Vandaag ging er weer een heel leuke animatiefilm in première; Corgi! Deze hondenfilm draait om de favoriete honden van de Britse koningin Elizabeth. Maar als haar favoriete Corgi Rex verdwijnt, begint er een groot avontuur voor hem. Samen met de stemmencast mochten we de film vandaag al zien. De film zal vanaf 13 februari overal in de bioscopen draaien. Wil je graag naar deze film? Doe dan mee met de winactie, want ik mag 2 kaartjes voor deze komische film verloten.


Corgi Rex is de meest geliefde hond van het Britse koningshuis en ondanks dat hij zich niet altijd aan de regels houdt is hij het lievelingetje van de Koningin. Wanneer Rex door de andere, jaloerse corgi’s het paleis uit wordt gejaagd en niet terugkomt, is de paniek groot.

 

Iedereen denkt dat hij de koude winter buiten de paleismuren niet zal overleven! Rex zet alles op alles om thuis te komen, maar onderweg wordt hij aangezien voor een zwerfhond en naar een hondenkennel gebracht. Hier gelooft niemand dat Rex een koninklijk hondje is en hij moet zich zien te redden tussen nieuwe vrienden en vijanden met wie hij spannende avonturen beleeft.

Zo moet Rex het opnemen tegen de sterke en intimiderende Tyson, wordt hij verliefd op de stoere Wanda en leert hij zichzelf beter kennen dan ooit. Zal Rex zijn weg terug naar het paleis nog vinden? En zijn ze hem daar dan nog niet vergeten?

Genre: animatie, familiefilm
Lengte: 85 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld en angst
Gesproken taal: Nederlands

Stemcast: Buddy Vedder (Rex), Bridget Maasland (Wanda), Freek Vonk (Jack) en Murth Mossel (Tyson)
Regisseur: Ben Stassen

Premièreverslag

Vanmiddag was de rode loper uitgerold bij Pathé Amsterdam. Daar vulde zich een zaal vol met BN’ers en kinderen, allemaal in afwachting van deze leuke film.

 

Op de rode loper werden een aantal leden van de stemcast al gespot. Voordat de film begon werden ze ook door Stijn Fransen geïnterviewd over hun rollen. De meiden vonden het superleuk om Buddy te zien, maar vonden het wel jammer dat Freek er niet bij was.


 
De meiden hebben genoten van de film. De film was wel spannend af en toe, maar zeker ook erg grappig. Een prima film voor de hele familie.

Winactie Corgi is gesloten

Vanaf 13 februari draait de film in de bioscoop overal in Nederland. Wil jij deze film graag zien, doe dan mee aan de winactie en maak kans op 2 kaartjes.

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Samenwerking

Spread the love

67 reacties op Corgi, de koninklijke hond nu in de bios

 1. Heb samen met mijn zoon & dochter de trailer gekeken en vinden de film superleuk!!! Vooral dat een hondje de hoofdrol speelt valt hier erg in de smaak!!

 2. Lijkt me super leuk om kaartjes voor deze film te winnen.
  Geen idee nog welk hondje onze favoriet is, maar Rex lijkt me erg leuk. En ik weet zeker dat ik mijn zoon hier een groot plezier mee doe. Dol op honden, maar ik ben allergisch dus een eigen hond zit er niet in

 3. de filmhond Hatchi vond ik geweldig maar deze corgi is wel heel erg leuk
  mijn kleinzoon zou graag deze film willen zien

 4. Oeh super leuk! We zagen al een voorfilmpje op de tv en hebben de meiden beloofd te gaan kijken samen. Jammer dat hij vandaag nog niet draaide met dat ‘honden’ weer.

  Hun favoriete hondje is puk van opa en oma😅

 5. Ons favoriete hondje is natuurlijk ons eigen hondje Summer. Maar we kijken ook graag naar Odie (Van Garfield) of Max, Duke en Gidget van huisdiergeheimen maar Snoopy blijft ook leuk. Kortom, te lastig om een favoriet te noemen. We (mijn dochter en ik) willen heel graag naar deze film.

 6. Haha we moeten altijd erg hard lachen om Pluto! Heerlijk boos dat hij kan worden tegen Knabbel en Babbel. Hier wordt die aflevering met de kerst altijd als vaste prik bekeken! Soort traditie is het geworden…

 7. Lassie is toch wel mijn eigen favoriete filmhond!
  Mijn kids willen heel graag naar Corgi, die ze al vaak voorbij hebben zien komen in de reclame op tv. Dus we maken graag kans!

 8. Benji was mijn favoriete hondje in de tv films. Honden in films vindt ik altijd leuk. De film van Corgi lijkt me hilarisch, ik zou er graag met mijn kleindochter heen willen gaan.

