deze douche vervangt de ouderwetse douche, zoals de badkuip met ingebouwde douche. Het grote voordeel aan de inloopdouche is dat je er eenvoudig in stapt. De douche heeft namelijk een onzichtbare drempel, wat heel praktisch is. Kies voor een naadloze overgang tussen de douchevloer en de rest van de badkamer. Dat is niet alleen handig als je ’s ochtends met haast de douche inloopt, maar is ook nog eens stijlvol. Het beste van twee werelden komt dus samen. Kies ook meteen de verdere styling van de douche uit. Zo is een rookglas douchewand een trendy optie, waarmee je direct voor karakter zorgt in de badkamer. Een regendouchekop maakt douchen extra comfortabel. En met een moderne kraan voorzie je de douche van de juiste look.

Slimme badkamer

Ook in de badkamer speelt slimme technologie een steeds grotere rol. Maak daar dan ook zeker gebruik van, al helemaal als je toch reeds van plan bent om de badkamer aan te pakken. Overweeg een douchesysteem met touchscreenbediening, een slimme thermostaat voor je bad of een spiegel met geïntegreerde Bluetooth-luidsprekers. Deze gadgets zorgen voor een heleboel gemak. Even een lekker muziekje opzetten terwijl jij je klaarmaakt voor de dag? Je hoeft geen losse speaker meer in de ruimte te plaatsen. En met een moderne verwarming in de badkamer is het er ’s ochtends vroeg al meteen heerlijk warm, zodat je niet langer in de kou hoeft te staan in de herfst en winter – je stelt gewoon in op welk tijdstip de verwarming aanslaat.

Luxe bad

Heb je de ruimte voor een bad in de badkamer? Dan is dit zeker een aanrader! Ga meteen voor een luxe bad, dat past bij de moderne badkamer. Zo is het (half) vrijstaande bad weer helemaal terug van weggeweest. Wat een pláátje in de ruimte. Je kunt er sierlijke pootjes onder laten plaatsen, of juist voor een meer minimalistisch geheel gaan. Met alleen het bad ben je er nog niet. Denk ook aan de verdere styling. Zo past er een inbouw badkraan bij, zonder poespas. En zo’n kraan is er in veel looks te vinden. Ga je bijvoorbeeld voor goud, koper of zwart?

Strakke look

Het komt in de bovenstaande tips al grotendeels naar voren, maar toch is het belangrijk om als extra punt te benoemen: een moderne badkamer kent een strakke look. Dit laat je ook zien met de badkamermeubels, zoals de kasten en de wastafel. Kies voor strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen. Zwevende kasten en minimalistische wastafelontwerpen geven je badkamer een ruimtelijke uitstraling en dragen bij aan de eigentijdse styling. Je badkamer ziet er zo ook altijd opgeruimd uit, wat een extra voordeel is. Hoe klein je badkamer namelijk ook is, je voorkomt een rommelige look.

Opbergruimte

Over het voorkomen van een rommelige look gesproken! Ook opbergruimte speelt een duidelijke rol in moderne badkamers. Zorg voor meerdere kasten, waar je op praktische wijze je spullen in kwijt kunt. Planken voor de handdoeken, lades voor toiletspullen: je kunt hierin afwisselen. En dat alles kan weer in een moderne look. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte, strakke kast in de ruimte. Een zwevende kast is een uitkomst. Zo’n kast kun je op allerlei plekken kwijt in de badkamer. Naast de wastafel bijvoorbeeld, of juist in de hoek bij het bad. Door slim in de hoogte te werken, maak je sowieso meer plek vrij voor opbergruimte. Of ga juist voor smalle designs, met een subtiele wandkast.

Strakke lijnen en slimme keuzes vormen de basis van de moderne badkamer. Maak er niet alleen een functionele ruimte van, maar let ook meteen op het stukje stijl. De bovenstaande tips helpen je op weg.

Image by WangXiNa on Freepik

Spread the love

One thought on “Hoe ziet een moderne badkamer eruit?

  • De blog op Mama’s Liefste over moderne badkamers is echt een eye-opener! Het biedt praktische tips en creatieve ideeën voor het inrichten van een moderne badkamer. Het leuke aan deze blog is dat het zowel de esthetische als de functionele aspecten van badkamerdesign belicht. Voor wie geïnspireerd is geraakt, is het de moeite waard om eens te kijken op Sanitairsupershop voor bijpassende producten. Een geweldige bron voor iedereen die zijn badkamer een moderne touch wil geven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.