5 tips om eenvoudige klussen in huis aan te pakken tijdens de lockdown

5 tips om eenvoudige klussen in huis aan te pakken tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown is iedereen zich nog meer bewust geworden van zijn eigen leefomgeving. Waar we vorig jaar druk aan het klussen gingen aan ons dakterras, is er in de wintertijd veel binnen gedaan. En wij zijn niet de enige daarin. Veel mensen zijn aan het klussen geslagen. Dit zijn 5 tips om eenvoudige klusprojecten thuis aan te pakken tijdens de lockdown.

5 tips om eenvoudige klussen in huis aan te pakken tijdens de lockdown

#1 Zorg voor de juiste materialen en gereedschappen bij het klussen

Het aanpakken van klusprojecten voor woningverbetering tijdens de lockdown vormt een bijzondere uitdaging. Hoewel je in deze tijd een overvloed aan tijd hebt om ze te voltooien, heb je misschien niet alle benodigde benodigdheden en gereedschappen bij de hand. En het laatste wat je wilt zijn ongelukken, om een bezoekje aan het ziekenhuis te voorkomen. Daar hebben ze nu wel andere zaken aan hun hoofd. Zorg dus voor de juiste gereedschappen en veiligheidsmaatregelen voordat je aan de slag gaat.

Helaas is het niet mogelijk om al je benodigdheden voor het klussen zelf in de winkel uit te zoeken, maar gelukkig is het wel mogelijk om via het internet te bestellen. Zo vind je bijvoorbeeld bij Mastertools alle juiste gereedschappen van alle grote merken. Daar kocht ik voor mijn vriend voor de feestdagen een mooie Festoolbox met stofzuigeraccessoires. Heel fijn voor iedereen, natuurlijk tijdens het klussen kun je nu niet echt het huis ontvluchten om uit het stof te blijven. Maar ook bij de bouwmarkten kun je terecht voor alle materialen zoals verf en schroeven. Ook kregen wij via onze buurtapp de vraag of iemand een bepaalde soort pluggen had, zodat deze klusser snel door kon en niet hoefde te wachten op zijn collectmoment bij de bouwmarkt. In deze tijd is iedereen zeer bereid elkaar te helpen!

#2 Gebruik je verfrestjes

Geen zin om bij de bouwmarkt in de rij te staan of te wachten op je internetbestelling? Velen van ons hebben waarschijnlijk nog wel wat blikken verf ergens rondslingeren in schuur of garage. Dus waarom zou je deze niet eens gebruiken? Daarmee sla je twee vliegen in een klap. De verf is opgeruimd en dat saaie muurtje heeft een nieuwe frisse look. Ook kun je met een extra liter verf een oud meubelstuk voorzien van een moderne make-over.

#3 Begin vroeg met wieden

Nu de lente in aantocht is, kunnen we niet wachten om ook weer meer tijd buiten door te brengen. Wie zich gelukkig mag prijzen met een voor- of achtertuin, balkon of dakterras, wil daar natuurlijk ook optimaal van profiteren. Begin daarom nu alvast met het maaien van je gazon en het verwijderen alle takken of vuil dat zich in de winter heeft verzameld. Controleer ook meteen op onkruid in het gazon, borders en plantenbakken. Om het vervelende onkruid aan te pakken dat tussen terrasstenen of stenen groeit, kun je hiervoor een speciaal ontworpen metalen onkruidkrabber of een stevige borstel met metalen borstelharen het beste gebruiken. Vooral als je op dit moment extra tijd over hebt, kan de voorheen vervelende taak als wieden heerlijk ontspannen aanvoelen in het vroege zonnetje. Zet een leuke podcast of het nieuw Clubhouse op je oren en je bent echt even alles om je heen vergeten.

#4 Hang eindelijk dat kunstwerk of planken op

Steek je hand op als je ergens nog schilderijen, foto’s, posters of een plank of spiegel hebt staan, die eigenlijk nog een plekje aan de muur verdienen! Nou hier wel! Deze quarantaine is een uitstekend moment om dat project eindelijk eens af te ronden. Verzamel alle basisgereedschappen bijéén en het benodigde montagemateriaal. Zet vervolgens alles wat je wilt ophangen klaar en maak een rondje door het huis. Als je alles nu in één keer doet is het ook zo gebeurd en hoef je niet steeds opnieuw op zoek naar al je gereedschap. Het zijn vaak klusjes van niets, maar geven veel voldoening als het hangt.

#5 Conditioneer je houten meubels en geef ze wat liefde

Deze onderhoudstaken zouden we regelmatig moeten uitvoeren, maar worden vaak uitgesteld. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je droge houten meubels. Zowel de meubels binnen als buiten kunnen wel wat liefde gebruiken Smeer daarom je houten snijplanken en meubels in met olie voor een langere levensduur. Heb je houten meubels buiten staan, dan kunnen die waarschijnlijk ook wel een schuurbeurtje gebruiken en een likje nieuwe lak. Zo zit je deze zomer er weer prima bij.

Welke klussen heb jij aangepakt deze lockdown?

Spread the love

One thought on “5 tips om eenvoudige klussen in huis aan te pakken tijdens de lockdown

  • Wij hebben ook heel wat geklust tijdens de lockdown. Vooral in de tuin zijn wij hard bezig geweest. Gelukkig hadden we alle materialen en gereedschappen in huis om een terras aan te leggen. Ook hebben we onze woonkamer een make-over gegeven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: