Winactie Advent Dag 4 | Spokenchaos

De dagen voor kerst zijn vaak donker en koud. Het moment dus om gezellig samen rond de tafel te gaan zitten voor een spelletje. Een erg populair spelletje bij ons thuis is op het moment Spokenchaos. Een spannend en grappig spelletje dat niet te lang duurt, dus prima tussendoor even gespeeld kan worden. Benieuwd? Lees dan verder en maak natuurlijk ook kans op het spel.

Spokenchaos

Spokenchaos is een spannend spel voor kinderen vanaf 8 jaar. In de doos vind je een spelbord. Dit is de lobby van een hotel, dat overgenomen is door spoken. Het doel van het spel is om al je spoken ongezien de lobby over te laten steken. In de lobby staan verschillende meubelstukken. Door deze te verplaatsen kunnen je spoken zich daar achter verstoppen voor je medespelers. Zij zullen namelijk proberen jouw spoken te betrappen door te loeren door het sleutelgat.

.

Zo speel je het spel

Alle spelers kiezen een kleur spoken. Dit is een grote spook, 2 middelgrote en 4 mini’s. In het midden van het spelbord staan de 6 meubels verspreid in de lobby. In 5 rondes pakt iedereen steeds een kaart van de stapel. Op deze kaart staan soms 2 meubels en soms geen. Als je een kaart hebt met meubels erop, mag je een van deze 2 kiezen om te verplaatsen in de lobby. Ook staat er een getal op je kaart. Dit zijn het aantal stappen die je mag zetten met je spoken. Deze stappen mag je verdelen over al je spoken. De dobbelsteen bepaalt daarna wie het sleutelgat mag verplaatsen. Alle spoken die zichtbaar zijn door het sleutelgat, moeten de lobby verlaten en het opnieuw proberen. Uiteindelijk is de winnaar de degene die de meeste spoken heeft laten ontsnappen. Hoe groter het spook, hoe meer punten je scoort.

.

Dit vinden wij van Spokenchaos

Het spel Spokenchaos is een makkelijk te spelen spel en verloopt elke keer weer anders. Zelfs de volgorde van de spelers. Doordat je in 5 rondes weet wie de winnaar is, duurt het spel ook niet al te lang, ongeveer 30 minuten per keer. Dat maakt ook dat je meerdere rondes kunt spelen en iedereen kan winnen, jong en oud. Al komt een beetje tactiek toch wel zeker van pas. Juist omdat dit bordspel een keertje heel ander soort bordspel is, is het extra leuk. En om het nog leuker te maken, zitten er ook extra kaarten bij om, als je het spel goed onder de knie hebt, nog spannender te maken.

En ben je creatief en zoek je nog een leuk DIY-project, dan kun je net als Creachick alle meubeltjes van het spel voorzien van een eigen design.

.

Winactie Dag 4; Spokenchaos is gesloten

Met dank aan Asmodee/Unbox Now mag ik het spel Spokenchaos verloten. De winnaar is

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

.

Doe ook mee aan een van de andere lopende winacties
op Mama’s Liefste

Spread the love

87 thoughts on “Winactie Advent Dag 4 | Spokenchaos

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: