Story of Seasons - Pioneers of Olive Town

Lekker zen aan de slag in Story of Seasons – Pioneers of Olive Town

Natuurlijk hebben we de Nintendo Switch voor de kinderen gekocht, maar stiekem vind ik het ook wel eens lekker om een avondje te gamen. Voor mij geen drukke race en schiet spelletjes. Geef mij maar een spel als Story of Seasons – Pioneers of Olive Town, een nieuwe spel voor de Nintendo Switch van Mindscape. In dit spel bouw je aan je eigen boerderij in Olive Town en kun je de hele dag je dieren verzorgen, schoffelen in je groenten tuin of lekker shoppen in de stad. Nieuwsgierig, lees dan snel verder en maak kans op dit spel.

Zen avondje gamen

Soms ben ik al die praatprogramma’s zo zat op de TV en ook Netflix lijk ik al van voor tot achter te kennen. Maar naar om dan maar naar bed te gaan is ook niet altijd waar ik zin in heb. Het is dan maar goed dat de kinderen in bed leggen en ik de Nintendo Switch mezelf kan toe eigenen. Af en toe ontvangen wij namelijk wel eens een spelletje dat ik leuker vind dan mijn dochters. Story of Seasons – Pioneers of Olive Town is zo’n spel.

Een van de spelletje die ik vroeger al op mijn telefoon in den treure kon spelen was HayDay. Een spel waarbij je in opdracht bepaalde hoeveelheden granen, groenten en fruit moest zaaien en oogsten en die dan weer verkopen voor geld om je boerderij te updaten. Story of Seasons – Pioneers of Olive Town is ook zo’n soort spel, alleen natuurlijk in een ander jasje en veel meer met de mogelijkheden en technieken van nu.

Story of Seasons – Pioneers of Olive Town

Het spel Story of Seasons – Pioneers of Olive Town begint met een vrij lange intro waarin het verhaal uit de doeken wordt gedaan. Je kunt je karakter helemaal zelf samenstellen qua geslacht, kleur van huid, haar, ogen, kleding en bijpassende brommet met helm. Je gaat namelijk op zoek naar de boederij van je overgrootopa in Olive Town. Na wat brommerpech kom je aan in het dorp en wordt je welkom geheten door de burgermeester. Hij is blij met nieuw bloed in zijn stadje en zou ook graag zien dat het stuk land waar de boerderij van je overgrootvader stond wordt opgeknapt. Het is allemaal een beetje in verval geraakt. Je krijgt van de burgemeester een tent en wat gereedschap zodat je aan de slag kunt.

Story of Seasons - Pioneers of Olive Town

Je eigen boerderij opbouwen

Al snel ontdek je de mogelijkheden van je eigen stuk land. Na wat kappen van bomen en maaien van het gras, ondek je een grot, waar je stenen kunt weg haken. Allemaal materialen die kunt gebruiken voor de heropbouw. Ook kun je ze verkopen voor wat geld, samen met de wilde planten en bloemen die je vindt en de schelpen op het strand. Als snel ontdekte ik ook een kapotte brug, die mij na reparatie leiden naar nog een stuk land, waar ook wilde dieren los rondliepen. Door het bouwen van een stal kon ik ze onderdak bieden en tam maken. De kippen leggen hun eieren, de koeien geven melk en de schapen en lama’s lekkere wol. Ook deze grondstoffen kun je verkopen, maar ook gebruiken om zelf mayonaise, yoghurt en kleding te maken. Daarvoor heb je wel machines nodig. Langzaam aan verandert jouw stukje grond in een bedijvige boederij.

Activiteiten in de stad

Maar dan is er ook nog de stad. De bewoners zijn er erg trots op en zouden graag zien dat er meer toeristen komen. Jouw hulp en menig daarover wordt ook erg gewaardeerd. Hoe meer toeristen, deste meer winkels er ook komen. In de winkels kun je spullen kopen om je huis, je stallen en je gereedschap te upgraden. In de dierenwinkel kun je een eigen huisdier kopen en speeltjes en lekkere snacks. Ook kun je in de stad zaden kopen voor je moestuin en nog veel meer andere grondstoffen.

Vergeet ook niet langs te gaan in het cafe om de buurt bewoners te ontmoeten en een hapje te eten. Want van al dat werken word je wel hongerig. Toen aan wat tijd voor jezelf? Je kunt ook naar de beauty salon, kapper of kleding winkel voor een nieuwe look. Op het strand kun je ook vissen, die je dan weer thuis kunt koken tot een lekker mailtje of doneren aan het museum in de stad. Daar kun je ook foto’s afgeven met de dieren die je in het wild spot, dus houdt ook je camera altijd bij de hand.

