TAG | De rotklusjes van het ouderschap…

TAG | De rotklusjes van het ouderschap…

Vanavond geniet ik nog even na van onze vakantie. Even geen moeten en alles lekker op een rustig tempo. Morgen beginnen de scholen weer en ook het dagelijkse ritme. Om weer een beetje in te komen, vul ik daarom vanavond de Tag De rotklusjes van het ouderschap… in. Deze Tag is verzonnen door Charlotte van Aukjes Wereld en Miriam van MeerVanMir was zo lief om mij weer te raggen.

TAG | De rotklusjes van het ouderschap…

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Toen de meiden nog echt baby’tjes waren, vond ik dat inderdaad een rotklus! Die hele kleine vingertjes en nageltjes en natuurlijk niet stilzitten. Ik zal ook meteen maar opbiechten dat ik wel eens in een vingertje geknipt heb. Leuk vonden ze het ook niet, dus het ging ook vaak in de houtgreep en op goed geluk. Nu zijn ze gelukkig ouder en gaat het beter. Beter, maar nog niet geweldig. Grote Zus doet het zelf, maar die peutert aan haar nagels en scheurt ze af dan. Kleine Zus laat het wel toe dat ik het doen, maar is er niet blij mee. Haar nageltjes groeien best snel, dus ik moet het echt eens in de 2 weken doen.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Ik ben blij dat Miriam voor mij de Tag in vulde, want nu durf ik ook wel te bekennen dat ik dit niet wekelijks doen (in alle ander Tags las ik dat de moeders dat wel doen). Ook ik had dit al eens eerder opgebiecht in de Ik ben zo’n moeder Tag vorig jaar en dit is nog steeds niet veranderd. Het bed van Kleine Zus wordt wel vaker verschoond ivm toch nog wel eens een ongelukje. Grote Zus slaapt in een hoogslaper en dat is altijd wel een enorme klus (was het al niet alleen om alles wat ze daar verzameld op te ruimen) om de hoes te verschonen.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Eigenlijk nooit. Maar als ik een dingetje zie zitten, dan haal ik het er meteen uit. Heel eerlijk ben ik ook echt een peuter-moeder. Als ik iets zie in hun ogen, neus of oren, dan moet dat er meteen uit. Dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen 😉

Wie verschoont de vieze luiers
(of mag op de wc de vieze billen poetsen)? 

Gelukkig zijn we uit de luiers en beide meiden ook zindelijk. Maar in de luiertijd deden we het gewoon allebei, liefst om de beurt. Nu heeft Kleine Zus nog wel eens een ongelukje en dan is het ook maar net wie er in de buurt is om haar te helpen. Maar ook daar is ze nu wel groot genoeg voor om zelf boven schone kleding te halen en de natte spullen in de wasmachine te doen.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Dat gebeurt bij ons gelukkig maar heel zelden en dan is het maar net wie het eerste wakker is. Ik denk dat ik dat eigenlijk wel ben. Als we naar boven moeten voor een kind, is dat voor Kleine Zus en die heeft dan toch liever dat ik haar even knuffel

Wie mag er naar het consultatie bureau om de inentingen te halen?

Bij beide meiden heb ik dat gedaan. Omdat de afspraken op het Consultatie Bureau altijd door de weeks zijn, was dat voor mij beter te organiseren. Ik denk alleen nu opeens dat hij misschien wel de laatste keer mee is gegaan voor de prikken van Grote Zus. Ik moest werken en het was aan het einde van de middag, dus heeft hij dat gedaan.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

De regel is dat degene die als laatste ook iets plant op de avond dat de ander ook weggaat, regelt de oppas. Ook regelt degene die de date regelt de oppas. Vaak is dat dan eerst keuze onze huisvriend en anders een van onze zussen. We bellen dan wel altijd onze eigen zus(sen).

Als ik het zo teruglees, vind ik het eigenlijk wel meevallen met rotklusjes. Het hoort gewoon een beetje bij het ouder worden. Wellicht komt het ook omdat wij nu al in een andere fase terecht komen en de meiden steeds meer dingen zelfstandig kunnen; de rotklusjes kunnen ze nu lekker zelf. Maar ach elke fase heeft zijn voor- en nadelen. Ik ben wel benieuwd hoe dat een vader hier in staat dus daag ik Blogpapa uit om deze vragenlijst eerlijk in te vullen. Verder leg ik de vragen ook voor aan de mama’s Wendy van La Log, Helen van Helen Blogt en Charlotte van Lovely Charlotte

Afbeeldingen afkomstig van Shutterstock

Spread the love

36 thoughts on “TAG | De rotklusjes van het ouderschap…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.