Vier verrassende vakantietips in Slovenië

De plannen voor de zomervakantie zijn bij ons thuis nog niet echt rond. Mogen we al naar het buitenland of wordt het toch nog een jaartje kamperen in eigen land? Natuurlijk hopen we dat we weer echt op reis mogen en vandaar ook dat onderstaand persbericht mijn aandacht trok. Nooit eerder had ik er over nagedacht om naar Slovenië op vakantie te gaan, maar áls we dit jaar weg mogen, dan zou ik dit zeker in overweging nemen. Hier 4 tips voor een bijzondere activiteit en logeeradressen in Slovenië.

Op vakantie naar Slovenië

De afstand van Utrecht naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana bedraagt ruim 1100 km, dus met een kleine 13 uur autorijden bereik je vakantieland Slovenië, qua oppervlakte ongeveer de helft van Nederland. Liefhebbers van natuur vinden hier een groene oase: bijna 60% van het land is bedekt met bossen. Een vakantieland met een verrassend divers aanbod aan accommodaties, bezienswaardigheden en activiteiten.

Beren spotten in Slovenië

Beren, wolven en lynxen – dan denk je al snel aan Canada en Scandinavië. Maar minder bekend is dat je deze roofdieren ook kunt zien in Slovenië. Naar schatting leven er tussen de 500 en 700 bruine beren in de bossen van Kočevje in het zuiden van Slovenië. Een bijzondere ervaring – én een droom voor fotografen – is natuurlijk beren te spotten in hun eigen habitat. Men kan tussen april en oktober een toer boeken waar een gids je alle ins en outs vertelt over beren, voetafdrukken van dieren toont, je midden in het bos luncht waarin ook eetbare planten en kruiden uit het bos verwerkt zijn en na een vroeg diner met hem naar een observatiehut vertrekt waar je ‘s avonds beren gaat spotten. Meer info op: Slovenia.info – Discover the natural habitat of bears

Overnachten op niveau tussen wijngaarden

Het is je vergeven indien je de indruk zou hebben dat je door Toscane rijdt. Maar de regio Goriška Brda ligt toch echt in Slovenië. Deze prachtige streek in het westen van het land met glooiende heuvels is ideaal terrein voor wijngaarden. Voor een absoluut geweldig uitzicht over wijngaarden zou je kunnen overnachten in het Peterc Vineyard Estate in Kosjko. Een zeer stijlvol landgoed. De kamers zijn zeer smaakvol ingericht met antiek en Frans meubilair. Je wilt een kamer zonder ultramoderne HD-tv – kies dan voor de kamer met alleen maar boeken. Uiteraard heeft het restaurant een aantal wijnsommeliers, één daarvan, Nina Bavčer – heeft zelf een wijnlijst speciaal voor vrouwen samengesteld. Je hier vervelen is uitgesloten: er worden kooklessen en wijnproeverijen gegeven, je kunt er sterrenkijken, vissen, fietsen en wandelen, paardrijden, jagen, op zoek naar eetbare planten of paddenstoelen plukken in het bos.

Slovenie - Peterc Vineyard

Glamping voor fietsers

Is de lockdown ook voor accommodaties natuurlijk super vervelend, de eigenaars van het Ribno hotel nabij het meer van Bled – het enige hotel in Slovenië met een Zero Waste-certificaat – maakten van de nood een deugd. Niet alleen het hotel werd gerenoveerd, tegelijkertijd werden er acht prachtige houten glamping accommodaties in het ernaast gelegen bos gebouwd. Deze zijn speciaal met het oog op fietstoeristen. De acco’s zijn geschikt voor vier personen, zeer luxe uitgevoerd met onder meer een privé hot tub en badkamer, terras, sauna en eigen schuurtje voor vier fietsen – met zelfs oplaadpalen voor e-bikes. Op termijn komen er in totaal 17 hutten plus een zwembad. Na inspanning totale ontspanning gaat hier als nergens anders op.

Slovenie Rhino Hotel
Slove

Digitale detox hotel in Bohinj

Het Sunrise 7 Boutique Hotel in Bohinj nabij het gelijknamige meer is in een aantal opzichten bijzonder. Namelijk niet alleen bestaat het al meer dan 130 jaar, het is een exclusief domein voor volwassenen. Kinderen zijn dus helaas niet welkom. En ze zijn wars van tv en radio dus een verblijf hier is digitaal detoxen. In je kamer vind je geen telefoon, radio, tv of andere hightech gadgets. De manager van het hotel Anže Čokl heeft een mooie infograpic laten maken van wetenwaardigheden en bezienswaardigheden rond het meer van Bohinj. Leuk weetje: het meer van Bohinj bevat bijna 100 miljoen kubieke meter water,. Dat is genoeg om het land Slovenië met water te bedekken. Klik voor de infographic op deze link.

Voor nog veel meer mooie en leuke toeristische tips over Slovenië kijk op www.slovenia.info

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.