Story of Seasons - Pioneers of Olive Town

Teveel om te doen

Al hoewel ik het heerlijk zen vindt om ’s ochtends wakker te worden, mijn kat te aaien en een snack te geven en daarna aan de slag te gaan, is er wel veel te doen. Ik moet dan echt kiezen of ik vandaag het gras ga maaien, of de dieren moet voeren of toch niet beter de stad in moet voor boodschappen. Daarbij moet je er ook wel op letten dat sommige winkels gedurende de week dicht kunnen zijn. Je moet je tijd en energie goed verdelen. Want werk je te hard of te laat door, dan zul je flauw vallen en de volgende dag weer wakker worden in je bed. Gelukkig heb je een agenda en een notitie boekje om alles een beetje in bij te houden. Want ook in de stad zijn vaak leuke activiteien om aan mee te doen.

Story of Seasons - Pioneers of Olive Town

Terug naar de ontspanning

Soms er gewoon te veel te doen en ik speel dit spel wel voor mijn ontspanning. Gelukkig leer je hoe verder je in het spel komt, beter te plannen en soms dingen ook maar gewoon te laten – net het echte leven. Ook zul je je gereedschappen kunnen upgraden, zodat het werk je minder inspanning kost en kun je maar machines aanschaffen die het werk voor je doen. Het fijne is ook dat als je moe bent, je lekker in bad kunt gaan liggen en eens vroeg onder de wol kunt kruipen. Zo begin je de volgende dag weer lekker vroeg en fris.

Story of Seasons - Pioneers of Olive Town

Wat vind ik van Story of Seasons – Pioneers of Olive Town

Hoewel het spel pas sinds vandaag officeel te koop is, mocht ik het al een paar weekjes proef spelen. En dat heb ik dan ook volop gedaan. Het is een heerlijk spel voor tijdens de avondklok uren. Je kunt buiten nergens heen, maar in Olive Town is er genoeg te doen. De intro van het spel is lang en ook is het spel geheel in het Engels, om die reden haakte mijn dochters vrij snel af. Maar voor mij is dat geen enkel probleem. Je kunt er voor kiezen dat je veel uitleg krijgt van de burgemeester en andere dorpsgenoten met de de moeilijkheidsgraden Seedling en Normal, maar je kunt ook er voor kiezen om alles lekker zelf uit te vinden. Internet natuurlijk niet raadplegen als ik ergens tegenaan liep, maar nu zie ik de guides voor Story of Seasons – Pioneers of Olive Town overal opduiken.

Waarschijnlijk zal dit spel je ook doen denken aan een soortgelijk spel dat vorig jaar maart uitkwam en vele door de lockdowns hebben geholpen, Animal Crossings. Hier in huis een grote hit en ook ik heb dat met veel plezier gespeeld. Het voordeel van Story of Seasons vind ik toch wel dat je zelf de snelheid van het spel kunt bepalen. In AC loopt je dag gelijk aan de realiteit, dus per dag speel je een dag op je eiland. Voor sommige bouwwerken of bepaalde activiteiten moet je dus echt geduld hebben. In Story of Seasons – Pioneers of Olive Town bepaal je zelf hoe snel je wilt dat het morgen is, door naar bed te gaan. Dit geeft het spel veel meer vaart.

En ander voordeel is ook, dat als je even niet speelt, de tijd ook stilstaan. Je hoeft dus niet elke dag in te loggen om te voorkomen dat je gewassen verpieteren. Spel wanneer je jou uit komt en hoe lang je wilt. Ook de Ik vind het spel dan ook echt een aanrader!

O ja, er is ook een hele geheime wereld nog met helpers, maar die moet ik zelf ook nog ontdekken.

Winactie Nintendo Switch code voor Story of Seasons – Pioneers of Olive Town is gesloten

Met dank aan Vertigo en Mindscape mag ik een code voor de Nintendo Switch van het spel Story of Seasons – Pioneers of Olive Town  verloten. De winnaar is

 • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

.

Doe ook mee aan een van de andere lopende winacties
op Mama’s Liefste

Spread the love

35 thoughts on “Lekker zen aan de slag in Story of Seasons – Pioneers of Olive Town

 • Leuke winactie! Hay Days inderdaad ook veel gespeeld op mijn telefoon; erg verslavend. Nu spelen wij in ons gezin veel Animal Crossing, Pokémon en Kirby spellen op de Switch. Wij wisselen het af. En tussendoor wordt er huiswerk gemaakt of woester thuis gewerkt 😉

  • Penelope Broos says:

   Wat een gaaf spel! Mijn dochter heeft de Switch en samen spelen we graag Mario Party of Just Dance.
   Mijn dochter is gek op Animal crossing en dit spel zal ze heel erg leuk vinden. ❤

  • Chantal Heeringa says:

   Wat leuk! Hier is nu vooral Mario party en Mario kart favoriet, dit kunnen de 3 kids samen spelen dus iedereen blij en mama daardoor ook 😉
   Ik denk dat de oudste deze ook wel gaaf vind! Dus maak graag een kansje 🙂

 • Oh dit lijkt me geweldig om te winnen (voor mijn bijna verjaardag).?