 9. Wat een leuke film, die moet ik gaan zien.
  En dan de gelijkenis van de karakters als The Queen en haar man.
  Grappig hoor!!
  Mijn favoriete hond is tot nu toe altijd PLUTO van Disney geweest. Maar wie weet wordt het straks wel Corgi Rex van The Queen.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje voor twee kaartjes.
  Gaan mijn man en ik gezellig naar deze komische film over het Britse Koningshuis.

 10. Als Border Collie liefhebber, kies ik uiteraard voor DEVON uit A DOG YEAR 🐶 Maar ook HACHI ontroert me iedere keer… En als kind keek ik altijd naar LASSIE.

  Als privé films ook tellen, dan is natuurlijk mijn eigen Border Collie LIEVE favoriet. Helaas is ze overleden op 05-02-2017.

 11. Deze film lijkt ons heel erg leuk! Om de trailer heeft onze dochter al flink gelachen. Haar favoriete film (serie) hond(en) zijn de pups van Paw Patrol en dan vooral Zuma en Skye. Maar na deze film zal Rex vast ook een speciaal plekje krijgen 😉

 12. Dit lijkt ons ee geweldige film. Een gegarandeerd succes!
  Oze dochter is gek van de pups Paw Patrol, haar favoriete honden zijn Zuma en Skye.
  Maar ik verwacht dat Rex na het zien van deze film ook een speciaal plekje zal krijgen😉

 13. Wij vinden beethoven een supet leuke filmhond. Mijn dochter is gek op honden. We hebben zelf een chihuahua. Mijn dochter is zoals ze zelf zegt een echte dierenvriend en aaimachine. Ze wilt dolgraag naar Corgi

 14. Mijn favoriete film is en blijft toch wel scooby doooooooooo

  Deze film wil mijn dochter onwijs graag zien 🙂 Doe heel graag mee in de hoop haar hiermee te mogen verrassen

 15. Hoi. Ik wil met dochter Julia graag deze film zien!

  Onze favoriete hond is naast onze 2 golden retrievers toch echt wel Marley uit Marley and me.

 16. Corgi lijkt mij een leuk stoer hondje. Verder Lady uit Lady en de Vagebond.
  Mijn dochtertje wil heel graag naar deze film, hopen dat we winnen 🙂

 17. Ze hebben hier gefascineerd naar de tv reclame van het hondje Frekkel zitten kijken… Lijkt me gezellig om de film Corgi te zien met mijn dochters

 18. Lijkt me erg leuk om met de kinderen naartoe te gaan!
  Mijn favoriete filmhond tot nu toe is Air Bud.
  O en Beethoven… wat hebben we die films vroeger vaak gekeken zeg. 🙂
  Wie weet is Rex net zo’n leukerd 😀

 19. Oh super leuk voor mijn dochters zou dat zijn zeg !!! Mijn dochters zijn gek op de film Beethoven. Ze vinden hem er zoooo schattig uit zien door al dat haar van hem hahhah 🙂

 20. Dat lijkt ons een hele leuke film. De preview komt nu ook telkens op tv voorbij dus de kinderen zien de corgi’s geregeld voorbij kome en willen die graag in de bioscoop gaan zien.

  Onze favoriete hond (tot nu toe) is toch wel Max van Huisdiergeheimen.

 21. Rex lijkt ons leuk!!!!
  Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Hij zit momenteel in een rolstoel met 2 benen in t gips. Bioscoop is een van de weinige activiteiten die we met hem kunnen ondernemen! Fingers crossed!!!! 🤞🏻

 22. Lassie uit mijn tijd (…) vond ik helemaal geweldig. Zoonlief vind Rakker uit de Donald Duck altijd leuk, maar hier is (nog) geen film van gemaakt.

 23. Ik doe graag mee! Onze favoriete filmhondje is Bolt! Maar wie weet krijgt Corgi ook een speciale plek in ons hart! Fingers crossed

 24. Zou heel graag naar deze film,want ik vind Corgi’ s echt te gek!🤩 En mijn favoriete tv hond uit ‘Love and Marriage’ vind ik leuk. Heerlijk die scène waar Al Bundy iedereen die achter hem staat als hij op de bank zit geld toespeeld en niet eens goed kijkt naar wie,waar de hond daar ook goed van mee profiteerd en er net als de ander ook eentje toegestopt krijgt van Al Bundy zonder dat Al Bundy het merkt. Ik zou deze graag naar deze grappige en lieve film gaan samen met een vriend of mijn ei g en vriend!!!!🤞🐶🍀

 25. Zeker de labradoodle! Mijn dochter doet vaak onderzoek, omdat ze zo graag een hondje wilt 🙂 De labradoodle zorgt niet voor de nies aanvallen waar ik zo’n last van heb met mijn honden allergie, omdat hij anti allergisch is. Ook nog een heel schattig hondje! Voor nu kunnen we er nog niet met 100% voor zorgen.. Wie weet later wel. Ze zal ook erg blij zijn deze vrolijke hondenfilm te mogen kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.