Zelf ben ik opgegroeid met de verhalen van Tolkien. Mijn vader was een groot fan van deze boeken en las ze elke zomervakantie ten minste een keer. Zelfs onze katten hadden de namen Radagast en Gandalf. Hij zou het dan ook zeker leuk hebben gevonden als ik hem voor Vaderdag mee had genomen naar de film Tolkien, over het leven van deze grote schrijver zelf. Mijn Vaderdag cadeautip voor vandaag is dan ook kaartjes voor deze film. Ik mag 3×2 vrijkaarten weggeven.

Vaderdag Winactie | Het verhaal van Tolkien
Nicholas Hoult in the film TOLKIEN. Photo by David Appleby. © 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

We kennen allemaal de verhalen van de grote schrijver J.R.R. Tolkien over de Hobbits en de Ban van de Ring. Zijn verhalen zijn de afgelopen jaren prachtig verfilmd en in de bioscoop verschenen. Maar wie is Tolkien zelf eigenlijk? Vanaf vandaag draait de film Tolkien in de bioscopen en vertelt zijn verhaal en hoe hij geïnspireerd raakte over Midden Aarde.

Het verhaal

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep medeschrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

Genre: drama
Lengte: 112 min.
Kijkwijzer: 12+, geweld en angst

Cast: Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney, Derek Jacobi, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Tom Glynn Carney
Regisseur: Dome Karukoski
Scenarioschrijver: David Gleeson, Stephen Beresford

Winactie 3x 2 vrijkaartjes Tolkien is gesloten

De winnaars zijn

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

36 reacties op Vaderdag Cadeau tip| Het verhaal van Tolkien

  1. Mijn favoriete karakter is Gimli, ik vond hem altijd super grappig (en stiekem lijkt hij een beetje op mijn eigen papa haha)

  2. Mijn favoriete karakter is toch wel Gandalf 😀 En ik doe heel graag mee! Even er lekker uit zijn, mijn moeder en mezalf. Daar genieten we van voor tien ipv twee 😉 Meer te weten komen over Tolkien zelf en zijn leven. Maakt me zeker weten heel blij. Dus als je de kaartjes weg gaat geven. Denk je dan aan mij?!

  3. Zelf ken ik de karakters niet, maar mijn vader vast wel! Hij heeft de boeken ook gelezen en vindt dit vast een leuk vaderdagcadeau. Ik doe dus graag voor hem mee.

  4. Frodo,de hobbit, s mijn favoriet, zo schattig en stout af en toe. Doe erg graag mee voor mijn vader, heel erg leuk 🙂 🙂

    Groetjes Anneliese

  5. Oh dit zou een geweldig vaderdagcadeau zijn! Mijn vader en ik genieten van de fantasierijke verhalen van deze man, zowel de boeken en de films hebben we verslonden! 😍 Wat zou ik graag op Middle Earth hebben rondgewandeld als elf haha! Ons favoriet is toch echt “my precious” Gollem! Fingers crossed 🍀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.