  Speel nu ook geregeld animal crossing, maar wat al genoemd wordt vind ik de real time regelmatig frustrerend.

  Tot nog toe wel het leukste, samen met MarioKart.

 • Mijn favoriete spel is op dit moment Animal Crossing. Helaas vallen veel spellen voor mij af omdat ik niet tegen 3D kan. Het zou dus leuk zijn om dit spel te winnen, dan heb ik weer een nieuwe uitdaging!

  • Shiv Chin says:

   Ik doe heel erg graag mee met deze super leuke winactie. Mijn kinderen zullen dit spel net als ik geweldig vinden. Ons favoriete spel momenteel is Animal Crossing.

 • Linda tromp says:

  Mario kart omdat iedereen graag winnaar wil zijn en gek is op racen dit spel zou ook geweldig in de smaak vallen leuk en leerzaam echt super?

  • Sonja Schaap says:

   Onze 2 jongens spelen dolgraag Minecraft op de Nintendo Switch. We maken graag kans op de code Story of Seasons – Pioneers Olive Town. Wie weet wordt dit spel hun favoriet.

 • Ik doe mee voor mijn neefje en nichtje die sinds kort een Nintendo Switsch thuis hebben, hun favoriete spelletje op de switch is: Super Mario Odyssey en bij mijn nichtje is prinses Peach haar grote favoriet. Een extra spelletje zou wel fijn zijn.

  • Femke van Hooff says:

   Mijn middelste zoon heeft flink gespaard en heeft nu een switch met animal crossings. Ook minecraft wordt veel gespeeld dus ik denk dat hij dit erg leuk gaat vinden. Engels is geen probleem, ze kijken vaak naar youtube

 • Gaaf! Wat een leuk spel. Dit soort spelletjes speelde ik eerder ook altijd, heerlijk ontspannend inderdaad. Ik speel vooral Brain Training of Animal Crossing, maar dit lijkt me een leuke aanvulling. Ik maak graag kans!

 • Just dance is hier een hit voor het hele gezin. Vooral hilarisch om mijn man fanatiek te zien swingen met onze dochters. Maar….We zijn wel toe aan wat afwisseling en doen graag mee voor deze te gekke prijs!

 • Ik speel op het moment super veel animal crossing. Dit spel gaat terug naar de tijd van de game cube! Het is dus echt jeugd sentiment voor mij. Bij dit nintendo spel heb je een eiland. Je gaat je huisje bouwen en hebt ook bewoners. Je kan ze zelf uitzoeken en moet ook spulletjes verzamelen. Opdrachtjes doen enzo voort. Echt super leuk uiteindelijk kan je je hele eiland zelf ombouwen met cliffen en water/watervallen. Ik ben echt fan dus het lijkt mij super leuk om dit farm spel te gaan spelen! 😀

 • Wat een leuke winactie, ik denk dat mijn kids dit ook erg leuk vinden. Momenteel spelen ze Mario 3d World, maar voor de jongste twee is dat eigenlijk nog iets te spannend en moeilijk. Groetjes!

 • Monique Weber says:

  Na lang twijfelen toch een Switch aangeschaft heb 1 spel en het Nintendo Switch spel Story of Seasons – Pioneers of Olive Town staat hoog op wensenlijstje
  Met dit spel heb je niet anders meer nodig oneindig genieten
  Moet zeggen dat de spellen behoorlijk prijzig vind, maar ze zijn dan ook geweldig

 • De kinderen spelen vooral Minecraft en Animal Crossing New Horizons, als ik een keertje speel dan is het Mario Kart of Just Dance (al verlies ik bij beide

 • De laatste dag om mee te doen zie ik nu….ik doe graag mee voor mijn dochter. Haar favo spel is Animal Crossing, ik kies dan liever voor Just Dance…..wat zij ook leuk vindt en uiteraard beter in is 😉
  Nu maar duimen voor m’n dochter!

 • Patricia Paling says:

  Ohhh, ik heb het filmpje gezien… Wat ziet dat er leuk uit! ?Dat lijkt me echt een super leuk spel voor ons alle 4! ? Dat doet me idd ook denken aan Animal Crossings. Dat spel hebben we nu niet op Switch, maar heb ik wel eerder gespeeld en is idd ook zo leuk. Onze zoon (11 jr) speelt graag Fortnite met zijn vrienden (en ook Minecraft). Onze dochter (9 jr) vindt het leuk om Minecraft te spelen, liefst samen met haar broer. Maar als we Story of Seasons zouden winnen, dan grote kans dat ze een nieuwe favoriet heeft. En papa zijn favoriet is Zelda.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: