Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Mo’s Daughters boekjes

Sommige kinderen vinden het heerlijk, lekker lezen in je onesie op je favoriete plekje op de bank of op je kamer. Nog éven voor het slapen gaan… Voor anderen is lezen niet echt een hobby en is het maken van eigen leeskilometers een zware opgave… Afgelopen maand mocht ik – als meidenmoeder – kennismaken met de kinderboeken van Mo’s Daughters. De geïllustreerde boeken zijn voor kinderen van 0 tot 6 jaar en meisjes spelen de hoofdrol in de boeken. Leuk om voor te lezen, maar ook leuk om zelf te lezen als kinderen het zelf al kunnen. En leuke is, ik mag ook een paar boeken weggeven.

Lockdown winweken & 5 jaar Mama’s Liefste | Mo’s Daughters boekjes

Meiden in de hoofdrol!

Ik was me er eerlijk gezegd niet eens bewust van, maar uit onderzoek van bol.com kwam naar voren dat meiden slechts in 14% van de kinderboeken de hoofdrol spelen! Daar moet verandering in komen, vond Mo’s Daughters en het afgelopen jaar brachten ze 15 boeken uit, waarin 5 personages (meisjes natuurlijk!) met ieder hun eigen unieke karakter, de wereld ontdekken. Superleuk om voor te lezen, want achterin staan ook een paar vragen die je na afloop kunt doornemen.

Missie

Alle boeken hebben dezelfde missie: meisjes inspireren en ze laten zien dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. Jij bent fantastisch zoals je bent. Laat je niet wijsmaken dat je iets niet kunt of mag, puur omdat je een meisje bent. Doe het op jouw manier. Ontdek wat je leuk vindt en wie je bent. Durf. Val. Sta weer op. Leer en bloei. Want de wereld ligt voor je open. Dus laat zien wie je bent en wie je wilt zijn!

Mo’s Daughters is in 2019 opgericht door de Nederlandse Malou Cornet en bestaat uit een team van internationale schrijvers en illustratoren uit onder andere Canada, Argentinië, Polen, Nederland en Frankrijk.

Doelgroep: 0-6 jaar

De boeken zijn in principe bedoeld voor kinderen (echt niet alleen voor meiden, voor jongens minstens zo leuk en herkenbaar) van 0 tot 6 jaar. Want juist in de eerste jaren van hun leven, vormen kinderen een beeld bij wat zij kunnen, mogen en hoe ze zich ‘moeten’ gedragen. Stereotyperingen zijn tot 6 jaar nog niet ingesleten, dat begint pas rond het 10e jaar. Dus juist in deze leeftijdsfases, is het belangrijk om kinderen een idee te geven van hun eigen talenten, wensen en mogelijkheden, aldus Mo’s Daughters.

Vijf personages

In de serie van momenteel nog 15 boekjes, spelen 5 meisjes de hoofdrol. Zo hebben we Wies, de eigenwijze peuter, geschikt voor 0 en ouder. We hebben Maan, een globetrotter die de wereld over reist, geschikt van 2 tot 6 jaar (en ouder om zelf te lezen). Mila is stoer en is avonturier (ook geschikt van 0 tot 6 jaar). Super Suus, de naam zegt het al, maar Super Suus is een Superheld (ook leuk om voor te lezen voor 2-6 jaar en tot slot is er nog Cato, de wetenschapper, die het leuk vindt om alles te onderzoeken en doet graag proefjes (die je dan daarna ook zelf zou kunnen doen, ook voor 2 – 6 jaar). Overigens, in de boeken spelen meiden dan misschien wel de hoofdrol, maar de boeken zijn voor jongens net zo leuk om (voor) te lezen!

Cato en de scheet

Mo’s Daughters- Cato en de Scheet

Dit boekje is voor alle wetenschappers in de dop. Cato zit in bad als het ineens borrelt achter haar. Hmmm… Waarom gaan die bubbels eigenlijk omhoog? Tijd om dit raadsel op te lossen. De achterliggende gedachte is om kinderen – meisjes in het bijzonder – zo jong mogelijk te interesseren voor de wetenschap, hun nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken prikkelen en hun lust om uit te vinden stimuleren. De boeken van de vindingrijke Cato helpen hierbij.

Super Suus redt de dieren

Mo’s Daughters - Super Suus redt de dieren

Het is tijd voor een nieuwe superheld waarin meisjes zichzelf herkennen: Super Suus! Suus kan niet tegen onrecht. Met logisch nadenken en een gezonde dosis vindingrijkheid stapt zij op haar vliegende superstep om dat wat oneerlijk is recht te zetten. Suus ruikt onraad als zij samen met haar vrienden rent in het bos. Hoe komt die kip nou in de boom en wat doet die vrouw daar in het bos? Een spannend verhaal met mooie aquareltekeningen.

Wies wil in pyjama

Mo’s Daughters - Wies in pyjama

Wies laat zich niet zomaar iets eigenwijs maken! Ze is nieuwsgierig en mondig en neemt niet zomaar genoegen met een antwoord! En met vragen stellen en dingen ter discussie stellen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus daar is Wies: een heerlijk eigenwijze peuter met een onwrikbare logica en graag denkt in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. In Wies wil in pyjama is zij vastbesloten om in pyjama naar school te gaan. Een boek vol prachtige prenten dat peuters inspireert om het waarom van iets te vragen.

Maan in Australië

Mo’s Daughters - Maan in Australie

Met Maan is alles mogelijk. Zij laat zien dat de wereld letterlijk aan je voeten ligt. Maan is nieuwsgierig naar de wereld, gek op de natuur en stapt overal op af. Ze doet dan ook niets liever dan nieuwe landen ontdekken en andere dieren en mensen ontmoeten. Ze is dapper, veerkrachtig en gaat vindingrijk met nieuwe situaties om. Maan in Australië is een rijkelijk geïllustreerd voorleesboek (2-6 jaar) waarin je samen steeds weer nieuwe dieren, mensen, naturen en culturen ontdekt.

Mila in de tent

Mo’s Daughters - Mila in de tent

Avonturier Mila laat zien dat je overal in en om het huis avonturen kunt beleven. Vol lef stapt zij af op het onbekende, avontuurt zij erop los en ontwikkelt zij steeds weer haar eigen kunnen. Want meiden klimmen natuurlijk net zo goed in bomen, overnachten in de natuur en zoeken het avontuur op. Kijk maar eens naar Mila. Mila in de tent is een leuk kinderboek waarin Mila en haar knuffel Roef overnachten in een zelfgebouwde tent en nieuwe (dieren)vrienden maken.

Winactie Mo’s Daughters boekjes is gesloten

Met dank aan Mo’s Daughters mag ik een pakket met deze 5 boekjes verloten. De winnaar is

Mo’s Daughters boekjes
  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

57 thoughts on “Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Mo’s Daughters boekjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: