Wie is er niet gek op? Een lekker én simpel pastagerecht! Wanneer ik dat op het menu zet, weet ik zeker dat de bordjes zonder gemopper worden leeggegeten. Maar wil je je pasta nog lekkerder maken, lees dan snel door, want ik heb een aantal goede tips en trucs voor je op een rij gezet. Zo maak jij straks net zo’n lekkere pasta als bij de Italiaan!
Verschillende lagen in smaken
Het geheim van de lekkerste gerechten? De verschillende lagen aan smaken. Maak jouw pastagerechten daarom lekkerder door precies hetzelfde te doen. Hoe? Door eerst de ui en knoflook zacht te laten sudderen. Maar heel belangrijk, kruiden zoals chilipeper en gedroogde oregano daar metaan al aan toe te voegen, voordat je de groente toevoegt. Dit geeft je gerecht net een iets meer intense smaak.
Maak gebruik van het kookwater
Gooi jij ook altijd het kookwater weg wanneer je de pasta afgiet? Houd de volgende keer een beetje kookvocht achter. Wanneer je het kookwater mengt met de pasta in combinatie met de saus, wordt je gerecht extra romig van smaak. Nog lekkerder is om aan je kookwater een blokje bouillon toe te voegen!
Tip: wist je dat je voor 1 kop pasta ook 1 kopje water in je pan nodig hebt! Dit geldt ook voor de rijst. Zo heb je altijd precies voldoende water in je pan
Een hoge pan
Maak de saus meteen in een hogere pan. Bij het maken van de saus lijkt een kleine koekenpan voldoende, totdat de pasta moet worden toegevoegd. Zorg voor een pan met genoeg ruimte om de pasta en saus goed te kunnen mixen.
De tomaten
Kies je ervoor om zelf verse tomatensaus te maken? In plaats van tomatenblokjes of gepureerde tomaten, kun je het beste hele, gepelde tomaten uit blik gebruiken. Tomatenblokjes zijn vaak te stevig, terwijl gepureerde tomaten vaak weer te glad zijn. Met gepelde tomaten weet je zeker dat je goed zit.
De saus
Zorg ervoor dat, wanneer de pasta al dente is gekookt, de pasta direct bij de saus kan worden toegevoegd. Doe je dit niet, dan kan de pasta droog en plakkerig worden. Daarom is het slim om de saus al af te hebben voordat de pasta klaar is.
Ook is de saus een prima plek om groenten in te verstoppen voor kinderen die niet zo dol zijn op groenten. Gebruik een keukenmachine of staafmixer om de groenten zo fijn mogelijk te maken en meng deze door de saus.
Lees ook: Wat te doen met de ‘lust-ik-niet’-fase?
De pasta en saus mixen
Mix altijd de pasta en de saus in de pan, en niet pas op je bord. Zo zorg je er namelijk voor dat in iedere hap alle smaken zitten! Natuurlijk kun je aan tafel nog wel de pasta garneren met parmazaanse kaas, gehaktballetjes of fijngesneden basilicum.
Jo’s Daughter says:
Wat grappig om een bouillonblokje toe te voegen, niet eerder aan gedacht maar zeker eens proberen!
Jo’s Daughter onlangs geplaatst…Prettiness is a Scoop