Voordelen van een bubbelbad

4x voordeel van ontspannen in een bubbelbad

Vorig jaar in de lockdown hebben wij de knoop doorgehakt en een heus bubbelbad voor op ons dakterras besteld. Een beslissing waar we tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben. Het is heerlijk om na een lange, intense en drukke (werk- of school-)dag lekker even te bubbelen in ons bubbelbad. Een uitstekenende manier om helemaal tot rust te komen. Een jacuzzi helpt om te ontspannen, maar niet iedereen weet dat tijd doorbrengen in een bubbelbad óók vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Welke dat zijn, leg ik graag uit in dit artikel. Lees snel verder!

1. Je komt volledig tot rust

De voordelen van het gebruik van een bubbelbad kunnen sterk verschillen van persoon tot persoon. Veel hangt af van je algehele gezondheid en hoe je met het bubbelbad omgaat. Dat gezegd hebbende. Eén van de meest voor de hand liggende voordelen van een bubbelbad is om te kunnen ontstressen. Er zijn zelfs jacuzzi’s die uitgerust zijn met massagekoppen die specifieke delen van het lichaam een massage kunnen bieden!

2. Ontspanning van de spieren

Een bijkomend voordeel van de masagekoppen (of massagestralen) is dat ze gespannen spieren kunnen laten ontspannen. Dit kan pijntjes en andere kwalen helpen verlichten. Er zijn ook sporters die als voorbereiding op hun work-out in een jacuzzi stappen om de bloedsomloop te verbeteren. Bovendien kan een sessie bubbelen in de jacuzzi na een intensieve work-out ook aangeraden worden. Dit kan namelijk helpen om je spieren weer sneller te laten herstellen.

3. De remedie tegen slapeloosheid

Heb je ook weleens moeite om in slaap te vallen? Menig mens heeft te kampen met slaapproblemen. Wellicht kunnen de warme temperatuur van het water en een etherische olie in het bubbelbad ervoor zorgen dat je sneller en dieper in slaap valt. Denk bijvoorbeeld aan olien met de geuren zoals lavendel, sandelhout, ylang ylang, mandarijn, sinaasappel, vetiver of ho-hout, ceder of bergamot. Deze olien zijn bij uitsteek geschikt om goed in slaap te vallen. Kies wel voor een geur die jezelf ook echt lekker vindt, want dat helpt natuurlijk optimaal bij het ontspannen voor het slapen gaan.

4. Bubbelbad voor elk budget

Een jacuzzi in de tuin is alleen voor de rijken weggelegd, toch? Nou, mooi niet dus! De prijs van een jacuzzi is namelijk afhankelijk van jouw persoonlijke keuze. Je kunt een topkwaliteit bubbelbad van duizenden euro’s kopen, maar misschien ben jij al heel erg tevreden met een opblaasbare variant. Je kunt ‘m gemakkelijk opzetten, verplaatsen en ook weer net zo makkelijk opbergen. Kijk maar eens naar deze opblaasbare jacuzzi 6 personen van Buitenspeelgoed.nl.

Spread the love

One thought on “4x voordeel van ontspannen in een bubbelbad

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.