Nintendo Switch Sports

Nintendo Switch Sports nu uitgebreid met Golf

Heel wat jaren terug was Nintendo Sports een van de eerste spelletjes die ik speelde op de Wii. Wij hadden zelf nog geen spelcomputer en we hebben langs getwijfeld of we de Wii zouden kopen. Maar onze kinderen waren nog echt erg jong, dus besloten we te wachten tot de Switch. Hoe leuk is dat dit spel dit jaar ook is uitgebracht voor de Nintendo Switch en er vanaf nu ook de update voor Golf beschikbaar is. De kinderen kregen het van de Sint en nu kunnen de komende feestdagen gezellig met het hele gezin dit spel spelen.

Nintendo Switch Sports

Zoals de naam al doet vermoeden is Nintendo Switch Sports een computerspel waarbij je thuis (offline) samen met vrienden of online met spelers van over de hele wereld verschillende sporten kunt beoefenen. Wie os er van jullie het beste in volleybal, voetbal, bowling of badminton?

Nintendo Switch Sport Spocco Square

Het spel speelt zich af in Spocco Square, een fictieve sporthal. Hier kun je terecht voor de verschillende sporten, zoals tennis, bowlen van (bekend uit Wii Sports),  zwaardvechten, chambara genoemd (bekend uit Wii Sports Resort) en drie nieuwe sporten; voetbal, volleybal en badminton. Vorige maand kwam er nog eentje bij, namelijk golf.

Hoe speel je het spel

Voor het spelen van de verschillende sporten heb je naast de Joy-Con-controllers een beenband nodig, voor het plaatsen van de Joy-Con nodig. Deze zit bij het spel en ken je misschien ook wel uit het spel Nintendo Ring Fit. Zorg ervoor dat je de gebruik maakt van de Joy-Con-polsbandjes om te voorkomen dat je deze in je enthousiasme verliest. Omdat het een zeer fysiek spel is, zorg ook dat je voldoende ruimte om je heen hebt en je tijdens het spelen niet te dicht bij de televisie gaat staan.

Eerder uitgebrachte sporten in een nieuw jasje

  • Tennis: Houd je Joy-Con vast als een tennisracket, neem deel aan het intense dubbelspel en time je slagen goed om het je tegenstanders zo lastig mogelijk te maken. Geef je slagen topspin of effect mee, of zwaai omhoog om de bal met een lob precies over het net te spelen!
  • Bowling: Zwaai je Joy-Con om de bal te rollen en geef hem effect mee door je pols te draaien. Daag vrienden en familie uit, of stel je vaardigheden online op de proef in een knockout-toernooi voor 16 spelers. Er staan je bovendien een hoop pittige uitdagingen te wachten als je in je eentje speelt. Zo moet je de bal bijvoorbeeld langs bewegende obstakels of door nauwe doorgangen rollen.
  • Chanbara: Laat zien uit welk hout je bent gesneden in chanbara, dwing je tegenstander naar de rand van het platform en geef diegene het laatste zetje zodat hij of zij in het water belandt! Zwaai met je Joy-Con om aan te vallen, of block je tegenstander om vervolgens zelf in de tegenaanval te gaan. Kies uit een van de drie beschikbare wapensoorten, elk met hun unieke speelstijl. Zo kun je bijvoorbeeld twee zwaarden gebruiken door twee Joy-Con-controllers tegelijk vast te houden!

Nieuwe games

  • Voetbal: Loop je vrij en gebruik je Joy-Con om de enorme bal in het doel te poeieren! Gebruik de beenband (inbegrepen bij de gamecardversie van Nintendo Switch Sports en ook apart verkrijgbaar) in één-tegen-één- en vier-tegen-vier-wedstrijden, en om indrukwekkende volleys te trappen in de stand Shoot-out.*
  • Badminton: Houd je Joy-Con vast als een racket en speel één-tegen-één-wedstrijden om te zien wie er als winnaar uit de bus komt. Zwaai om de shuttle in de lucht te houden en maak smashes en dropshots om de bovenhand in de wedstrijd te krijgen.
  • Volleybal: Gebruik een Joy-Con om te serveren, te passen, een set-up te geven en te smashen. Teamwork in hier de sleutel tot succes, dus werk samen met je partner om openingen te creëren en punten te scoren! Je zet een block door je armen op het juiste moment omhoog te doen. De kans is groot dat je daarna zelf een punt scoort.

Nieuw Nintendo Sports Golf

Op 29 november kwam er een nieuwe gratis update uit van deze game. Met deze update werd het 7e spel toegevoegd aan Nintendo Switch Sports, namelijk Golf. Kies een club, let op de wind en zwaai je Joy-Con als een echte golfclub. Je speelt 21 holes, inclusief terugkerende holes uit de gehele Wii Sports-serie en je neem het op tegen de hele wereld in een golftoernooi waarin acht spelers tegelijkertijd afslaan!

Nintendo Sports Golf

Samen spelen

Een van de leukste reden om dit spel te spelen is dat je het samen kunt doen, met vrienden of het hele gezin. Van jong tot oud, iedereen kan meedoen. Mocht je een Nintendo Online account hebben, dan kun je ook spelers van over de hele wereld uitdagen. Door online wedstrijden te spelen, kun je punten verzamelen om een toffe nieuwe look te scoren. Het assortiment verandert wekelijks, dus je kunt naar harte lust jouw look creëren.

Als je een echte uitdaging wilt, kun je proberen om in elke sport een Pro-certificaat te bemachtigen. Door het online op te nemen tegen spelers van over de hele wereld, kun je je Pro League-rang opvijzelen. Je kunt ook speciale prestaties behalen, dus er valt genoeg te doen terwijl je klimt op de ranglijst!

.

Wat vinden wij van Nintendo Switch Sports

Ik heb leuke herinneringen aan het spellen van Bowling en Tennis op de Nintendo Wii en ook mijn dochters vinden deze sporten erg leuk om nu te doen op de Switch. Samen krijgen we zo meteen ook een lekkere work-out, want iedereen speelt lekker fanatiek. We hebben badminton ook geprobeerd, maar deze is lastiger om te spelen dan Tennis. Ook het golfen is een leuke toevoeging. Dit speelde wel al wel eerder met Mario Golf Super Rush. We hebben even moeten wachten op deze game voor de Switch, maar het was zeker de moeite waard. Echt een aanrader voor de aankomende feestdagen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: