Droomreis; een familiereis door Amerika

Eén van onze grote wensen is een reis door Amerika te maken met ons hele gezin. Toen ik zwanger was van onze oudste dochter, zijn we daar op Babymoon geweest. In 10 dagen reden we in een cabrio van LA, naar San Fransico en Las Vegas. Zeker de tocht over de Highway 1 zou ik graag met de meiden willen doen. Nou zijn wij nooit getrouwd, maar hebben volgend jaar wel 25 jaar verkering. Wellicht is dit een mooie gelegenheid voor deze reis. Hierbij wat tips voor het organiseren van zo’n familiereis.

Droomreis; een familiereis door Amerika - Shutterstock door Prostock-studio

Vliegticket en onderdak

Dit is misschien nog wel het makkelijkste om te regelen. Er zijn heel veel organisaties die een compleet verzorgde reis naar Amerika aanbieden. Er zijn groepsreizen en fly & drive reizen. Die laatste heeft mijn voorkeur. Lekker zelf op pad en stoppen waar je wilt. Op onze vorige reis hebben we dat ook gedaan. We boekten een reis waarbij naast het ticket ook verschillende hotels en motels voor ons op de route waren geboekt. Het enige wat we hoefden te doen, was in ons eigen tempo van punt A naar punt B rijden. Dit is ons zeer goed bevallen.

ESTA-formulier

Als je een Nederlands paspoort heb en daarmee naar de Amerika wilt reizen dien je een ESTA-verklaring aan te vragen. Deze kosten bedragen 11 dollar per persoon en het is 2 jaar geldig waardoor je als toerist meerdere keren in die periode de VS kan inreizen. Je dient een aantal vragen te beantwoorden zoals je persoonlijke informatie, maar ook dien je vragen te beantwoorden of je in bepaalde risicolanden bent geweest en of je ooit een strafbaar feit heb gepleegd en daarvoor bent gearresteerd of veroordeeld. Indien dit wel het geval is kom je niet in aanmerking voor een ESTA en dien je persoonlijk langs de ambassade te gaan van Amerika in Nederland om de situatie uit te leggen om alsnog voor een visum in aanmerking te komen.

Met de auto, een camper of toch vliegen Amerika rond

Toen we nog met z’n tweetjes waren, reden we rond in een cabrio. Onze koffer paste net op de achterbank. Nu we met z’n viertjes zijn, is dat helaas geen optie meer. Het gemak van een eigen auto is wel iets wat mij aanspreekt. Gelukkig zijn er auto’s in alle soorten en maten te huur.

Een ander leuk idee is om typisch Amerikaans met de camper het land door te gaan. Als we langer zouden gaan, zouden we zo van de oostkust naar de westkust kunnen rijden en grote stukken van het land zien. Een camper is natuurlijk supergemakkelijk als je gaat met de hele familie. Campers in Amerika zijn tegenwoordig echte minihuizen wat het reizen wel erg comfortabel maakt, doordat je alles bij je hebt.

Shutterstock door Tunatura

Toen we onze kinderen vroegen waar ze heen zouden willen gaan, zei de één New York en de ander Orlando (daar heb je het grootste Aquarium in de wereld en ze is gek op Sealife). We zouden dus ook een paar dagen naar New York City kunnen gaan en dan in een paar uurtjes doorvliegen naar Orlando. Het is iets wat Amerikanen zelf jaarlijks vaak doen tijdens hun vakantie. Door de lage vliegkosten van diverse vliegmaatschappijen in het land is het makkelijk om van de ene grote stad naar de andere grote stad te vliegen.

Welke familiereis staat nog op jouw verlanglijstje?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “Droomreis; een familiereis door Amerika

  • Amerika is zó gaaf. De eerstvolgende ‘verre’ reis met dochtertje wordt zéker New York. Ik had dat destijds samen met mijn moeder en broertje willen doen, maar helaas heeft het er niet van mogen komen…
    Met zijn tweetjes hebben we een Westcoast route gereden (in de grootste Hummer – serieus. Heel gaaf). Twee weken was wel wat kort trouwens. We reden tussen de 8 en 9 uur op een dag. Plus het was schreeuwend duur. De volgende keer mag dat wel anders.
    Qua echte familiereis wil ik – natuurlijk – heel erg graag naar Indonesië <3
    Rory onlangs geplaatst…Darphin, botanische krachten voor je (veertigplus) huid?My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.