Strijder

De film Strijder is nu thuis te zien op Pathé Thuis

Afgelopen zomer mochten wij aanwezig zijn bij de premiere van de Nederlandse film Strijder. Een bijzonder verhaal over vriendschap, tegenslagen, kansen en niet opgeven. Een mooi verhaal, waar wij zeer van onder de indruk waren. De film is vanaf nu ook thuis te zien op Pathé Thuis. Echt een aanrader om met het hele gezin lekker eens voor te gaan zitten. Ik mag vandaag ook een Pathé Thuis code verloten.

Het verhaal van Strijder

De 12-jarige vrienden Dylan en Youssef denken maar aan één ding; de Touzani Cup winnen. Alleen met het beste team komen ze een stap dichter bij hun droom: profvoetballer worden. Wanneer Dylan een heftig ongeluk krijgt, staat niet alleen deze droom, maar ook hun vriendschap op het spel. De eerst onafscheidelijke vrienden trainen niet meer samen. Youssef traint met het team en Dylan met de stoere skater Maya, het meisje op wie hij een oogje heeft. Dylan doet er alles aan om terug te keren in het team. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een rasoptimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Zal het de jongens lukken om samen de Touzani-cup te winnen?

.

Credits

Genre: familiefilm
Lengte: 90 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld, grof taalgebruik
Land: Nederland
Gesproken taal: Nederlands

Cast: Maik Cillekens, Kailani Busker, Anouar Kasmi, Martijn Fischer, Soufiane Touzani, Martin van Waardenburg, Walid Benmbarek, Maartje van de Wetering
Regisseur: Camiel Schouwenaar
Scenario: Job Tichelman

.

Première van Strijder

Afgelopen zomer mochten mijn dochters en ik aanwezig zijn bij de première van de Nederlands film Strijder. De première was in toch wel een van de mooiste bioscopen van Nederland, Tuschinski. Hier was de rode loper uitgerold voor de gehele cast. Een zeer bijzondere cast, want alle voetbaljongens maakte hun debuut op het grote scherm.

We waren zeer onder de indruk van het verhaal. Ondanks dat wij niet zoveel met voetbal hebben, spreekt de boodschap van de film iedereen aan. Het is bewonderenswaardig hoe Dylan zijn droom om te kunnen voetballen niet wil opgeven en hoe moeilijk het voor zijn ouders en vrienden is om te moeten zeggen dat het niet meer gaat. Maar waar een wil is, is een weg, zeggen ze, maar ook dat als er een deur sluit er altijd wel eentje weer opengaat.

Biografisch verhaal

Na afloop van de film was er een groot applaus voor de cast en crew. Bijzonder was het verhaal van Job Tichelman, de schrijver van het de film. Zelf is hij geboren met een dwarslaesie en heeft als kind, net als Dylan wel de drang gehad om mee te kunnen voetballen op het schoolplein. Deze film is dus deels gebaseerd om zijn jeugd.

Bijzondere rol voor Soufiane Touzani

Bijzonder is de rol ook van Soufiane Touzani. Hij speelt zichzelf in de film Strijder, maar moest door mij wel even gegoogeld worden. Op zijn Wikipediapagina staat dat bij vlogger, presentator en freestyle-voetballer is, maar eigenlijk mag hij motivational speaker er ook aan toevoegen. In de film is hij de motiverende kracht voor Dylan om door te blijven gaan om zijn droom om terug te keren op het voetbalveld.

Maar ook Soufiane herkende zichzelf in het verhaal van de film. Hij was op weg om profvoetballer te worden, toen bij hem scoliose werd geconstateerd. Toen bij hem een stalen pin in zijn rug gezet werd, was het doktersadvies om te stoppen met voetbal. Wel mocht hij ballen hooghouden, tijdens zijn revalidatie, en leerde bij zichzelf verschillende hooghoudtrucs aan. Nadat een vriend zijn voetbalkunsten filmde en dit viraal ging op YouTube, het filmpje werd meer dan 100 miljoen keer bekeken, werd bij op zijn 18e professioneel straatvoetballer en was hij een van de eerste freestyle-voetballers.

Soufiane was zelf ook aanwezig op de première en mijn meiden gingen met hem op de foto.

Winactie Pathe Thuis kijkcode Strijder is gesloten

Met dank aan In The Air mag ik een Pathe Thuis code van de film Strijder verloten.

  • De winnaar is bekend en heeft van mijn persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

.

Doe ook mee aan een van de andere lopende winacties
op Mama’s Liefste

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

16 thoughts on “De film Strijder is nu thuis te zien op Pathé Thuis

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.